Tunturi FitRow 40 – Eerlijke Review & Ervaringen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 30, 2023

Tunturi FitRow 40
Tunturi FitRow 40

Tunturi FitRow 40 kopen? Lees dan eerst deze review over de roeitrainer. Je leest hier over de voor- en nadelen én komt erachter of de Fitrow 40 jouw geld waard is.

Ook vind je op deze pagina de beste alternatieven voor dit apparaat. Lees dus snel verder!

Over de Tunturi FitRow 40 roeitrainer

De Tunturi Fitrow 40 kun je zien als een echte budget roeitrainer. Eerder kon je op onze website al een review lezen over de Tunturi Fitrow 50, welke iets uitgebreider is maar ook meer kost.

tunturi-fitrow-40-product-foto

Een goedkoper alternatief is deze Fitrow 40. Qua uiterlijk lijken deze twee machines verdacht veel op elkaar. Maar hoe zit het met de kwaliteit van dit toestel?

We namen de roeitrainer uitvoerig voor je onder de loep. Ik zou enorm veel over het apparaat kunnen vertellen, maar ik heb besloten om de review zo kort mogelijk te houden. We bespreken namelijk alleen de belangrijkste punten.

Heb je geen tijd of geen zin om de hele review te lezen? Ga dan direct door naar het eindoordeel.

De FitRow 40 thuis gebruiken

Ben je op zoek naar een roeimachine voor professioneel gebruik? Dan ben je bij de Fitrow 40 toch echt aan het verkeerde adres.

Het apparaat is namelijk bij uitstek geschikt voor thuisgebruik.

Echter is het niet geschikt om intensief te gebruiken in huis. Ben je dus bijvoorbeeld van plan om iedere dag te gaan roeien? Dan zul je toch echt op zoek moeten naar een ander toestel.

Om enkele keren per week te gebruiken is de Tunturi Fitrow 40 wel geschikt. Overigens is dit het geval bij de meeste roeitrainers uit het lagere prijssegment.

Klik hier voor de beste huidige prijs >>


Magnetische weerstand

Er zijn verschillende soorten type roeiers. Sommige hebben bijvoorbeeld een waterweerstand en weer andere hebben een luchtweerstand.

De Tunturi Fitrow 40 is een roeitrainer met een magnetische weerstand.

Het is lastig om één van de weerstanden te verkiezen als de beste. Wat mij betreft is er met een magnetische weerstand niets mis.

Zeker in huis is dit een prima weerstandssysteem aangezien het lekker stil is.

Gewicht van het vliegwiel

Misschien heb je wel eens gehoord van ”het vliegwiel”. Niet alleen roeitrainers hebben zo’n vliegwiel, maar vrijwel alle cardio apparaten hebben er een.

tunturi-fitrow-50

Om een goede indicatie te krijgen van de kwaliteit, wordt er vaak gekeken naar het gewicht van ‘t vliegwiel.

Vaak wordt zwaarder als beter gezien. Echter is dit iets te kort door de bocht. Maar het is wel een feit dat een vliegwiel aan de lichtere kant vaak minder fijn aanvoelt tijdens het trainen.

Het aangeraden gewicht ligt tussen de 6 en 9 kilo. De Tunturi Fitrow 40 heeft een vliegwiel van slechts 4 kilo.

Je kunt dan ook wel stellen dat het aan de lichte kant is. Dit zul je helaas ook merken tijdens het roeien op dit apparaat. Het zal voor de gemiddelde beginner echter niet veel uitmaken.

Maar als jij hoge eisen stelt aan een kwalitatief stabiele én sterke roeitrainer, dan raad ik je toch echt aan om voor een roeitrainer met een zwaarder vliegwiel te kiezen.

Klik hier voor de beste huidige prijs >>


Montage & handleiding

De montage is altijd een belangrijk punt wanneer je een roeitrainer koopt. Dit neem ik dan ook altijd mee in mijn beoordeling.

Idealiter moet je het apparaat in 30 minuten gemonteerd kunnen hebben. Bij de Tunturi Fitrow 40 is de geschatte montagetijd zo’n 45 minuten.

Dit kan er wat mij betreft nog wel mee door. Vooral omdat de eindmontage erg simpel is. Het is wel aangeraden om het met 2 personen te doen.

Daarnaast is een duidelijke handleiding gewenst. Ook dit is gelukkig het geval bij de Fitrow 40.

Ik had eerlijk gezegd ook niet anders verwacht, omdat Tunturi bekend staat om hun duidelijke handleidingen.

Bovendien staat alles in het Nederlands beschreven. Wel zo makkelijk.

Tunturi FitRow 40 reviews & ervaringen

Voordat je overgaat tot kopen, kan het slim zijn om jezelf van te voren even te verdiepen in de verschillende reviews en ervaringen van mensen die het toestel al hebben gekocht.

Er zijn op internet meerdere Tunturi Fitrow 40 reviews te vinden, zodat je een goed beeld kunt krijgen van de sterke en de zwakkere punten van deze roeitrainer.

Wanneer we de reviews onder de loep nemen, zien we als pluspunten onder andere voorbij komen dat gebruikers de roeitrainer als compact en makkelijk te gebruiken beschouwen.

Ook over de snelle levering is men te spreken. Wat echter als nadeel uit de reviews en ervaringen komt zijn diverse kleinere problemen.

Zoals bijvoorbeeld een krakend geluid, bouten die missen, of het feit dat het niet intensief te gebruiken is.

Mijn conclusie

De Tunturi Fitrow 40 is wat mij betreft een degelijke roeitrainer. Wat ook voordelig is, is de redelijk lage prijs van dit toestel.

Ik ben altijd vrij goed te spreken over roeitrainers van Tunturi. Toch valt de Fitrow 40 mij eerlijk gezegd ietwat tegen met wat ik gewend ben van andere apparatuur van Tunturi.

Maar dat komt waarschijnlijk omdat ik van roeitrainers hou die zwaar en intensief te belasten zijn.

Als jij hier minder waarde aan hecht en gewoon op zoek bent naar een apparaat om enkele keren per week op te roeien, is er geen enkel probleem en doe je een goede koop.

Als beste alternatief zou ik de Focus Fitness Row 3 aanraden, maar daarnaast zijn er nog meer goede mogelijkheden.

Mocht je de Fitrow 40 willen kopen, dan moet je wel even goed opletten. Vaak zijn er namelijk meerdere prijzen beschikbaar.

Wat zijn de beste alternatieven?

Is de Tunturi Fitrow toch niet de ideale roeitrainer voor jou? Wees dan niet getreurd.

Hieronder vind je namelijk een overzicht van koopgidsen en reviews, zodat je opzoek kunt gaan naar het beste alternatief:


Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *