Hometrainer met rugsteun kopen? Bekijk de beste hometrainers met rugleuning

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op april 26, 2024

hometrainer-rugsteun
ligfietsen-op-hometrainer

Een hometrainer met rugsteun is enorm handig voor iedereen met rugklachten óf voor iedereen die gewoon comfortabel wilt fietsen.

Wil je graag een hometrainer aanschaffen, maar heb je geen zin om hier op een oncomfortabele houding op plaats te nemen? Begrijpelijk! In dat geval is een hometrainer met rugsteun de beste keuze.

Op deze pagina ben je daarvoor aan het juiste adres, je kunt hier namelijk de beste hometrainers met rugleuning bekijken, zodat je direct de beste keuze kunt maken. Lees dus snel verder!

Wat zijn de beste hometrainers met rugsteun?

Later in dit artikel ontdek je waar je op moet letten bij het uitzoeken van een goede hometrainer met rugleuning. Maar eerst is het tijd om op zoek te gaan naar de beste optie.

Wij helpen je graag goed op weg, daarom vind je hieronder jouw beste opties.

Onderstaande hometrainers zijn met zorg geselecteerd en beoordeeld op onder andere de belangrijkste aandachtspunten:

Gymost Turbo R11 (topklasse)

gymost-recumbent

Bij deze hometrainer van absolute topklasse staat het comfort van de gebruiker voorop. Het is dan ook speciaal ontworpen om het fietsen jou zo comfortabel als mogelijk te maken.

Het apparaat is zwaar te belasten en het weegt zelf maar liefst 75 kg, wat zorgt voor een extreem goede stabiliteit.

Het toestel is samengesteld uit hoogwaardige onderdelen en dat is dan ook wel te merken als je erop traint. Alles aan de Turbo R11 klopt en het is geheel ergonomisch ontworpen.

Het enige nadeel aan ‘t toestel kan zijn dat je het niet kunt koppelen met een tablet.

Klik hieronder om direct de huidige beste prijs te bekijken:
Hometrainer – Xterra SB2.5 (beste voor thuis)

recumbent-bike-xterra

De Xterra SB2.5 is in vergelijking met bovenstaand toestel stukken goedkoper, maar dat betekend niet dat het al te veel onder doet voor de Turbo R11.

Deze hometrainer is met name ontworpen voor thuisgebruik en is dan ook zeer geschikt voor iedereen die thuis aan zijn of haar conditie wilt werken.

Dankzij de 24 trainingsprogramma’s hoef je je geen enkel moment te vervelen op deze hometrainer met rugsteun. Je hebt dan ook meer dan genoeg uitdaging met deze programma’s.

Wat bij dit toestel als nadeel beschouwd kan worden, is dat het géén hometrainer is met tablet houder.

Maar als je hier geen waarde aan hecht is het een hele goede keuze. Klik op onderstaande knop om direct de huidige voorraad en prijs te bekijken:
Toorx hometrainers met leuning (budget optie)

hometrainer-met-bureau

Als je naar wat goedkopers zoekt, of je wilt geen zitfiets hometrainer, omdat deze bijvoorbeeld te veel ruimte in beslag neemt, dan kun je ook kiezen voor een Toorx hometrainer met rugleuning.

Deze hometrainers zijn bovendien helemaal niet duur. Voor minder dan 200 euro kun je al een goede Toorx hometrainer kopen.

Er zit bovendien van alles wat tussen; hometrainers met bureau, opklapbare hometrainers en nog veel meer.

Klik hieronder om naar het complete aanbod te gaan:
Tunturi Cardio Fit B25 (budget optie)

b25-hometrainer-rugsteun

Tot slot is de B25, uit de Tunturi Cardio Fit serie, een meer dan prima optie. Het is bovendien een goede keuze als je niet te veel uit wilt geven aan een hometrainer met rugleuning.

Op het moment van schrijven kost deze bike dan ook slechts 210 euro, wat een belachelijk lage prijs is.

Qua kwaliteit doet dit toestel weliswaar wel wat onder vergeleken met bijvoorbeeld de Turbo R11, maar dat neemt niet weg dat het een degelijke én goedkope hometrainer met rugleuning is.Waarom een hometrainer met rugsteun kopen?

Bij de inleiding van dit artikel heb ik al kort aangehaald waarom het goed uit kan komen om een hometrainer met een rugleuning aan te schaffen.

Zoals gezegd is het met name van groot belang voor iedereen met rugklachten. Zoals je misschien wel weet is een zittende houding zonder ondersteuning aan de rug alles behalve een goed idee als je rugpijn hebt.

hometrainer-rugsteun

De pijn en/of blessure kan daardoor namelijk verergeren. Maar ook als jij momenteel nog nergens last van hebt, dan kan een hometrainer met rugsteun dit soort vervelende klachten voorkomen.

Ik raad je daarom ook aan om een goede hometrainer met rugleuning, met zorg uit te kiezen.

Om je goed op weg te helpen gaan we het als eerst over de aandachtspunten hebben en vervolgens kun je de beste mogelijkheden bekijken:

Waar let je op bij een hometrainer met rugsteun?

De belangrijkste aandachtspunten bij een apparaat met een rugsteun worden hieronder toegelicht.

In grote lijnen zijn de meeste aandachtspunten exact hetzelfde als bij het uitzoeken van een hometrainer zónder een rugsteun, maar voor het gemak zal ik alles nog een keer kort aanhalen:

Belastbaar gewicht

Met het belastbaar gewicht wordt er de maximale belastbaarheid van de hometrainer met rugsteun bedoeld. Oftewel: hoeveel kilo kan de hometrainer maximaal dragen?

Dit is met name interessant om op te letten als jij zelf aan de zwaardere kant bent, maar óók als jij dat niet bent is het zeker een punt om rekening mee te houden, omdat dit namelijk een indicator is voor de kwaliteit waar je mee te maken hebt.

Je wilt namelijk geen fragiele hometrainer die niet zwaar te belasten is. Dit zal namelijk niet alleen duiden op een slechte kwaliteit, maar ook op instabiliteit tijdens het fietsen en dat is het laatste wat je wilt hebben.

Weerstanden en programma’s

Met de weerstanden en programma’s worden de trainingsprogramma’s bedoeld die op de hometrainer te vinden zijn.

Met een trainingsprogramma is het mogelijk om de computer jou als het ware te laten trainen. Deze regelt namelijk de weerstand voor je, zodat je zelf niks meer hoeft te bedienen en jezelf puur op het trainen kunt richten.

Met de weerstanden worden als het ware de ‘versnellingen’ bedoeld. Hoe hoger de weerstand is, hoe zwaarder het trappen is.

Het is aangeraden om voor een hometrainer met rugsteun te kiezen die voldoende weerstanden heeft, zodat je meer dan genoeg trainingsmogelijkheden hebt en jezelf kunt blijven uitdagen.

Gewicht vliegwiel

Het gewicht van het vliegwiel zorgt voor een groot deel voor de kwaliteit van je training.

Het is iets te makkelijk om te stellen dat een zwaar vliegwiel áltijd beter is dan een lichtere variant.

Maar in de praktijk is dit mééstal toch echt het geval, zeker een punt om rekening mee te houden dus!

Het vliegwiel kun je overigens niet zien zitten, dit zit bij hometrainers verborgen.

De prijs, kwaliteit en garantie

zitfiets-met-leuning

Deze punten van aandacht mogen voor zich spreken. De prijs is natuurlijk afhankelijk van jouw budget waar je in zoekt.

De kans is groot dat jij al een budget voor jezelf hebt vastgesteld, of in elk geval een maximum bedrag dat je wilt uitgeven aan een hometrainer met rugsteun.

Er zijn hele goedkope hometrainers, maar ook wat duurdere professionele hometrainers. Kortom: er zitten hier veel verschillen tussen.

Dit is ook het geval bij hometrainers met rugleuning. En als we het dan toch over de prijs hebben, de kwaliteit speelt natuurlijk ook een prominente rol in je keuze.

De kwaliteit is natuurlijk lastig te bepalen als je niet heel veel verstand hebt van alles wat bij een hometrainer komt kijken, vandaar dat we je in dit artikel de beste mogelijkheden geven.

Ook de kwaliteit is uiteraard iets waar je rekening mee moet houden. Het beste is natuurlijk om zo goed mogelijke garantievoorwaarden te hebben, ook dat is overigens dik in orde bij de beste opties die wij aanbevelen.

Grootte en kwaliteit van de rugsteun

Tot slot is de kwaliteit van de rugsteun van een hometrainer uiteraard van belang. Je kiest immers een hometrainer met rugleuning uit voor het comfort.

Het zou dan ook zonde zijn als dit comfort je niet geboden wordt, omdat de leuning van dusdanig slechte kwaliteit is, of omdat het niet hoog genoeg is.

De belangrijkste tip die ik je hierbij mee wil geven is dan ook om voor een hometrainer met rugleuning te kiezen, waarbij de rugsteun hoog genoeg is, zodat in elk geval de gehele onderrug goed wordt ondersteund.

Hometrainer zitfietsen

Net zoals de Gymost Turbo R11 en de Xterrsa SB2.5 zijn er nog tal van andere zogenoemde ‘hometrainer zitfietsen’, ook wel recumbent bikes genoemd.

Wil je graag meer informatie over specifiek dit soort hometrainers? Neem dan gerust even een kijkje in het artikel: Ligfiets hometrainer kopen.

Meer verschillende soorten hometrainers

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan dit artikel en dat je uiteindelijk de beste keuze hebt kunnen maken.

Ben je benieuwd naar andere soorten hometrainers? We hebben op onze website meer dan genoeg informatie beschikbaar over verschillende soorten hometrainers.

Neem bijvoorbeeld een kijkje in onze hometrainer koopgids, of bekijk één van de onderstaande pagina’s:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *