Tunturi FitRow 50 Review

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op mei 25, 2023

Tunturi FitRow 50
Tunturi FitRow 50

Tunturi Fitrow 50 kopen? Lees eerst deze review, zodat je vervolgens tot de beste keuze kunt komen.

In deze uitgebreide Tunturi Fitrow 50 review kom je erachter of dit een geschikte roeitrainer voor je is, of dat je toch beter op zoek kunt gaan naar een ander apparaat.

Tunturi FitRow 50: eerste indruk van de roeitrainer

Zoals je van een hoog aangeschreven fitnessmerk zoals Tunturi mag verwachten ziet de Fitrow 50 er – na één blik op geworpen te hebben – netjes uit.

Het heeft een degelijke uitstraling dankzij de rustige kleuren van het frame en de staalkleurige rails.

Een goede indruk is natuurlijk een goed begin, alleen is dit niet alles bepalend. Dit betekent dan ook zeker nog niet dat het daadwerkelijk een goede roeitrainer is.

tunturi-fitrow-50-product-foto

Uiteindelijk gaat het om de functionaliteiten en de kwaliteit van de roeitraingen die je op het apparaat kunt doen.

Of alles dan ook echt naar wens is? En of dit apparaat de veelbelovende beloftes écht waar maakt? Daar kom je in deze review achter.

Ik zal de review zo kort mogelijk proberen te houden en alleen de belangrijkste functionaliteiten en eigenschappen van de Tunturi Fitrow 50 toelichten.

Heb je geen tijd of geen zin om de hele Fitrow 50 review te lezen? Dan kun je direct doorgaan naar het eindoordeel.

Opklapbaar na gebruik

De Fitrow 50 is een roeitrainer die bedoeld is om in huis te gebruiken. Één van de kenmerken die steeds meer van dit soort roeitrainers hebben, is dat het inklapbaar is.

Dit betekent dat de rail van het apparaat omhoog kan worden geklapt en vervolgens kan worden vastgezet.

fitrow-50-inklappen

Dit is met name handig voor iedereen in een kleinere woning, of kleinere sportruimte in huis. Als je de roeitrainer niet gebruikt kun je ‘m gewoon opvouwen en heb je er geen last meer van.

tunturi-rower-opgeklapt

Ik vind een roeitrainer een geweldig apparaat. Alleen wat ik lange tijd een van de nadelen vond, was dat het altijd best veel ruimte in beslag nam.

Hierdoor kon ik mijn andere fitnessapparatuur niet meer kwijt en werd het dus een krappe bedoeling.

Wat dat betreft ben ik erg tevreden over de opklapbare functie die de Tunturi Fitrow 50 heeft.

Dit gaat overigens makkelijk en moeiteloos, zonder veel kracht te hoeven zetten en zonder gedoe.

Tip: Klik hier voor de beste huidige prijs >>


EMS weerstand (elektronische weerstand)

tunturi-fitrow-50

Er zijn verschillende soorten roeitrainers verkrijgbaar. Als je een roeitrainer aan gaat schaffen heb je bijvoorbeeld de keuze tussen water roeiers, hydraulische roeitrainers, luchtweerstanden, en ook magnetische roeiers.

Voor welk soort je kiest is vooral afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur.

Ik ben zelf een groot voorstander van de EMS weerstand, oftewel de elektronische magnetische weerstand, die de Tunturi Fitrow 50 ook heeft.

Deze weerstand is namelijk lekker geruisloos en voelt toch nog best realistisch.

Trainingsprogramma’s en niveaus

Wat ook goed is om te weten voordat je een aankoop doet, is hoeveel programma’s en weerstandsniveaus het apparaat heeft. Hier zit namelijk veel verschil in per apparaat.

Hoe minder weerstandsniveaus je hebt, hoe minder uitdaging je zult hebben en hoe minder variatie je in je trainingen hebt.

Omdat de Tunturi Fitrow 50 maar liefst 17 trainingsprogramma’s heeft, kun je meer dan genoeg variëren in jouw roeitrainingen.

Bovendien heeft het ook nog eens 16 weerstandsniveaus en zul je hier dus wel even zoet mee zijn.

Door de vele trainingsmogelijkheden kun je effectief werken aan je conditie en fitheid.

Scherm en bediening

tunturi-roeitrainer-display

De Tunturi Fitrow 50 heeft een niet al te groot scherm, zoals vrijwel geen enkele roeitrainer dat heeft.

Omdat het display niet al te groot is vind ik het belangrijk dat je deze wél goed moet kunnen aflezen, ook tijdens het roeien.

Doordat het scherm van de Fitrow 50 een blauwe achtergrond heeft met witte letters kun je het duidelijk aflezen, zonder moeite.

Dit is erg handig, omdat je hierdoor tijdens het roeien exact weet wat jouw prestaties zijn en hoelang je al bezig bent.

Dit is goed voor de motivatie en het competitieve aspect, zodat je alles uit jezelf haalt.

Handgrepen en voetvlak

fitrow-50-voetpedalen

De Tunturi Fitrow 50 heeft voetsteunen waar extra veel grip op zit. Dit resulteert in een fijne training én een verbeterde houding.

Bovendien is de band die je over je voet heen kunt doen ook comfortabel. Meestal moet je je voet vastmaken met een dunne strap welke je aan kunt trekken om strakker te maken.

De Fitrow 50 heeft een comfortabele en wat dikkere band, waardoor je voeten stevig vast blijven zitten. Maar wel op een comfortabele manier, zonder af te knellen dus.

Gewicht en belastbaarheid

De specificaties van een roeitrainer zijn belangrijk. Echter vind ik deze altijd wat minder interessant om te weten.

Veel van deze specs (eigenschappen) zijn namelijk leuk om te weten, maar daar blijft het dan ook bij.

Echter zijn er wel een paar dingen die ik interessant vind om te weten. En dat zijn voornamelijk het maximaal belastbare gewicht en het eigen gewicht van de roeitrainer.

Het eigen gewicht bepaald in grote mate de stabiliteit tijdens het roeien en het belastbare gewicht bepaald de stevigheid van het apparaat.

Ook zie ik de maximale belastbaarheid als een goede indicator van de kwaliteit en duurzaamheid.

Het gewicht van de Tunturi Fitrow 50 is 31 kg en het is te belasten tot 120 kg.

Hier is beide niet veel mis mee. Alleen het eigen gewicht had ik idealiter net wat hoger gezien, zodat het nét wat stabieler zou blijven tijdens het roeien.

Handleiding in het Nederlands

Het is wellicht nog even handig om te vermelden dat je een handleiding in het Nederlands bij de Tunturi Fitrow 50 geleverd krijgt.

Dit is makkelijk, aangezien het monteren hierdoor een stuk eenvoudiger wordt. De montage duurt gemiddeld zo’n halfuurtje.

Conclusie over de Tunturi FitRow 50

Als je mijn gehele review hebt gelezen, dan kun je ongetwijfeld concluderen dat ik best wel tevreden ben over deze roeitrainer.

Ondanks dat het apparaat niet heel erg speciaal is, of dat het uitzonderlijk goed is vergeleken met andere roeitrainers, doet het wel gewoon wat het belooft.

Je kunt er dan ook met een gerust hart jarenlang roeiplezier op beleven.

Let wel even goed op als je deze roeitrainer gaat bestellen. Er zijn namelijk meerdere prijzen beschikbaar.

Bekijk daarom via de knop hieronder de beste prijs van de Fitrow 50:
FitRow 50 reviews en ervaringen

Na het lezen van deze review heb je hopelijk de beste keuze kunnen maken en kunnen besluiten of de Fitrow 50 wat voor jou is, of juist niet.

Nog steeds niet kunnen kiezen? Dan kun je hier meerdere gebruikerservaringen lezen (product niet meer leverbaar via Coolblue) over deze roeitrainer, of een van de beste alternatieven bekijken.

Beste alternatieven voor de FitRow 50

Als je op zoek bent naar een goed alternatief, dan is er gelukkig meer dan genoeg keuze.

Je hoeft dan ook niet bang te zijn voor een klein aanbod. Tussen de vele varianten die te koop zijn, zit ongetwijfeld het beste model voor jou tussen.

Neem eens een kijkje in één van onze andere roeitrainer reviews. Wellicht zit er een geschikt apparaat voor jou tussen:

Tunturi roeitrainers

Het Nederlandse fitnessmerk Tunturi staat bekend om de kwalitatief goede fitnessapparatuur voor thuisgebruik. Naast roeitrainers leveren ze ook crosstrainers, hometrainers, loopbanden en krachttraining apparatuur.

Ben je op zoek naar een roeitrainer specifiek van het merk Tunturi? Neem hier dan een kijkje in het complete aanbod Tunturi roeitrainers .


Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

1 reactie

Jan · september 28, 2022 op 8:39 am

Heb deze al enkele jaren in gebruik (ca 3x half uur per week). Koord is al 2x kapot gegaan, je kunt er maar 2 jaar mee werken. Verder bevalt hij prima.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *