Tunturi Star Fit R100 – Review

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op november 14, 2023

Tunturi star fit r100 roeitrainer beoordeling fitvooralles
Tunturi star fit r100 roeitrainer beoordeling fitvooralles

Waarschijnlijk ben jij op zoek naar een roeimachine uit het middensegment? En ben je uitgekomen bij de Tunturi Star Fit R100? Dan zit je hier goed. We hebben deze roeitrainer namelijk kritisch beoordeeld.

Een roeitrainer kopen doe je natuurlijk niet zomaar. Je wilt namelijk wel zeker weten dat het apparaat echt bij jou past.

In deze review vertel ik jou daarom alles over de Star Fit R100 van Tunturi, zodat je hopelijk de beste keus kunt maken!

Wat kan ik verwachten van de Tunturi Star Fit R100?

r100-tunturi-roeitrainer

Deze roeitrainer leek mij op voorhand een heel degelijk apparaat, dat specifiek bedoeld is voor de thuissporter.

Wat mij ook opviel na een eerste blik op de machine geworpen te hebben, was het scherm. Het display is wat groter dan gemiddeld en schepte dan ook hoge verwachtingen bij mij.

In de rest van de review zal ik je vertellen of de Star Fit R100 deze verwachtingen ook daadwerkelijk waargemaakt heeft.

Om te beginnen doorlopen we alle eigenschappen van de roeitrainer. Vervolgens lees je onze eindbeoordeling en weet jij hopelijk of dit jouw ideale roeitrainer is!


Programma’s en weerstandsniveaus

tunturi-star-fit-r100

Bij een hometrainer of een crosstrainer is het eigenlijk wel vanzelfsprekend dat je voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s tot je beschikking hebt.

Bij een roeitrainer is dat echter vaak anders. Vaker niet dan wel zijn deze machines uitgerust met programma’s of instelbare weerstanden.

Op zich jammer, want hierdoor beperk je jezelf in jouw mogelijkheden.

Gelukkig is dit niet bij iedere roeitrainer het geval. De Tunturi Star Fit R100 is bijvoorbeeld een van de roeitrainers die wél voorzien is van trainingsprogramma’s.

tunturi-ergometer

Je kunt kiezen uit 20 programma’s, zodat je doelgericht naar het gewenste eindresultaat toe kunt trainen. Of dat nu afvallen, conditie opbouwen, of juist sterker worden is, deze programma’s zullen je daarbij helpen.

Bovendien kun je ook de weerstand zelf bepalen.

Ergometer roeitrainer

Dat komt omdat de Tunturi Star Fit R100 een zogenoemde ergometer is. Dit wilt niets meer zeggen dan dat jij de weerstand in kunt stellen op een door jou gekozen aantal wattage.

Normaliter wordt ergometer roeien veel gedaan bij het herstel van blessures. Maar ook als jij doelgericht wilt roeien komt zo’n functie erg goed van pas.

Naast de 20 programma’s kun je dus ook nog eens je eigen weerstand naar wens instellen. Aan trainingsmogelijkheden is er dus geen gebrek.

Opvouwbare roeimachine

Tevens is het leuk om te weten dat we hier te maken hebben met een roeitrainer die opvouwbaar is.

opgevouwen-star-fit-roeitrainer

Door deze functie kun je de machine stukken compacter maken op het moment dat je het niet gebruikt.

Dit is weer zo’n handige functie waaraan je kunt zien dat de Tunturi Star Fit R100 echt speciaal ontwikkeld is voor de fanatieke thuissporter.

Stabiliteit & veiligheid

Qua veiligheid is het vooral belangrijk dat de roeitrainer stabiel blijft staan tijdens het roeien, zelfs tijdens de meest intensieve trainingen mag het apparaat geen centimeter verplaatsen.

Als dit wel het geval is, dan heb je geen goede en veilige roeitrainer. De Tunturi Star Fit R100 is met zijn 29 kg niet de meest zware en robuuste roeitrainer.

Toch is het qua veiligheid allemaal dik in orde. Hij zal niet verschuiven tijdens het roeien, wat betekent dat jij veilig kunt trainen.

Het is belastbaar tot 120 kg, wat aangeeft dat we hier tevens te maken hebben met een vrij stevig apparaat.

Gemakkelijk verplaatsbaar

tunturi-roeier-wieltjes

Ondanks z’n 29 kg kun je het toch gemakkelijk verplaatsen. Dat is vooral te danken aan de transportwieltjes die zich aan de onderkant van de Star Fit R100 bevinden.

Dit is vooral handig wanneer je de roeitrainer wilt opruimen in opgevouwen toestand.

Over de monitor

Zoals ik in het begin al aangaf, was het vooral de monitor die mij als een van de eerste dingen opviel.

De monitor is groter dan bij de gemiddelde roeitrainer. Je vraagt je dan ook wellicht af wat je allemaal met het scherm kunt doen.

star-fit-display

Hierop kun jij eigenlijk je gehele training regelen. Je stelt de weerstand in, het programma en je kunt tevens al je vorderingen bijhouden.

Zo kun je bijvoorbeeld zien hoeveel je al verbrandt hebt tijdens je training, welke afstand je afgelegd hebt en hoe lang je al bezig bent.

De computer is verstelbaar, zodat je geen last hoeft te krijgen van je nek tijdens het trainen. Ook is het scherm erg duidelijk af te lezen, wat bij lang niet elk apparaat het geval is.

Eindbeoordeling: wel of niet kopen?

Hopelijk heb je nu een goede impressie gekregen van de Tunturi Star Fit R100. Naar onze mening is deze roeitrainer met name geschikt voor de beginnende en ietwat gevorderde thuisssporter.

Het is niet geschikt voor professioneel gebruik, maar kan wel degelijk intensief worden gebruikt.

Bovendien is de roeitrainer lekker compact, biedt het jou veel trainingsmogelijkheden en heeft het een fijn display.

Al met al is het dus zeker een aanrader voor de thuisssporter!

Heb je interesse in de Star Fit R100? Bekijk de huidige prijs en voorraad via de knop hieronder.Niet op voorraad? Dit zijn alternatieven

Mocht de Tunturi Star Fit R100 momenteel niet voorradig zijn, of niet meer leverbaar, dan is er niet direct reden voor paniek.

Gelukkig zijn er namelijk andere roeitrainers met soortgelijke eigenschappen voor soortgelijke prijzen. Hieronder vind je voorbeelden van goede keuzemogelijkheden:Bekijk meer reviews:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *