Life Fitness crosstrainer kopen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 29, 2023

life fitness crosstrainer
life fitness crosstrainer

Ben je op zoek naar een nieuwe crosstrainer van hoogstaande kwaliteit? Ontdek dan in dit artikel alles over de crosstrainers van Life Fitness en ontdek welke bij jou past.

Vergelijk de Life Fitness crosstrainers

Bekijk hieronder het huidige assortiment van Life Fitness. We bespreken de belangrijkste specificaties en unieke specificaties per model.

ModelWeerstandsniveausProgramma’sHartslagmeting
Life Fitness E1 Track Connect2014 trainingsprogramma’s, 4 gebruikersprogramma’sHandsensoren, borstband (inbegrepen)
Life Fitness E1 GO2013 programma’s (5 hartslaggestuurd)Handsensoren, borstband (inbegrepen)
Life Fitness E3 GO2015 programma’s (5 klassiek, 5 HeartSync, 3 Goal, 2 gebruikers)LifePulse, contactsensoren, borstband (inbegrepen)
Life Fitness E3 Track Connect2015 voorgeprogrammeerd, onbeperkt via appHandsensoren, borstband
Life Fitness E5 GO2015 voorgeprogrammeerd, onbeperkt met virtual trainer softwareHandsensoren, draadloze borstband (inclusief)


Life Fitness E1 Track Connect

life_fitness_e1_track_connect
 • Weerstandsniveaus: 20
 • Programma’s: 14 trainingsprogramma’s en 4 gebruikersprogramma’s
 • Hartslag: handsensoren (standaard) + borstband (bij de levering inbegrepen)
 • Trainingsfeedback: niveau, tijd, snelheid, afstand, hartfrequentie, doel-hartfrequentie, calorieën en MET’s.

De E1 Track Connect heeft een duurzaam en robuust stalen frame. De Link6 scharnierconstructie zorgt voor zachte vloeiende bewegingen.

En met de stille WhisperStride technologie hoor je de crosstrainer nauwelijks en kan je genieten van een goed boek, een film of muziek. 

Op het prachtige LCD-touchscreen-display kan je je gepersonaliseerde programma’s kiezen voor een effectieve work-out. Met een enkele druk op de knop kies je voor een warming-up of cooling down. De hele Track Connect console is compatibel met Android en iOS.

De Life Fitness E1 Track Connect heeft een computer-interface, zodat je tijdens lange duurtrainingen naar je favoriete film of series kan kijken.
Life Fitness E1 GO

life_fitness_e1_go
 • Weerstandsniveaus: 20
 • Programma’s: 13, waarvan 5 hartslaggestuurd
 • Hartslagmeting: handsensoren (standaard) + borstband (bij de levering inbegrepen)
 • Weergave: trainingstijd, afstand, snelheid, omwentelingen/min., calorieverbruik en hartslag.

De Life Fitness Crosstrainer E1 Go is de opvolger van de populaire Life Fitness Crosstrainer X1 Go. Dankzij de WhisperStride-technologie kan je tijdens je trainingen ongestoord lezen of muziek beluisteren. De grote staplengte en kleine breedte zorgen voor een erg natuurlijke beweging.

De 20 weerstandsniveaus zorgen voor eindeloze variatie met 20 verschillende trainingsprogramma’s zoals: Heart Rate Hill, Heart Rate interval training en een extreme interval training.

Op de Go console met het groot LCD-scherm kan je al je trainingsparameters opvolgen. En na je training gebruik je de wieltjes om de crosstrainer moeiteloos op te bergen.
Life Fitness E3 GO

life_fitness_e3_go
 • Weerstandsniveaus: 20
 • Programma’s: 15 (5 klassieke trainingsprogramma’s, 5 HeartSync hartslaggestuurde programma’s, 3 Goal work-outs en 2 gebruikersprofielen.)
 • Hartslagmeting: LifePulse hartslagmeting met de contactsensoren of met de bijgeleverde borstband.
 • Weergave: MET’s, Wattage, calorieverbruik, afstand, geklommen afstand, resterend afstand, verstreken tijd, hartslag, weerstandsniveau, tempo, snelheid, doelhartslag, tijd, tijd in zone, klok en de resterende tijd.

De Life Fitness crosstrainer E3 Go is een compleet nieuwe model, gebaseerd op de zeer populaire X3, maar met een aantal mooie vernieuwingen:

 • Gedempte inzetstukken op de pedalen.
 • Nieuwe ergonomische multigrips.
 • Automatische weerstand regeling via de rechter greep.
 • Verkleinde afstand tussen de grepen voor een betere biomechanica.
 • Extra hartslagmeting in de bewegende hendels.

De E3 Go heeft een grote paslengte, wat erg natuurlijk aanvoelt. Een zwaar vliegwiel en magnetisch remsysteem zorgen voor een professioneel toptoestel.

Op de console kan je kiezen uit 15 programma’s zoals: caloriedoel, afstandsdoel of hartslagdoel. Of trainingen zoals heuvel, cardio, sport training en EZ helling/weerstand.

Daarnaast kan je ook een fittest uitvoeren om je verbetering in conditie nauwkeurig op te volgen.
Life Fitness E3 Track Connect

life_fitness_e3
 • Weerstandsniveaus: 20
 • Programma’s: 15 voorgeprogrammeerd, onbeperkt mogelijkheden via de smartphone app.
 • Hartslagmeting: handsensoren en borstband
 • Weergave: weerstandsniveau, duur van de training, snelheid, aantal omwentelingen (RPM), tempo, afstand, hartslag, doelhartslag, calorieverbruik en METs.

Vijf van de 15 voorgeprogrammeerde programma’s zijn hartslaggestuurd via de HeartSync functie. Dankzij de USB-poort of bluetooth verbinding op het nieuwe Track Connect display kan je je smartphone of tablet eenvoudig verbinden.

Zo kan je via de Virtual Trainer website een onbeperkt aantal programma’s laden en je trainingsresultaten online weergeven.

Door de bewegingen van het onder- en bovenlichaam op elkaar af te stemmen krijg je een full body work-out waarbij je nog meer efficiënter kan trainen.

En met de 4 gebruikersprofielen kan de hele familie gebruik maken van het toestel met ieder zijn of haar eigen instellingen. Voor de doorgewinterde sporter is er ook nog een extra wedstrijd modus.Life Fitness E5 GO

life_fitness_e5_go
 • Weerstandsniveaus: 20
 • Programma’s: 15 voorgeprogrammeerd en onbeperkt aantal in combinatie met de
 • virtual trainer software.
 • Hartslagmeting: handsensoren en draadloze borstband (inclusief).
 • Weergave: tijd, snelheid, afstand, calorieverbruik, vermogen (Watt), hartslag, MET’s, weerstandsniveau, tempo, doelhartslag, verstreken tijd, resterende afstand, tijd in zone, resterende tijd en een klok.

De E5 GO is een complete crosstrainer die alles heeft wat je nodig hebt. Met één druk op de knop kan de staplengte automatisch worden ingesteld van 46 tot 61 cm. En dankzij de multi-grip handgrepen kan je ook het bovenlichaam op verschillende manieren aanspreken.

De motiverende trainingen vind je in de Activity Zone. Hier kan je kiezen voor trainingsprogramma’s voor verschillende spiergroepen van het hele lichaam, waaronder de Leg Sculptor-modus.

Als je denkt dat je er klaar voor bent, kan je je conditie testen met een fittest. De E5 GO heeft externe aansluitingen voor de iPod, iPad, iPhone en een standaard USB-aansluiting.Over de crosstrainers van Life Fitness

De crosstrainers van Life Fitness hebben een uitstekende reputatie. Dankzij jarenlange ervaring en intens onderzoek biedt dit merk de beste crosstrainers op de markt.

De crosstrainers van Life Fitness voelen erg natuurlijk, soepel en comfortabel aan en bieden jou de ultieme trainingservaring dankzij de allernieuwste innovaties.

In het uitgebreide assortiment van Life Fitness vind je een geschikt model voor ieder budget, of je nu een basistoestel voor thuis wil aanschaffen of een professionele crosstrainer voor in je sportschool.

Elk toestel is ontworpen met de hoogste biomechanische efficiëntie en voldoet aan de vertrouwde kwaliteit met het nodige comfort.

Oude modellen van Life Fitness

Life fitness is een uiterst innovatief merk en brengt regelmatig nieuwe modellen op de markt die aan de grootste wensen van elke klant voldoen.

Dankzij de sterke bouw van de toestellen zijn ook de meeste oudere modellen nog steeds in staat jou de beste work-out mogelijkheden te geven. Helaas zijn deze modellen echter niet meer standaard te verkrijgen:

 • Life Fitness Platinum Club Discover SE3HD
 • Life Fitness crosstrainer 95Xi
 • Life fitness crosstrainer 9100

Voor wie zijn crosstrainers van dit merk geschikt?

De crosstrainers van Life Fitness zijn geschikt voor ieder persoon of sporter die wil werken aan zijn of haar actieve levensstijl. Ben je een beginner en train je niet zo frequent?

Kies dan toch niet voor een B-merk waarbij de matige kwaliteit van het toestel je een mindere trainingsbeleving zal bezorgen, wat je motivatie zal doen dalen.

Door te kiezen voor een Life Fitness crosstrainer wordt elke training een aangename beleving. Het natuurlijke gevoel en de verschillende programma’s zorgen voor een unieke trainingservaring die je motiveert om actief te blijven.

De meer ervaren sporter kan kiezen voor de meest geavanceerde toestellen met functies zoals instelbare pedalen, zelf op te laden programma’s en de wedstrijdmodus.

Over Life Fitness

Life fitness wijdt zich al meer dan 50 jaar aan het creëren van kwalitatieve fitnesstoestellen voor fitnesscentra én sporters, van beginner tot topatleet.

Het bedrijf is een pionier in de fitnessindustrie en komt steeds met de allernieuwste innovaties op de markt om zich te onderscheiden van de concurrentie.

Ben je een fanatieke sporter, dan kan je naast het aanbod aan crosstrainers je eigen fitnessruimte uitbreiden met een Life Fitness loopband, een Life Fitness hometrainer of een Life Fitness roeitrainer.

Of je nu focust op je gezondheid, gewichtsverlies of het verbeteren van topprestaties, Life Fitness heeft altijd het geschikte toestel voor jou klaarstaan!


Meer crosstrainer merken:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *