Tunturi Cardio Fit E35 ergometer Review

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op juli 1, 2023

tunturi-cardio-fit-e35-hometrainer
tunturi-cardio-fit-e35-hometrainer

De Tunturi Cardio Fit E35 is een goedkope ergometer hometrainer welke erg geschikt voor in huis zou moeten zijn.

Als je nog twijfelt of de Tunturi Cardio Fit E35 wel echt de ideale hometrainer is, lees dan mijn review en kom erachter!

Heb je geen zin of tijd om de review te lezen? Ga dan direct naar het eindoordeel.

Tunturi Cardio Fit E35: onze eerste indruk

e35-tablet-houder

Een eerste indruk is erg belangrijk. Soms is het liefde op ‘t eerste gezicht en soms twijfel je nog of het apparaat wel echt aan de verwachtingen voldoet.

Op het eerste gezicht ziet de Tunturi Cardio Fit E35 eruit als een degelijke hometrainer. Het is vrij compact en is grijs/zwart met groene tinten.

Het ziet er eigenlijk uit als een typisch fitnessapparaat van Tunturi, goed afgewerkt en een strak design.

Een goed begin dus, maar het uiterlijk is natuurlijk niet allesbepalend. Het belangrijkste is namelijk dat er goed te trainen is op een hometrainer.


Over de Tunturi Cardio Fit E35 ergometer

Er valt genoeg te vertellen over deze hometrainer. Maar om de review niet té lang te maken zal ik je alleen de belangrijkste punten vertellen. Zo kun je op basis daarvan de juiste beslissing maken.

Ergometer hometrainer

tunturi-ergometer-hometrainer-bike

De naam van de hometrainer zegt het al: Tunturi Cardio Fit E35 ergometer hometrainer.

Dat is natuurlijk een hele mond vol, maar wat is een ergometer dan precies? Over dit begrip lijkt vaak onduidelijkheid te bestaan.

Een ergometer hometrainer is een hometrainer bike waarbij de weerstand accuraat ingesteld kan worden. Dit doe je middels wattage.

Ergometer hometrainers zijn om deze reden erg populair tijdens het revalideren. Omdat je niet meer kracht kunt zetten dan dat de bedoeling is en jouw vooruitgang nauwkeurig kunt meten, biedt het je veel voordelen tijdens een revalidatieproces.

Als je opzoek bent naar een goed apparaat voor revalidatie kun je ook het artikel: beste hometrainer voor revalidatie bekijken.

Maar ook voor iedereen die gewoon alles goed wilt bijhouden en nauwkeurig wilt afstemmen is een ergometer een goede keuze.

Goedkope prijs wekt mogelijk argwaan

Misschien ligt het aan mij, maar altijd als een fitnessapparaat extreem goedkoop is wekt het al snel argwaan op.

Ik heb dan het idee dat er íets niet helemaal goed zou moeten zijn. Dit had ik op voorhand eerlijk gezegd ook bij de Tunturi Cardio Fit E35.

Nu is het natuurlijk wel zo dat Tunturi hometrainers over het algemeen bekend staat om hun goedkope, maar tóch goede toestellen.

Toch blijft het altijd maar even afwachten naar de daadwerkelijke prestaties en gebruikerservaring.

Lees hier meer gebruikerservaringen over deze hometrainer >>


Ergonomisch stuur

verstelbaar-ergonomisch-stuur

Ik heb je zojuist verteld dat de Tunturi Cardio Fit E35 een ergometer hometrainer is.

Nu zal het verwarrend kunnen klinken als ik je vertel dat het over een ergonomisch stuur beschikt.

Dit staat echter helemaal los van elkaar. Dat het stuur ergonomisch ontworpen is wilt zeggen dat het speciaal ontworpen is om in een ideale houding op te gaan zitten.

Het is zo gevormd dat het zich exact aanpast aan jouw zithouding en is ook nog eens te verstellen in hoogte.

Omdat een zithouding van groot belang is bij een hometrainer, scoort de Tunturi Cardio Fit E35 hier wat mij betreft veel punten mee.

Over het scherm

verlicht-hometrainer-display

Bij een scherm van een ergometer hometrainer of elk ander fitnessapparaat vind ik het belangtijk dat het duidelijk af te lezen is en dat je de essentiële waarden van je training kunt bekijken.

Het scherm is duidelijk verlicht en heeft een blauwe achtergrond, waardoor de witte cijfers des te duidelijker te zien zijn.

De belangrijkste dingen die je wilt weten tijdens het fietsen zoals: calorieën, afstand en tijd zijn er allemaal op af te lezen.

Onder het scherm zitten er een 7-tal knopjes, niet te veel dus. Hierdoor blijft het overzichtelijk en bovendien is er met plaatjes duidelijk gemaakt waar de knopjes voor zijn.

Een duidelijke bediening is natuurlijk ook erg belangrijk, dit is gelukkig dik in orde.

Anti-slip pedalen

anti-slip-trapper

Heb je wel eens meegemaakt dat je voeten ‘eraf schieten’ tijdens het fietsen? Op een hometrainer kan dit ook het geval zijn. Er is niets zo vervelend als pedalen waar je geen goede grip op hebt.

Het is wat mij betreft dan ook een goede zet geweest om de Tunturi Cardio Fit E35 te voorzien van anti-slip pedalen.

Zodra je jouw voet geplaatst hebt op het pedaal kun je deze nog eens extra vastzetten met behulp van de verstelbare strap.

Je hoeft dus niet bang te zijn dat je voeten eraf glijden tijdens het fietsen. Dat is al één zorg minder.

Programma’s en weerstanden

fietsen-op-tunturi-ergometer

Vaak hebben de wat goedkopere hometrainers een minder uitgebreid aanbod aan programma’s en weerstandniveaus. Dat is bij de Tunturi Cardio Fit E35 ook het geval.

Hoewel er alsnog aardig wat keuze is waar je mee uit de voeten kunt, heeft het wel een minder dan gemiddeld aantal programma’s op de trainingscomputer zitten.

In totaal is er de keuze uit 12 programma’s en 16 verschillende weerstanden.

Op zich is dat prima voor een instapmodel, maar ik kan me voorstellen dat de veeleisende thuissporter graag nét wat meer keuzemogelijkheden heeft.

Montage en handleiding

Zodra je de Tunturi Cardio Fit E35 besteld hebt wordt deze bij je thuis bezorgd en ben jij verantwoordelijk voor de eindmontage. Tenzij je dit laat doen natuurlijk.

Vaak wordt er tegen de montage opgekeken. Dat is ook niet zo gek aangezien er maar vaak genoeg een onduidelijke handleiding bij wordt geleverd waar je niet veel wijzer van wordt.

Het voordeel is dat Tunturi een Nederlands merk is en er altijd zorg voor draagt dat de montage zo simpel mogelijk gedaan kan worden.

De handleiding is naar mijn mening erg duidelijk en is beschikbaar in het Nederlands.

Hoe vaak kun je de Tunturi Cardio Fit E35 ergometer gebruiken?

Omdat de Tunturi Cardio Fit E35 een vrij goedkope ergometer hometrainer is en ook geschikt is voor thuisgebruik, is het geen verstandig idee om het zeer intensief te gebruiken op dagelijkse basis.

Zoals bijvoorbeeld wel gedaan wordt op hometrainers die in sportscholen staan.

Maar als je het aanschaft voor in huis en 2-4 keer per week op wilt trainen, dan is de E35 hier meer dan geschikt voor.

Wat zijn de nadelen van de Tunturi E35?

tunturi-cardio-fit-e35

Zoals je in mijn review tot nu toe hebt kunnen lezen ben ik redelijk positief gestemd over de Tunturi Cardio Fit E35.

Toch zijn er ook een aantal puntjes te benoemen die me niet helemaal lekker zitten en die ik graag anders gezien had, zoals bij elk fitnessapparaat wel het geval is.

Het grootste nadeel heb ik eigenlijk al benoemd en dat zijn de hoeveelheid programma’s en weerstanden. Dit kan naar mijn mening wel meer.

Maar als jij nog niet veel ervaring hebt op de hometrainer of je hecht wat minder waarde aan het aantal weerstanden, dan is dit echter wel meer dan voldoende.

De maximale belastbaarheid zou je als een nadeel kunnen zien als jij zelf aan de zware kant bent. De Tunturi Cardio Fit E35 is belastbaar tot een gewicht van 110 kg. Ben je dus zwaarder, dan zul je op zoek moeten naar een alternatief.

Tot slot werkt de display van de Tunturi Cardio Fit E35 op netspanning en heb je hier dus een stroompunt voor nodig. Dit zie ik zelf altijd als een nadeel, omdat het je beperkt in de plekken waar je de hometrainer neer kunt zetten.

Onthoud dat geen enkele hometrainer helemaal naar jouw wens zal zijn en dat er altijd wel ruimte voor verbetering is.

Ervaringen van gebruikers

Twijfel je nog steeds of de Tunturi Cardio Fit E35 wel een geschikt apparaat voor jou is? Wellicht dat je dan wat hebt aan de ervaringen en reviews van gebruikers.

Er zijn aardig wat reviews te vinden over de E35 zodat je een goed beeld krijgt van wat je daadwerkelijk kunt verwachten van deze hometrainer.

Op de productpagina op bol.com zijn er momenteel 19 beoordelingen te lezen. Klik hier om deze te lezen.

Het eindoordeel: kopen of niet?

Dan zijn we nu aangekomen bij het eindoordeel over de Tunturi Cardio Fit E35.

De grote vraag die blijft is natuurlijk: Is deze hometrainer jouw geld waard?

Naar mijn mening is de E35 een degelijke en betrouwbare hometrainer welke zeer goed van pas kan komen in huis.

Als jouw doel is om wat fitter te worden, meer te bewegen vanuit huis of aan het revalideren bent is dit een goede keuze!

Je moet niet verwachten dat je een super luxe hometrainer binnen krijgt, maar eigenlijk zitten alle standaard voorzieningen erop die jij nodig hebt voor een goede training.

Tot slot is het grootste voordeel van alles misschien wel de prijs, deze is namelijk belachelijk laag als je het vergelijkt met wat je ervoor terugkrijgt.

Al met al zal ik je de Tunturi Cardio Fit E35 zeker aanbevelen als je opzoek bent naar een goedkope én goede no-nonsense ergometer hometrainer.

De beste alternatieven voor de Tunturi Cardio Fit E35

Het kan natuurlijk zo zijn dat je nog steeds twijfelt of je er goed aan doet de Tunturi Cardio Fit E35 te kopen, of dat je gewoon nog wat wilt vergelijken of oriënteren.

Een aantal goede alternatieven van Tunturi zijn:


Goede alternatieven van andere merken:


Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *