Tunturi roeitrainer kopen? Het complete aanbod

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 17, 2023

roeien op tunturi roeitrainer
roeien op tunturi roeitrainer

Zoek jij een roeitrainer van Tunturi? Dit merk biedt volop roeimachines aan voor aantrekkelijke prijzen.

Wat is het aanbod? En voor welke Tunturi roeitrainer kun je het beste kiezen? Alles wat je moet weten vind je op deze pagina.

Het aanbod roeimachines van Tunturi

Hieronder nemen we een uitgebreide kijk op het complete aanbod roeitrainers dat dit merk te bieden heeft. Je vergelijkt de beste apparaten met elkaar, zodat je een weloverwogen keus kunt maken.

Tunturi Cardio Fit R30

tunturi-cardio-r30

Dit is één van de goedkoopste en tevens een van de populairste roeimachines van Tunturi. De adviesprijs van deze roeier ligt rond de 300 euro. Daarvoor krijg je een compacte roeitrainer met een gigantisch gebruiksgemak.

Het apparaat is van zichzelf al heel compact, maar kan ook nog eens ingeklapt worden, zodat je nog meer ruimte bespaard.

Het is een magnetische roeitrainer met 8 weerstanden en 1 programma. Niet mega uitgebreid dus, maar voor de regelmatige thuissporters is het meestal genoeg.

De trainingscomputer meet voor jou de belangrijkste waarden gedurende je training, zodat je altijd op de hoogte bent van je eigen prestaties.

Wij hebben deze roeitrainer ook zelf uitgetest. De resultaten daarvan lees je in de Cardio Fit R30 review. Of klik hieronder voor de beste prijs.Tunturi Cardio Fit R20

tunturi-cardio-fit-r20-training

Als we een stapje lager gaan, zowel qua mogelijkheden als qua prijs, komen we bij de Cardio Fit R20 uit.

In veel opzichten lijkt hij op z’n grotere broer. Ook dit is een compacte roeitrainer en hij is ongeveer even zwaar belastbaar. Ook is dit apparaat – net zoals de R30 – ook geschikt voor langere mensen. En dat ondanks het compacte formaat.

Deze roeitrainer heeft een trainingscomputer met 3 programma’s. Het grootste verschil met de R30 zit ‘m in het weerstandssysteem. De Cardio Fit R20 heeft namelijk een elastische weerstand.

Je trekt dus aan een elastisch koord, waardoor er weerstand ontstaat tijdens het roeien. Ook dit is een stil systeem, maar traint volgens de meeste mensen wat minder fijn dan magnetisch.

Meer informatie lees je in de Cardio Fit R20 review, of via de knop hieronder.Tunturi Competence R20

tunturi_competence_r20

Dan gaan we verder met de Competence R20, wat een heel ander model is in vergelijking met het bovenstaande toestel. Toch zijn er nog behoorlijk wat overeenkomsten.

De adviesprijs ligt doorgaans net onder de 500 euro en daarvoor krijg je een oerdegelijk toestel. Het heeft een magnetisch weerstandsysteem, 3 programma’s en 8 weerstandsniveaus.

Ook heeft het een handig trainingscomputertje waarop je alles kunt instellen en bijhouden. Deze computer werkt op batterijen, een stroompunt is dan ook niet nodig.

Het is zeker geen mega uitgebreide roeier, maar voorziet de meeste thuissporters zeker in de benodigde behoeften.Tunturi Performance R60

tunturi_performance_r60

De Performance serie is weer wat luxer. Het valt ook direct af te zien aan de R60 van Tunturi. Wat bijvoorbeeld meteen opvalt is dat deze roeitrainer een dubbele rails heeft, in tegenstelling tot vrijwel alle andere modellen.

Deze dubbele rails zorgt voor meer stabiliteit. Ook zorgt het ervoor dat het zitje nog geruislozer over het lange frame heen glijdt. Hij heeft een mooi verstelbaar display en heeft een ergonomisch ontwerp.

Voor een magnetische roeimachine is hij vrij prijzig. Tenminste, vergeleken met de rest. Als we echter naar de eigenschappen en mogelijkheden kijken, dan is deze prijs heel logisch.

Zo heb je bijvoorbeeld maar liefst 18 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s waarmee je direct kunt beginnen. Ook kun je de R60 koppelen aan apps.

Als je klaar bent kun je de roeier rechtop zetten, zodat hij in de lengte minder ruimte in beslag neemt.Tunturi FitRow 50

tunturi-fitrow-50

Nog zo’n populair roeitoestel is de FitRow 50 van Tunturi. Al meerdere jaren is dit één van de best-sellers dat het merk te bieden heeft.

Het is in alle opzichten een gemakkelijk en divers apparaat. Ook de scherpe prijs heeft ongetwijfeld veel te maken met de populariteit van de roeitrainer.

Hij neemt weinig ruimte in en is wederom inklapbaar. De montage is wel even puzzelen, maar als je de handleiding volgt hoeft het zeker niet lang te duren.

Zodra hij eenmaal staat heb je gegarandeerd jarenlang roeiplezier op de FitRow 50. Dit is een magnetische roeitrainer met 17 programma’s in het middelste prijssegment.

Mocht je meer informatie willen; klik op de knop hieronder of bekijk de FitRow 50 review.Tunturi FitRow 40

tunturi-fitrow-40

We gaan verder met de voorganger van de FitRow 50, namelijk de FitRow 40. Hoewel er dus een uitgebreidere versie is verschenen, zijn er nog altijd mensen die toch voor dit model gaan.

Waarom? De lagere prijs is één van de beweegredenen. Hij kost namelijk een kleine 200 euro minder. Daarvoor moet je dan wel de trainingsprogramma’s opgeven, die heeft dit model namelijk niet.

Ook ligt het belastbare gewicht wat lager en is dit toestel zeker niet geschikt voor zeer regelmatig gebruik. Indien je vaker dan 4 keer per week gaat trainen is de FitRow 50 daarom de betere optie. Toch is dit zeker geen verkeerd roeitoestel voor de beginner die een aantal keren per week traint.

Een uitgebreidere uitleg lees je in de FitRow 40 review. Via de onderstaande knop bekijk je de productpagina.Tunturi FitRow 70 Water

tunturi-fitrow-70

Dan een water roeimachine, wat we niet vaak tegenkomen in het aanbod van Tunturi. Deze roeitrainer heeft een watertank aan de voorzijde zitten.

In deze tank zitten schoepen. Zodra je begint met roeien bewegen deze schoepen door het water, waardoor er weerstand ontstaat. Hoe meer water in de tank zit, hoe meer weerstand je krijgt.

Het design is prachtig, hij is super stevig en de roeibeweging voelt levensecht. Wat mogelijk ongunstig voor je kan zijn, is het geluid dat de schoepen in de watertank produceren. Daarentegen heeft deze roeitrainer wel weer een riem in plaats van een kabel, waardoor hij wat dat betreft wel weer een stuk stiller is.

De FitRow 70 heeft zelfs 3 trainingsprogramma’s, wat we niet vaak terugzien bij andere water roeiers. Bekijk de FitRow 70 test voor meer info of klik hieronder.Tunturi Cardio Fit R50W

tunturi_cardio_fit_r50w

Een andere water roeitrainer is de Cardio Fit R50W. Het heeft een bijzonder design. Wat bijvoorbeeld sprekend is, is de watertank die onder het zitje geplaatst is. Meestal zien we deze aan de voorkant, maar Tunturi koos in dit geval voor een andere plek. Hierdoor is hij nog compacter.

Het extreem compacte roeitoestel kan je na het roeien ook nog eens inklappen mocht je dat willen. Dit apparaat weegt zelf 43 kg en is (ondanks het kleine formaat) belastbaar tot een gewicht van 150 kg. Erg netjes als je het ons vraagt.

Hij is voornamelijk geschikt voor de thuissporter, maar kan eventueel ook semi professioneel gebruikt worden. Het enige minpunt is volgens ons de plaats van de trainingscomputer. Deze is tijdens het roeien namelijk niet altijd even goed afleesbaar.Tunturi Platinum Pro Air Rower

tunturi_platinum_air_rower

Zoals de naam van dit model al aangeeft gaat het om een luchtweerstand roeitrainer. Dit is vooralsnog de enige roeitrainer met een dergelijk weerstandssysteem van Tunturi.

Bij veel fanatieke indoor roeiers heeft dit systeem hun voorkeur, omdat je hiermee het gemakkelijkst de juiste techniek blijft gebruiken. Aan het geluid hoor je namelijk al hoe je techniek is.

Maar om het nog mooier te maken; hij heeft óók een magnetische weerstand. Het heeft dus 2 weerstandsystemen in één roeitrainer. Mocht je dus een keer in alle rust willen roeien, dan is dat ook goed mogelijk.

De Platinum Pro is tevens de enige Tunturi roeimachine voor professioneel gebruik. Hij is belastbaar tot het indrukwekkende hoge gewicht van 165 kilo!Oudere en overige modellen van Tunturi

Tunturi is opgericht in 1922. Je kunt je dus voorstellen dat het in de loop der jaren behoorlijk wat roeiapparaten op de markt bracht.

De roeitoestellen hierboven zijn dan ook lang niet de enige. Er zijn genoeg andere roeitrainers van Tunturi die ondertussen niet meer nieuw te verkrijgen zijn, of simpelweg wat minder populair zijn dan de best-sellers.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van de wat minder populaire en/of oudere Tunturi roeiapparaten:

 • Tunturi Endurance R85W
 • Tunturi Cardio Fit R60W
 • Tunturi Cardio Fit R25
 • Tunturi Star Fit R100
 • Tunturi R505
 • Tunturi R710

Over de Tunturi roeitrainers

Tunturi is een groot Fins fitnessmerk dat veelal bekend staat om hun cardio apparaten. Er zijn vooral enorm veel Tunturi hometrainer fietsen, maar ook roeitrainers zijn er in overvloed.

De roeitrainers van dit merk zijn vrijwel allemaal zwart met een ijzerkleurige rails. Het design is casual en sportief. De roeimachines zijn ontworpen voor thuissporters, met een enkel professioneel model ertussen.

Je kunt met name roeimachines met een magnetisch weerstandssysteem verwachten tussen het aanbod. Thuissporters geven hier in veel gevallen de voorkeur aan, omdat dit het minste geluid maakt.

Ook zijn er een aantal roeitrainers met waterweerstand, wat zorgt voor een realistische beweging. Wel maakt dit wat meer geluid.

Op dit moment heeft Tunturi slechts één luchtweerstand roeier in het aanbod. Mocht je dus een roeitrainer met luchtweerstand willen, dan heb je simpelweg minder keus.

De meeste modellen hebben voor de rest een enkele rails, zijn relatief stabiel en aardig zwaar belastbaar.

Tunturi biedt roeitainers aan uit de volgende series:

 • Performance serie
 • Endurance serie
 • Cardio Fit serie
 • FitRow serie
 • Competence serie

Welke verkooppunten zijn er?

Fitwinkel.nlGa naar aanbod >>
Bol.comGa naar aanbod >>
DecathlonGa naar aanbod >>
TunturiGa naar aanbod >>


Informatie over het merk

Tunturi is een bekend fitnessmerk dat in 1922 is opgericht in Finland. De specialiteit van dit merk ligt bij fitnessapparatuur voor thuissporters. Maar ook richt het merk zich langzaam maar zeker steeds meer op professionele apparatuur.

Ze ontwikkelen naast roeitrainers nog vele andere apparaten voor cardio- en krachttrainingen. Maar het zijn met name de cardio apparaten waar het merk om bekend staat, zoals de Tunturi crosstrainers, hometrainers en Tunturi loopbanden.

De Tunturi roeitrainers en andere apparaten worden in meer dan 40 landen verkocht. Dat is behoorlijk uniek voor een fitnessmerk.

Deze wereldwijde bekendheid hebben ze voornamelijk te danken aan de betrouwbare en duurzame kwaliteit.

Dag en nacht zijn ze bij Tunturi bezig om alle apparatuur te optimaliseren voor de gebruikers ervan. Het merk is dan ook continu in ontwikkeling.

Onze mening

In onze ogen is Tunturi een heel degelijk merk dat goed mee komt met de echte topmerken op het gebied van roeitrainers. Als je een goede roeitrainer voor thuis zoekt ben je bij dit merk dan ook zeker aan het juiste adres.

Voor professioneel gebruik raden we andere merken aan, omdat het aanbod van Tunturi op dat vlak vrij beperkt is. Dit zelfde geldt als je op zoek bent naar een luchtweerstand roeiapparaat.

Tunturi vs andere merken

Het kan natuurlijk dat de roeitrainers van Tunturi toch niet helemaal aansluiten bij jouw wensen. Gelukkig betekent dit niet direct het einde van de wereld. Keuze is er namelijk meer dan genoeg.

Zo zijn er genoeg andere merken die roeiapparaten aanbieden, zoals bijvoorbeeld:


Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *