NordicTrack RX800 Roeitrainer – Review & Advies

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op juli 14, 2024

NordicTrack RX800 roeitrainer review fitvooralles
NordicTrack RX800 roeitrainer review fitvooralles

In deze review gaan we het hebben over de NordicTrack RX800, een vrij populaire roeitrainer waar we op voorhand hoge verwachtingen van hadden.

Of deze roeimachine deze verwachtingen daadwerkelijk waargemaakt heeft ontdek je op deze pagina. We gaan het hebben over de eigenschappen, de voor- en nadelen en voor wie deze roeitrainer het meest geschikt is.

Heb je interesse in de RX800? Lees deze review dan zeker even goed door, zodat je goed op de hoogte bent van wat je kunt verwachten.

De RX800 op het eerste gezicht

nordictrack-rx800

NordicTrack staat over het algemeen bekend als een merk dat luxe apparatuur levert. Vaak zien de apparaten er ook nog eens erg mooi uit.

Dat is bij deze RX800 roeitrainer dan ook niet anders. Op de afwerking en het design van de roeitrainer valt niet veel af te geven.

ergonomische-roeimachine

Hij ziet er keurig uit en zal de meeste huiskamers en sportruimtes allerminst misstaan. De roeitrainer is matzwart met wat oranje tinten erin en heeft een opvallend groot display.

Uiteindelijk is het natuurlijk een kwestie van smaak of je er van houdt of niet. Maar goed, het design is natuurlijk niet het belangrijkste bij een roeiapparaat.

Laten we dus even een kijkje nemen naar de functionele eigenschappen. Hoe functioneert het apparaat tijdens het trainen en wat kun je er van verwachten?


Werkt op luchtweerstand

Als je een roeitrainer koopt heb je de keus tussen meerdere weerstandssystemen. Een van die systemen is luchtweerstand.

Dit is over het algemeen de populairste soort weerstand. De echte klassiekers onder de roeitrainers zijn dan ook voorzien van luchtweerstand.

Het enige nadeel hiervan kan het geluid zijn. Een roeitrainer op lucht hoor je nou eenmaal wat meer dan een ander soort roeitrainer.

Een waterweerstand roeier of een met magnetische weerstand is nu eenmaal stukken stiller tijdens het trainen.

Desondanks is deze roeitrainer toch uitgerust met een zogenoemd Silent Magnetic Resistence System.

Klinkt veelbelovend.. maar wat doet het?

Nou, dit systeem reduceert het geluidsniveau, waardoor je de roeitrainer minder hard zal horen dan de gemiddelde lucht roeier.

Wat mij betreft een groot voordeel, zeker als je de machine thuis wilt gaan gebruiken. Je huisgenoten zullen je hier in elk geval dankbaar voor zijn, geloof mij maar.

Ergometer roeitrainer

Wat verder goed is om te weten, is dat we hier te maken hebben met een ergometer roeitrainer. Dat wilt zeggen dat de weerstand van de roeitrainer ingesteld kan worden op wattage.

Nadat je het gewenste wattage ingesteld hebt kun je zeer nauwkeurig op de gewenste weerstand blijven trainen. Dit komt goed van pas als je herstellende van een blessure bent, of gewoon accuraat je trainingen op wilt bouwen.

De meeste roeimachines zijn overigens géén ergometer, vandaar dat dit toch wel een pluspunt is.

Een robuuste machine

Wat mij direct op het eerste gezicht al opviel, was dat de RX800 een robuust uiterlijk heeft.

Máár daar blijft het niet bij. Nee, het is namelijk daadwerkelijk een robuuste machine.

De roeitrainer is super stabiel, wat vooral te danken is aan het zwaardere gewicht, van 41 kg.

Bovendien kun je de machine dankzij het sterke materiaal best zwaar belasten, tot 130 kg. Het is dus ook geschikt voor wat zwaardere personen.

En dankzij het grotere formaat is dit ook voor lange personen een goede roeitrainer. Het is geschikt voor een maximale lichaamslengte van 2,05 meter.

Ergonomisch ontwerp

Met een ergonomisch ontwerp wordt er bedoeld dat alles zo ontworpen is om jou in een juiste houding te laten trainen.

Bij NordicTrack weten ze als geen ander hoe belangrijk dit is. Je merkt dan ook aan alles hoeveel rekening hiermee is gehouden.

Zelfs het zitvlak is ergonomisch ontworpen, om een goede zithouding te bevorderen.

Verder kun je ergonomisch gevormde voetpedalen verwachten en is het beeldscherm kantelbaar, zodat je geen last hoeft te krijgen van je nek tijdens het roeien.

ergonomische-voetpedalen

De handgrepen zijn ook zo ontworpen op een manier dat ze erg comfortabel en fijn in de hand liggen. Al met al komt dit je training allemaal ten goede.

De trainingscomputer

Wat ik in het begin al aangaf is dat de NordicTrack RX800 een vrij grote trainingscomputer heeft. Veel groter dan het gemiddelde scherm van een roeitrainer.

Het heeft een scherm van 5 inch, waarop je jouw roeitraining op de voet kunt volgen.

rx800-trainingscomputer

Zo kun je kijken hoeveel roeislagen je per minuut maakt, hoelang je bezig bent en op hoeveel wattage jij momenteel roeit.

Verder houdt het je calorieverbruik bij, wat vooral handig is als je wilt afvallen.

Inklapbaar

Waar ik goed over te spreken ben, is de inklap functie van de RX800.

Ja zeker, het gaat hier om een roeimachine die op te vouwen is. Hierdoor bespaar jij thuis ruimte en heb je meer plek voor andere dingen.

nordictrack-roeier-ingeklapt

Na het trainen berg je de roeitrainer gewoon weer eenvoudig op in een hoekje, nadat je het opgevouwen hebt.

Nu vraag je je misschien af; hoe zit dat dan met dat zware gewicht? Het was toch zo’n robuust apparaat?

Klopt, maar de RX800 heeft wel transportwieltjes aan de onderkant, waardoor het zwaardere gewicht niet zo’n probleem is.

De roeitrainer is voor iedereen eenvoudig op te vouwen en op te bergen. Ideaal voor in huis!

De prijs in verhouding met de kwaliteit

De adviesprijs van deze roeitrainer ligt op 699 euro. Wat mij betreft is deze NordicTrack RX800 dat zeker waard.

Het is een complete machine, dat over alles beschikt wat je van deze prijs mag verwachten. De roeitrainer kan zich naar mijn mening zelfs meten met sommige professionele roeiapparaten, die meestal stukken meer kosten.

Overigens kunnen de prijzen verschillen van tijd tot tijd en ook per aanbieder zit er verschil in. Wil je verzekerd zijn van de laagste prijs van dit moment? Klik dan even hier.

Roeien op de NordicTrack RX800

Tijdens het trainen op deze NordicTrack roeimachine heb je aan mogelijkheden geen gebrek, dat is 1 ding wat zeker is.

Dat is onder andere te danken aan de voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Je hebt hier maar liefst 20 stuks van tot je beschikking.

Heb je weinig inspiratie qua trainingsschema’s? Of train je met een specifiek doel voor ogen? Zo’n voorgeprogrammeerd programma helpt jou hierbij.

roeitraining-nordictrack-roeimachine

Aangezien we hier te maken hebben met een ergometer roeitrainer, kan de weerstand veranderd worden.

Wanneer je traint met zo’n ingebouwd programma, wordt de weerstand automatisch voor jou veranderd. Zo kun jij het maximale uit je trainingen halen.

Bovendien hoef je hierdoor niet constant de handgrepen los te laten om de weerstand te verstellen op het display, wat nog wel eens onhandig kan zijn.


Wat zijn de minpunten?

Ik ben ook goed op zoek gegaan naar alle minpunten van het toestel. Wat kunnen redenen zijn om de RX800 absoluut niet aan te schaffen?

Om eerlijk te zijn heb ik maar weinig kunnen vinden. In ieder geval niet echt punten waarvan ik denk ”dit is echt een afknapper”.

Wel viel het mij op dat het apparaat uitgerust is met een MP3 aansluiting. Dit komt op mij nogal ouderwets over, hoewel dit toch een vrij nieuw apparaat is.

Verder heeft de roeitrainer ingebouwde speakers, wat heel bijzonder is voor een roeitrainer. Dit zie je namelijk écht niet vaak.

Hoe is dit dan een nadeel, denk je waarschijnlijk?

Nou, omdat de kwaliteit van het geluid niet al te best is. Ik raad je dan ook niet aan om hiermee je muziek te gaan luisteren, tenzij je niet zulke hoge eisen hebt qua geluid.

Maar goed, dat is weer een ander verhaal en is natuurlijk slechts een bijzaak. Qua prestaties doet de RX800 het namelijk wel enorm goed.

En daarbij is het allang bijzonder dat de roeitrainer überhaupt ingebouwde speakers heeft.

Is de NordicTrack RX800 een geschikte roeitrainer voor mij?

Wellicht vraag jij je nu nog af of dit wel echt zo’n geschikte roeitrainer voor je is.

Laten we daarom bij deze even bespreken voor wie dit een goed toestel is.. En voor wie juist niet.

Als jij zoekt naar een roeitrainer die je intensief kunt gebruiken in huis, die voorzien is van uitgebreide trainingsopties én comfortabel traint, dan is dit een geschikte keus.

Het is geen geschikte keus als jij zoekt naar een echte budget roeitrainer, of als je juist zoekt naar een roeitrainer van sportschool kwaliteit.

Natuurlijk is het ook niet geschikt als je zoekt naar een roeitrainer met een ander weerstandssysteem, maar dat mag duidelijk zijn.

Eindbeoordeling: een goede koop of toch maar niet?

Zoals je hebt kunnen zien zijn wij in elk geval erg enthousiast over de RX800 van NordicTrack.

Alles wat jij je maar kunt wensen voor een goede, veilige en comfortabele roeitraining is inbegrepen.

De roeitrainer is zwaar belastbaar, duurzaam in gebruik, ergonomisch ontworpen én voorzien van vele trainingsmogelijkheden.

Als we dan ook nog eens kijken naar de scherpe prijs, kunnen we niet anders dan deze roeitrainer aanbevelen aan eenieder die zoekt naar een goede roeitrainer voor thuisgebruik.

Mocht je interesse hebben in de NordicTrack RX800, klik dan even hieronder voor de laagste prijs van dit moment.
Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *