Life Fitness Fiets: hometrainers en spinningfietsen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op februari 4, 2023

life-fitness-spinningfiets
life-fitness-hometrainer

Een Life Fitness fiets kopen? Je bent hier op de goede plek. Bekijk en vergelijk de mogelijkheden die je hebt en vind de beste Life Fitness hometrainer of spinningfiets voor bij jou thuis of in de sportschool.

Welke Life fitness fietsen zijn er?

Ben je opzoek naar de mogelijkheden? Hieronder kun je de beste keuzes vinden wat betreft de fietsen van het merk Life Fitness:

IC indoor bikes

De Life Fitness IC is een spinningfiets die je terug kunt vinden in meerdere varianten. Je hebt keuze tussen de IC2 t/m de nieuwste variant, de IC 7.

Deze laatst genoemde is uitgekomen in 2020 en is momenteel nog altijd één van de beste professionele spinningfietsen die te verkrijgen is. De officiële benaming van de fiets luidt: Life Fitness Tomahawk.

life-fitness-spinningfiets

Je hebt hierop de beschikking over een vermogensmeter, welke een maximale afwijking heeft van 1%. Dit is zeer weinig voor een fitnessapparaat.

Voor een spinningfiets is het überhaupt erg speciaal dat deze is voorzien van een vermogensmeter. Normaal gesproken vind je dergelijke functies enkel terug op fietstrainers of op een ergometer hometrainer.

ic-7-scherm

De fiets is geschikt voor (semi) professioneel gebruik, maar ook voor thuisgebruik is het te geschikt. Met de IC Tomahawk ben je dus van alle markten thuis.

Voor welk model je kiest is vooral afhankelijk van hoe groot je te besteden budget is en wat voor functies je belangrijk vindt om te hebben op een Life Fitness fiets.

De IC 2 is bijvoorbeeld stukken goedkoper dan de IC 7, maar heeft vanzelfsprekend wel minder mogelijkheden. Klik op de knop en bekijk snel het huidige assortiment en prijzen.Hometrainers – Club series

life-cycle

Heb je liever een hometrainer in plaats van een spiningfiets? Dan kun je het beste kiezen voor één van de fietsen uit de club series. In deze serie zijn er een heleboel soorten apparaten beschikbaar.

Qua fietsen heb je keuze uit de Upright Lifecycle, oftewel de hometrainer van Life fitness. Naast de hometrainer is er ook de ligfiets. Deze ligfiets is ontworpen volgens hetzelfde principe als de hometrainer.

Toch zitten er grote verschillen tussen. Het grootste verschil is vanzelfsprekend de manier van zitten. De ligfiets die heeft een grote leuning met een zitvlak en op de hometrainer wordt je rug niet ondersteunt.

Voor mensen met klachten aan de rug kan de Life Fitness ligfiets dan ook een aangename keuze zijn. Wel zijn deze een stuk duurder dan de hometrainer.

life-fitness-ligfiets

Voor welke ‘Life Cycle’ je ook kiest, allemaal bieden ze jou enorme voordelen wat betreft hoogwaardige training. Klik op de blauwe knop en bekijk meteen het uitgebreide overzicht aan Life Fitness hometrainers:Wat wordt er bedoeld met een life Fitness fiets?

Met een Life fitness fiets wordt een fitness toestel bedoeld van het merk Life Fitness waar je op kunt fietsen. Er zijn verschillende fietstrainers beschikbaar en daarom is een life fitness fiets een vrij groot begrip.

Hiermee kan bijvoorbeeld een hometrainer bedoeld worden, maar ook een spinningbike of een recumbent bike. In dit artikel heb je alle mogelijkheden kunnen bekijken die Life Fitness jou biedt qua fietstrainers.

Waar koop je een Life Fitness fiets of hometrainer?

Er zijn niet erg veel fitnesswinkels die Life fitness hometrainers verkopen. Dit komt voornamelijk omdat het een professioneel product is en daarom gaat het vaak om bestellingen op grotere schaal, die op aanvraag gaan.

Een makkelijke manier om een Life fitness fiets te bestellen is hier op Fitwinkel.nl of hier op Fitness24.nl.

life-fitness-bike

Ook op de website van Life fitness zelf kun je meer informatie vinden over hun fietsen en over de andere fitnessapparatuur die geproduceerd wordt door het merk.

Waarom kiezen voor een Life Fitness hometrainer?

Waarom zou je eigenlijk kiezen voor een Life Fitness fiets en niet voor een fitness fiets van een ander merk?

Het is aangeraden om te kiezen voor een fiets van Life Fitness omdat deze van uitstekende kwaliteit zijn.

Wereldwijd staan deze fitness toestellen bekend om hun duurzame kwaliteit en comfortabele gebruik. Je kunt er vanuit gaan dat het jou helpt om alles uit je trainingen te halen.

Wat een nadeel kan zijn van een Life Fitness fiets kopen is dat deze relatief duur zijn in vergelijking met andere merken. Desalniettemin is het een erg goede keuze, aangezien het van professionele kwaliteit is. Je kunt deze dan ook gebruiken in een professionele omgeving.

Heb je bijvoorbeeld een eigen sportschool of fitness studio? Dan doe je er goed aan een toestel van Life Fitness aan te schaffen. Maar ook voor in huis is een fiets van Life fitness een goed idee om te gebruiken.

Over Life Fitness

Life Fitness is een Amerikaans fitness merk dat naast hometrainers en spinningfietsen nog veel meer te bieden heeft.

Naast diverse cardio apparaten zoals Life Fitness crosstrainers en Life Fitness loopbanden kun je ook kracht apparatuur terugvinden in het aanbod van Life Fitness.

Het is een ware gigant in de industrie en wereldwijd misschien hét grootste en meest gewaardeerde merk. Menig sportschool heeft de apparatuur staan waar met veel plezier gebruik van wordt gemaakt.💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *