Recumbent Bike kopen? Bekijk de top 5 beste

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op september 30, 2023

recumbent-bike-xterra
recumbent-bike-review

Een Recumbent Bike wordt ook wel een ligfiets hometrainer genoemd. Het is een nog relatief onbekend fitnessapparaat. Toch komt daar steeds meer verandering in.

In deze review lees je alles over de voor- en nadelen van de recumbent bike. Ben je van plan om er een te kopen? Dan vind je de beste recumbent bikes in dit artikel.

Wat is een Recumbent bike?

Een Recumbent Bike kun je vergelijken met een hometrainer. Met als grote verschil dat je op deze fiets ligt in plaats van zit.

Maar waarom zou je kiezen voor een Recumbent bike in plaats van een ”traditionele hometrainer”?

Voordelen van een recumbent bike

lifefitness-recumbent-bike

Hieronder vind je een aantal voordelen van de Recumbent bike ten opzichte van een ‘normale’ hometrainer.

  • Rugleuning: Biedt betere ondersteuning aan je rug. Bij een hometrainer zit je op een klein zadeltje, dit kan na enige tijd klachten aan je rug geven. Daarnaast zit een rugleuning natuurlijk veel lekkerder. Je kunt de Recumbent bike bijvoorbeeld voor de tv plaatsen en vanuit comfortabele positie tv kijken en trappen tegelijk.
  • Buikspiertraining: Door de liggende positie zullen je buikspieren meer getraind worden dan vanuit zittende positie. Zonder dat je het echt door hebt, ben je dus jouw buikspieren extra aan het trainen.
  • Geschikt voor revalidatie: de Recumbent bike is dankzij de ergonomische zithouding geschikt om mee te trainen wanneer je herstellende bent van een blessure. Ook voor mensen die minder mobiel zijn door hun leeftijd of overgewicht, is dit een goede hometrainer voor revalidatie.
  • Minstens net zo effectief: Je zou denken dat deze vorm van trainen minder effectief is dan op een normale hometrainer. Maar uit verschillende onderzoeken is gebleken dat deze liggende fiets minstens net zo effectief is. Je kunt ‘m vanzelfsprekend ook op meerdere weerstandsniveau’s zetten.

Dit zijn de beste Recumbent bikes

Hieronder vind je zowel de beste recumbent bikes in de volgende categorieën:

  • Beste kwaliteit
  • Voor thuis
  • Beste goedkope recumbent bike

Beste kwaliteit : Gymost Turbo R11

gymost-recumbent

De Gymost Turbo is ook een echte topper. Kwalitatief valt er weinig op de Gymost Turbo aan te merken. Ook deze Recumbent bike is voorzien van een ergonomisch zitvlak.

Je hoeft dus niet te vrezen voor pijntjes vanwege een slechte houding. Het display is erg makkelijk te bedienen en biedt 12 trainingsprogramma’s aan die jou helpen die doelen te bereiken.

De Gymost Recumbent bike is zowel geschikt voor thuis gebruik als voor professioneel.Beste voor thuis : Xterra SB2.5 

recumbent-bike-xterra

Deze liggende bike is de beste keuze voor thuis. De Xterra is voorzien van extra lage instap en is dus geschikt voor iedereen die moeilijker ter been is. Daarnaast zorgt het ergonomische design er voor dat je automatisch in de goede houding zal zitten.

De Xterra is bovendien voorzien van een mooi LCD display waar je de instellingen kunt veranderen en je prestaties kunt bijhouden. Je kunt zoals gebruikelijk je calorie verbruik, hartslag en tijd bijhouden, en het voor jou gewenste weerstandsniveau inschakelen.

Je kunt kiezen uit totaal 24 verschillende niveau’s. Kortom een erg fijne bike.Beste goedkope Recumbent Bike : Domyos E-seat

e-seat-decathlon

Recumbent bikes zijn over het algemeen vrij goedkope fitnessapparaten als je ze vergelijkt met andere fitnessapparatuur.

Als je budget niet zo hoog is, en je wilt graag een goedkope Recumbent bike met een goede kwaliteit, dan is de Domyos E-bike de beste optie. Hij zit comfortabel en maakt heel weinig geluid.

De E-seat is een erg populair apparaat. Hij heeft zelfs een ergonomisch en verstelbare stoel dat gemaakt is van ademend materiaal. Je krijgt er een borstband bij geleverd zodat je je hartslag nauwkeurig kunt bijhouden.

Deze E-seat heeft wieltjes waardoor die eenvoudig te verplaatsen is. De Domys E-seat is verkrijgbaar bij Decathlon en online te bestellen.

Klik hieronder om meer ervaringen te lezen en de prijs te bekijken:Tot slot

Ik hoop dat je met behulp van dit artikel een goede keuze hebt kunnen maken voor de beste recumbent bike voor jou. Heb je nog vragen? Laat dan gerust een reactie achter onderaan deze pagina.


💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *