Tunturi hometrainer kopen: Het complete aanbod

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 12, 2023

Tunturi hometrainer
Tunturi hometrainer

Wil jij een Tunturi hometrainer kopen? Hier ben je op de goede plek! Op deze pagina vind je een overzicht van alle hometrainers die Tunturi te bieden heeft.

Van alle hometrainer merken biedt Tunturi met grote afstand de meeste varianten aan. Het kan daarom nog wel eens lastig zijn om te bepalen welke het beste bij jou past.

Lees daarom snel verder en vind direct de meest geschikte Tunturi hometrainer voor jou!

Welke Tunturi hometrainers zijn er?

Zoals gezegd biedt Tunturi dus hometrainers aan in verschillende soorten en maten. Zo is er dus gegarandeerd voor elk wat wils.

Maar welke varianten zijn er allemaal? Hieronder vind je de complete lijst met alle toestellen.

Tunturi FitCycle 50i

tunturi fitcycle-50i hometrainer
 • Gebruikersklasse: intensief thuisgebruik
 • Trainingsprogramma’s: 20
 • Weerstanden: 32

Laten we beginnen met een ware best-seller. Zonder twijfel is dit één van de populairste Tunturi hometrainers en daarmee ook direct een van de populairste van de Nederlandse markt.

Deze hometrainer staat erg goed bekend dankzij de vele trainingsmogelijkheden en zijn fijne trapbeweging. De FitCycle 50i heeft een enorm aantal tevreden gebruikers. En dat is niet voor niets.

Deze fijne trainingsfiets is belastbaar tot 150 kg en heeft een ergometer. Een van de weinige minpunten van het toestel is dat de instap niet heel laag is. Dit maakt ‘m mogelijk wat minder geschikt voor ouderen en revalidatie.

De adviesprijs van deze hometrainer ligt rond de 600 euro, maar geregeld is er een aanbieding.Tunturi FitCycle 90i Pro

tunturi-fitcycle-90i
 • Gebruikersklasse: professioneel
 • Trainingsprogramma’s: 20
 • Weerstanden: 32

De bovenstaande FitCycle 50i kent een aantal grotere broers. Z’n grootste broer is de 90i Pro. Dit is een upgrade van de 50i, met een flink aantal meer mogelijkheden.

Dat gaat uiteraard wel gepaard met een wat hogere prijs. Hij kost namelijk ongeveer 150 euro meer.

Wat je daar voor terugkrijgt? Een hometrainer van professionele kwaliteit, die zeer intensief belastbaar is én compatibel met apps.

Doordat je met apps kunt trainen breid je jouw trainingen behoorlijk uit en til je ze naar een hoger niveau. Ook een groot voordeel ten opzichte van de 50i, is de veel lagere instap. Dit maakt ‘m een geschiktere keus voor iedereen die slechter ter been is of wil revalideren.Tunturi FitCycle 70i

tunturi-fitcycle-70i
 • Gebruikersklasse: semi professioneel
 • Trainingsprogramma’s: 20
 • Weerstanden: 32

En dan hebben we met de FitCycle 70i van Tunturi nog een model dat daartussen komt. De adviesprijs ligt rond de 700 euro en dat maakt ‘m wat duurder dan de 50i en iets goedkoper dan de 90i Pro.

Deze hometrainer is behoorlijk intensief te belasten. Je kunt ‘m maar liefst 3 uur per dag op volle intensiteit gebruiken. Mocht je van plan zijn met meerdere personen erop te gaan trainen, dan komt dat natuurlijk heel mooi uit.

Ook dit model heeft een lage instap en maakt ‘t mogelijk om met apps te trainen. Hij is een tikje minder uitgebreid dan de 90i, maar is daarentegen wel weer wat gemakkelijker te monteren.Tunturi FitCycle 40 Ergometer

tunturi-fitcyle-40
 • Gebruikersklasse: thuisgebruik
 • Trainingsprogramma’s: 16
 • Weerstanden: 21

Voordat de bovenstaande 3 modellen op de markt kwamen was het vooral de FitCycle 40 die de markt domineerde. En nog altijd is het een vrij geliefde hometrainer onder de thuissporters.

Voor een hometrainer in het middelste prijssegment biedt hij je eigenlijk vrijwel alle belangrijke functies voor een effectieve training.

Denk daarbij aan een betrouwbare hartslagmeter, bidonhouder en verstelbaar zadel.Tunturi FitCycle 30

tunturi-fitcycle-30
 • Gebruikersklasse: thuisgebruik
 • Trainingsprogramma’s: Geen
 • Weerstanden: 8

En dan hebben we ook nog de Fitcycle 30. Deze kost een stuk minder. Voor een kleine 300 euro haal je ‘m al in huis.

Wat je mag verwachten? Een vrij degelijke hometrainer zonder al te veel poespas. Hij is wel voorzien van de nodige handige functies, zoals een tablethouder en transportwieltjes om ‘m makkelijk te verplaatsen.

Echter heeft hij een relatief licht vliegwiel, wat je trainingen niet heel erg ten goede komt. Ook is hij ”slechts” belastbaar tot 110 kg, wat mogelijk een minpuntje is.Tunturi FitCycle 20

tunturi-fitcycle-20
 • Gebruikersklasse: thuisgebruik
 • Trainingsprogramma’s: 1
 • Weerstanden: 8

Voor een nóg goedkopere prijs is er de FitCycle 20. Deze hometrainer is de goedkoopste uit de FitCycle serie. Ondanks het feit dat dit het oudste model is dat nog te koop is, is hij nog altijd behoorlijk populair.

Dit is een prima hometrainer als je niet zulke hoge eisen stelt aan het materiaal. Mocht je dus gewoon een (paar) keer per week lekker wat kilometers weg willen trappen, dan voldoet hij prima.

Maar, verwacht geen volwaardige training. Het lichte vliegwiel van slechts 5 kilo en de 8 weerstandsniveaus bieden je in dat geval simpelweg niet voldoende mogelijkheden.Tunturi Performance E60

e60-hometrainer
 • Gebruikersklasse: professioneel
 • Trainingsprogramma’s: 20
 • Weerstanden: 32

Ben jij op zoek naar een professionele hometrainer van sportschool kwaliteit? Dan is de Tunturi E60 mogelijk een goede keus voor jou.

Deze hometrainer wordt geregeld gebruikt in kleinere sportscholen en personal training studio’s. Daar komt deze trainingsfiets dan ook goed van pas. Maar ook thuis kun je ‘m prima gebruiken.

Ondanks dat hij van professionele kwaliteit is, is de E60 nog heel goed betaalbaar. Voor een kleine 1000 euro haal je een hele nette, betrouwbare en veelzijdige professionele hometrainer in huis.

Je kunt erop trainen met apps en hij biedt je veel verschillende soorten programma’s, waaronder een speciaal body fat programma.Tunturi Performance E50

tunturi-e50-zwift
 • Gebruikersklasse: intensief thuisgebruik
 • Trainingsprogramma’s: 20
 • Weerstanden: 32

Mocht je net een wat minder groot budget willen of kunnen uitgeven aan een goede professionele hometrainer, dan kun je ook kiezen voor het kleinere broertje van de E60.

Qua eigenschappen zijn ze op veel vlakken gelijkwaardig. Zo hebben ze bijvoorbeeld even veel weerstandsniveaus en programma’s. Wel is de Performance E50 iets lichter en daarmee ook net wat minder stabiel.

Ook op de E50 kan je trainen met diverse trainingsapps om je trainingen uit te breiden en leuker te maken. Ook is de instap lekker laag, wat ‘m voor iedereen toegankelijk maakt.Tunturi Competence F40

tunturi-competence-f40
 • Gebruikersklasse: intensief thuisgebruik
 • Trainingsprogramma’s: 19
 • Weerstanden: 32

In de Competence Serie is de Tunturi F40 het meest geliefde en uitgebreide model. Deze hometrainer valt met een prijs van rond de 650 euro in het middensegment. Ook qua eigenschappen valt hij in het midden.

Wij zien dit als een typische Tunturi hometrainer, die eigenlijk alles wel heeft.

Lage instap? Check. Trainen met apps? Check. En zo kunnen we nog wel even doorgaan..

Een groot pluspunt is overigens de grote hoeveelheid applicaties waarmee hij compatibel is. Zo kun je ‘m bijvoorbeeld met de 2 populairste trainingsapps voor fietsers gebruiken; Zwift en Kinomap.

Ik vind het dan wel weer jammer dat je een stroompunt nodig hebt bij het gebruik. Maar je kunt natuurlijk niet alles hebben.Tunturi Competence F20

competence_f20_tunturi_hometrainer
 • Gebruikersklasse: thuisgebruik
 • Trainingsprogramma’s: 3
 • Weerstanden: 8

Voor een iets lagere prijs heb je in de Competence serie met de F20 hometrainer ook een hele goede.

Op veel vlakken is hij gelijkwaardig aan de F40. Het frame en de bouwkwaliteit zijn bijvoorbeeld nagenoeg hetzelfde.

Echter zijn het vooral de trainingsmogelijkheden waarin het verschil zit. De F20 heeft namelijk slechts 8 weerstandsniveaus en ook maar 3 programma’s. Dat is dus wel even een flinke tegenvaller ten opzichte van de F40.

Ik raad daarom ook alleen aan om voor dit model te kiezen als je minder waarde hecht aan de trainingsmogelijkheden, of als de F40 boven je budget ligt.Tunturi Endurance E80

tunturi_e80
 • Gebruikersklasse: professioneel
 • Trainingsprogramma’s: 43
 • Weerstanden: 58

De Endurance serie van Tunturi bestaat uit verschillende soorten fitnessapparaten. Zo zijn er loopbanden en roeitrainers van deze serie terug te vinden. Vooralsnog is er met de E80 één hometrainer uit deze serie.

Hij kost wat meer dan de rest, maar als we de eigenschappen nader bekijken dan is dat niet meer dan logisch. Los van het feit dat deze hometrainer van hoogwaardige professionele kwaliteit is, zijn ook de trainingsmogelijkheden indrukwekkend te noemen.

Met een ongekend aantal weerstandsniveaus en trainingsprogramma’s biedt hij de ervaren sporters meer dan voldoende uitdaging.

Wil jij jezelf dus constant blijven uitdagen en een zeer diverse keus aan programma’s hebben? Dan is de E80 een hele goede keus.Tunturi Upright Bike Platinum Pro

upright_bike_platinum_pro
 • Gebruikersklasse: professioneel
 • Trainingsprogramma’s: 43
 • Weerstanden: 42

En we gaan nog even verder met de professionele Tunturi hometrainers.. Ditmaal met de Upright Bike Platinum Pro.

Deze hometrainer is speciaal ontworpen voor in een professionele setting. Hij kan gemakkelijk meerdere uren per dag op volle intensiteit gebruikt worden, wat ‘m ook geschikt maakt voor in grotere sportscholen. Maar er zijn ook mensen die ‘m thuis gebruiken.

Deze bike biedt je 43 programma’s, waaronder 6 waardevolle hartslagprogramma’s. Omdat de hartslagmeter zo nauwkeurig is, train je hier heel nauwkeurig naar jouw doelen toe.

Wat verder indrukwekkend is, is het maximaal belastbare gewicht. Hij heeft een maximale draaglast van maar liefst 165 kg.Tunturi Cardio Fit E35

tunturi-cardio-fit-e35-hometrainer
 • Gebruikersklasse: thuisgebruik
 • Trainingsprogramma’s: 12
 • Weerstanden: 16

Dat waren de professionele modellen, we gaan nu verder met de hometrainers speciaal voor thuisgebruik. Deze uitvoeringen zijn weliswaar wat eenvoudiger, maar ook een stuk beter betaalbaar.

Neem nou bijvoorbeeld de Cardio Fit E35. Voor z’n prijsklasse is dit een hele complete trainingsfiets. Dat blijkt vooral uit de 12 programma’s. Voor een hometrainer van nog geen 250 euro is dat ongekend veel.

Voor de rest heeft hij een comfortabel zadel en een ergonomisch stuur dat verstelbaar is. Je kunt er op verschillende zitposities in trainen. Zowel een sportievere houding als een houding rechtop is mogelijk.Tunturi Cardio Fit E30

tunturi_cardio_fit_e30
 • Gebruikersklasse: thuisgebruik
 • Trainingsprogramma’s: 12
 • Weerstanden: 16

De Cardio Fit E30 is nagenoeg hetzelfde als zijn bovenstaande grotere broer. Echter zijn er een paar minimale verschilletjes.

Een van die verschillen is bijvoorbeeld de belastbaarheid. Deze hometrainer is met een draaglast van 100 kg tegenover 110 kilo van de E35 net wat minder zwaar belastbaar.

Ook in de prijs zien we natuurlijk een verschil terug, hoewel dit minimaal is. Het verschil in prijs is namelijk een kleine 10 euro.

Ik raad daarom ook aan om voor de E35 te kiezen, aangezien je dan voor een kleine meerprijs een stevigere hometrainer koopt.Tunturi Cardio Fit B40

tunturi_cardio_fit_b40
 • Gebruikersklasse: thuisgebruik
 • Trainingsprogramma’s: 3
 • Weerstanden: 8

En dan is er ook nog de B40 van Tunturi. Ook dit model is zeer vergelijkbaar met de E35. Echter heeft deze hometrainer slechts 1 trainingsprogramma. Dit maakt ‘m overigens niet minder geliefd.

Door de mindere trainingsmogelijkheden kost hij namelijk ook minder. Hoef je dus niet per se met programma’s te trainen? Dan is dit een voor de hand liggende keuze.

De instap is lekker laag, hij is goed verstelbaar en is voorzien van een tablethouder. Kortom, een nette hometrainer voor een mooi prijsje.Tunturi Cardio Fit B35

tunturi_cardio_fit_b35
 • Gebruikersklasse: thuisgebruik
 • Trainingsprogramma’s: 1
 • Weerstanden: 8

Op het moment van schrijven kost de Cardio Fit B35 218 euro. Hij kost daarmee net iets meer dan de onderstaande B30, z’n kleinere broertje.

De hometrainers zijn op het eerste gezicht identiek aan elkaar. Toch zien we een aantal opmerkelijke verschillen.

Zo bevindt de weerstandsknop zich op een andere plek. Bij deze hometrainer zit hij aan de rechterkant van het stuur. Voor linkshandige mensen is dat mogelijk wat onhandig.

Verder is deze hometrainer 10 kg zwaarder belastbaar dan de B30.Tunturi Cardio Fit B30

tunturi-cardio-fit-b30
 • Gebruikersklasse: thuisgebruik
 • Trainingsprogramma’s: 1
 • Weerstanden: 8

En we gaan nog even door met de Tunturi Cardio Fit hometrainers.. Want dan is er ook nog de B30 van Tunturi.

Ook deze hometrainer is voorzien van 8 weerstandsniveaus, wat heel gebruikelijk is in deze prijsklasse. Je hebt 1 programma tot je beschikking, maar daar hoef je niet heel veel van te verwachten.

Deze hometrainer heeft een kostprijs van nog geen 200 euro. Daarvoor krijg je wel een lichtgewicht hometrainer terug. Dat is op zich makkelijk, omdat het verzetten daardoor gemakkelijker wordt. Echter maakt dit ‘m ook ietwat instabiel en dat is toch wel jammer.Tunturi Cardio Fit B25 X-Bike

tunturi-cardio-fit-b25-x-bike
 • Gebruikersklasse: thuisgebruik
 • Trainingsprogramma’s: 0
 • Weerstanden: 8

Ben je op zoek naar een inklapbare hometrainer van Tunturi? Ook dan heb je gelukkig meer dan genoeg keuzemogelijkheden.

Wat te denken van de B25 X-Bike? Deze hometrainer heeft een heel simpel inklapmechanisme, waardoor je ‘m razendsnel opbergt na je training.

Het is vooral een hele handige hometrainer, omdat hij zo lekker compact en licht is.

Een volwaardige training op hoog niveau moet je echter niet verwachten. Het vliegwiel van 2 kilo is daar simpelweg te licht voor. En ook is hij niet stabiel genoeg om op hoge intensiteit te trappen.Tunturi Cardio Fit B20 X Bike

tunturi_cardio_fit_b20_x_bike
 • Gebruikersklasse: thuisgebruik
 • Trainingsprogramma’s: 0
 • Weerstanden: 8

Dit is het kleinere broertje van het bovenstaande model. Lichtgewicht en eenvoud zijn de eerste woorden die ons te binnen schieten als we de B20 X-Bike onder ogen krijgen.

Hij weegt met slechts 15 kg zelfs nog eens 3 kilo lichter dan de B25. Ook kan je ‘m zonder stroom gebruiken, wat ‘m al helemáál makkelijk in gebruik maakt.

Met een adviesprijs van 180 euro is dit één van de goedkoopste hometrainers van de markt. Bovendien staat hij ook nog eens regelmatig met korting te koop.Tunturi Star Fit X100 X-Bike

tunturi-star-x100
 • Gebruikersklasse: thuisgebruik
 • Trainingsprogramma’s: 1
 • Weerstanden: 8

Deze Tunturi Star X100 heeft een net wat zwaarder vliegwiel van 3,5 kg, wat ‘m net wat geschikter maakt om te trappen op hogere weerstand.

Het zadel van de opvouwbare fitness fiets is in hoogte verstelbaar. Ook is hij voorzien van een handig beeldscherm. Het is weliswaar een heel klein display, maar hier lees je wel de belangrijkste trainingswaarden vanaf. Er zit slechts één knop op, wat de bediening super makkelijk maakt.Tunturi Cardio Fit D20 Deskbike

goedkoopste-hometrainer
 • Gebruikersklasse: thuisgebruik
 • Trainingsprogramma’s: 1
 • Weerstanden: 8

Ook dit is een opvouwbare hometrainer, maar dan uit een andere serie van Tunturi. Wat deze hometrainer uniek maakt, is dat hij speciaal ontworpen is voor achter je bureau.

Zoek je dus een goede fietstrainer om tijdens het werken wat calorieën weg te trappen? Dan is de D20 de ideale oplossing.

Wanneer je beweegt tijdens je bezigheden blijf je frisser, alerter en energieker. Bovendien hoef je na een lange werkdag niet meer te sporten, aangezien je jouw work-out voor de dag dan al gedaan hebt.Tunturi Star Fit B100

tunturi_star_fit_b100
 • Gebruikersklasse: thuisgebruik
 • Trainingsprogramma’s: 15
 • Weerstanden: 16

Deze Tunturi hometrainer heeft een strak en sportief ontwerp. Het stuur staat schuin naar voren afgesteld, zodat je in een sportieve houding plaatsneemt.

Voor zijn prijs heeft hij met 15 trainingsprogramma’s en 16 weerstandsniveaus behoorlijk wat mogelijkheden, wat het een hele interessante hometrainer maakt voor de fanatieke sporter.

Het is geen geschikte hometrainer voor senioren of revaliderende mensen. Maar mocht jij een sportief model zoeken, dan is dit een hele goede keus op budget.Tunturi Star Fit E100

star_fit_e100_homtrainer
 • Gebruikersklasse: thuisgebruik
 • Trainingsprogramma’s: 20
 • Weerstanden: 24

Waar de Star Fit B100 vooral geschikt is voor het sportievere publiek, is de Star Fit E100 juist weer heel geschikt voor mensen die herstellende zijn van een blessure of minder goed ter been zijn.

De extreem lage instap van deze hometrainer maakt ‘m enorm toegankelijk. Ook is hij voorzien van een ergometer, zodat je gericht op wattage traint.

De monitor is vrij uitgebreid, maar toch heel makkelijk bedienbaar. Ook is het scherm verlicht, zodat het altijd makkelijk afleesbaar is.Over de hometrainers van Tunturi

Als jij de speurtocht naar de beste hometrainer al in volle gang hebt ingezet, dan is het je ongetwijfeld al opgevallen.. Er zijn slechts enkele merken die de markt totaal domineren. Één van die beruchte merken is Tunturi.

Dit merk biedt al jarenlang een ongekend aanbod aan hometrainers aan. Het gaat hier om hometrainers in verschillende prijsklassen en gebruikersklassen.

Ook zitten er grote verschillen tussen het aantal trainingsprogramma’s. Maar één ding hebben ze allemaal gemeen; ze hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Tunturi krijgt het voor elkaar om zeer complete, betrouwbare en duurzame hometrainers voor scherpe prijzen te verkopen. Dat is dan ook één van de redenen waarom dit merk zo waanzinnig populair is.

We kunnen de Tunturi hometrainers grofweg onderverdelen in verschillende series:

 • FitCycle serie: Hier vind je de populairste varianten, waaronder een aantal best-sellers. De meeste zijn vooral geschikt voor thuisgebruik.
 • Star Fit serie: Deze bieden wat minder trainingsmogelijkheden dan gemiddeld, maar kosten wel een stuk minder.
 • Cardio Fit serie: Deze serie bevat een aantal zeer populaire toestellen voor thuis. De Cardio Fit serie bevat naast hometrainers ook andere apparaten.
 • X-Bikes: Deze hometrainers zijn allemaal inklapbaar. De naam hebben ze te danken aan de vorm van een X. Ze zijn wat minder zwaar belastbaar, maar wel heel goed betaalbaar.

Welke past het beste bij mij?

Zoals je ziet is de keuze dus groot.. Mogelijk levert dit keuzestress bij je op. Want welke Tunturi hometrainer past nou het beste bij mij?

Geen zorgen, wij zochten voor je uit voor wie welke hometrainer het meest geschikt is. Aangezien wij vrijwel alle modellen uitvoerig getest hebben, hebben we een compleet beeld van wat je kunt verwachten.

Bovendien hebben we alle bovenstaande hometrainers kritisch met elkaar vergeleken op basis van de belangrijkste eigenschappen en functies.

De beste Tunturi hometrainers per soort:

Waar moet ik op letten?

Mocht jij zelf op zoek willen gaan naar de beste Tunturi hometrainer, dan kun je op een aantal belangrijke zaken letten om de beste koop te vinden.

Hierbij gelden de algemene aandachtspunten bij de aanschaf van een hometrainer:

 • Aantal trainingsprogramma’s en weerstanden
 • Te verbinden met applicaties of niet?
 • Het maximaal belastbare gewicht
 • Gewicht van het vliegwiel
 • Gewicht en stabiliteit van de hometrainer
 • Het geluidsniveau
 • De prijs
 • Duurzaamheid en garantie

In de video hieronder worden de belangrijkste aandachtspunten nog eens kort uitgelegd:

Over Tunturi

Tunturi is een bekend fitnessmerk dat al ruim 90 jaar bestaat. De specialiteit van dit merk ligt bij fitnessapparatuur voor thuis gebruik. Maar ook ontwikkeld het merk steeds meer professionele apparatuur.

Ze ontwikkelen naast hometrainers vele andere apparaten, trainingsmaterialen en accessoires voor crossfit en fitness. Tunturi crosstrainers, Tunturi loopbanden en Tunturi roeimachines zijn hier een voorbeeld van.

Momenteel worden de Tunturi hometrainers en andere apparaten in meer dan 40 landen verkocht, wat uniek is voor een fitnessmerk.

Deze wereldwijde bekendheid hebben ze voornamelijk te danken aan de betrouwbare en duurzame kwaliteit.

Dag en nacht zijn ze bij Tunturi bezig om alle apparatuur te optimaliseren voor de gebruikers ervan. Het merk is dan ook continu in ontwikkeling.

Verkooppunten

Tunturi hometrainers zijn te verkrijgen bij de exclusieve Tunturi dealers. Sommige modellen zijn enkel bij één bepaalde winkel te verkrijgen en anderen bij meerdere.

Bekijk en vergelijk direct het aanbod bij de onderstaande winkels:Meer hometrainer merken

Heb je toch liever een hometrainer van een ander merk? Bekijk dan de onderstaande koopgidsen:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *