Professionele roeitrainer kopen? TOP 3 & Koopgids

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op oktober 30, 2023

fitvooralles roeit op professionele roeimachine
fitvooralles roeit op professionele roeimachine

Een professionele roeitrainer is een stuk steviger dan de roeitrainer voor thuisgebruik. Het is daarom erg geschikt om intensief te gebruiken in een professionele fitnessruimte.

Maar ook de meest fanatieke thuissporters hebben baat bij het gebruik van een professioneel roeiapparaat. Op deze pagina vind je jouw beste opties, de complete koopgids en extra aandachtspunten bij de aanschaf.

Direct het aanbod vergelijken? Dit zijn de beste professionele roeitrainers:

  1. Senz Sports R5000
  2. VirtuFit Ultimate Pro 2
  3. Life Fitness Row GX

Waarom een professionele roeitrainer?

De grootste verschillen tussen een roeitrainer voor thuis en een professionele roeitrainer zijn de bouwkwaliteit en de trainingsmogelijkheden.

Een professioneel toestel is van steviger en duurzamer materiaal gemaakt. Het is zo ontworpen dat er uren per dag op getraind kan worden.

In sportscholen kan het namelijk zomaar zijn dat de roeitrainer lange uren moet maken. De roeimachines van professionele kwaliteit zijn dan ook vaak minstens 5 uur per dag te belasten.

Naast de professionele toestellen, kennen we ook de:

  • semiprofessionele roeitrainers
  • roeitrainers voor intensief thuisgebruik
  • roeitrainers voor thuisgebruik

Voor de kleinere sportruimtes, zoals bijvoorbeeld fysio praktijken voldoet een semi professioneel toestel vrijwel altijd. Mocht jij thuis aan de slag willen gaan, dan liggen eigenlijk alle opties open.

Afhankelijk van jouw voorkeuren kun je kiezen voor de roeitrainer die het beste bij jou past, of die nu professioneel is of niet.

Voor wie zijn de apparaten geschikt?

Zoals gezegd zijn de toestellen in principe dus geschikt voor iedereen. Je hoeft niet per se een sportschool eigenaar te zijn om een professioneel toestel aan te schaffen.

Als jij hoge eisen stelt aan fitnessapparatuur voor thuis, dan kun je ook prima een professioneel model in huis halen. Het voordeel is in dat geval dat je kunt genieten van een duurzamer apparaat. Ook heb je vrijwel altijd meer trainingsmogelijkheden.

De beste professionele roeitrainers

Nu ben jij waarschijnlijk benieuwd wat je beste opties zijn. Wij zochten het voor je uit. Bekijk hieronder de beste roeimachines voor professioneel gebruik.

1. Senz Sports R5000

beste roeitrainer lucht - senz sports r5000

De R5000 van Senz Sports is een hoogwaardige roeitrainer die goed tot z’n recht komt in elke omgeving. Het is een geruisloos apparaat waarop je kunt trainen met ultieme comfort.

De roeitrainer heeft een extra lange rails, zodat het geschikt is voor alle lichaamsmaten. Verder is er met de kleinste details rekening gehouden om de ideale trainingsomstandigheden voor jou te scheppen.

De R5000 is erg zwaar belastbaar, tot maar liefst 150 kg. Dit bewijst maar weer eens de stevigheid en duurzaamheid van deze roeitrainer.

Wat deze roeier verder erg aantrekkelijk maakt, is de zeer scherpe prijs. Er zijn maar weinig roeitrainers van deze kwaliteit die je kunt verkrijgen voor zo’n lage prijs.

Meer informatie vind je via de onderstaande knop.2. VirtuFit Ultimate Pro 2

virtufit-ultimate-pro-2-review

VirtuFit is een merk dat al jarenlang bekend staat om de sterke en duurzame fitnessapparaten. Ook roeitrainers mogen niet ontbreken in het aanbod van dit merk.

Zo is de VirtuFit Ultimate Pro 2 bijvoorbeeld één van de paradepaardjes die VirtuFit te bieden heeft. Deze roeitrainer kenmerkt zich onder andere door het aantal trainingsmogelijkheden.

Zo kun je zelfs speciale trainingsprogramma’s volgen, die je eenvoudig kunt selecteren vanaf het display. Wat ook opvalt aan deze roeitrainer is de extreem zware belastbaarheid, van maar liefst 230 kilogram!

Wil je meer informatie en de prijs bekijken? Klik dan even op de knop hieronder.3. VirtuFit Pro Water Row 1000

Virtufit Pro Water 1000 professionele roeitrainer

Het gaat hier om één van de meest robuuste roeitrainers op de markt. Het maximaal belastbare gewicht van 227 kg is dan ook zeer indrukwekkend.

Weet wel dat deze roeimachine een redelijk fors formaat heeft. Daardoor is hij mogelijk wat minder geschikt voor in een krappe ruimte. Gelukkig is hij wel kantelbaar en gemakkelijk te verplaatsen met de transportwieltjes.

Verder is het goed om te weten dat de VirtuFit Pro Water Row 1000 een roeitrainer is met waterweerstand. Het is daarom erg geschikt voor sporters die realistisch willen roeien. Ten slotte is deze roeitrainer te verbinden met apps, wat vrij uniek is.Waar moet ik allemaal op letten?

Nu je weet wat de beste roeiapparaten voor professioneel gebruik zijn, richten we ons graag op de belangrijkste aandachtspunten bij de aanschaf.

Wat is belangrijk om op te letten om een miskoop te voorkomen? In grote lijnen verschillen deze aandachtspunten niet van de algemene punten om op te letten.

Toch zijn er een aantal specifieke punten om extra goed naar te kijken als het gaat om een professioneel toestel.

Hieronder zullen we zowel de algemene als de specifieke aandachtspunten kort bespreken. Dit zijn ook punten waarop wij de professionele roeimachines getest hebben.

Weerstandssysteem

Het eerste belangrijke punt om op te letten is het weerstandssysteem van de roeitrainer. Dit bepaald namelijk in grote mate hoe jouw roeitraining aanvoelt.

Ook heeft het weerstandssysteem een grote invloed op het geluid dat het toestel produceert. In sportscholen vinden we vrijwel altijd roeitrainers met luchtweerstand of met magnetische weerstand.

Bij mensen thuis of bij roeiclubs zie je vaak dat er waterweerstand roeitrainers gebruikt worden. Deze machines bieden volgens velen een realistische trainingservaring.

roeitrainer-professioneel

Deze roeitrainers zijn voorzien van een watertank aan de voorkant, die gevuld kan worden met een hoeveelheid water naar jouw wens. Hoe meer water erin zit, hoe zwaarder de weerstand is.

Overigens moet je er wel rekening mee houden dat dit weerstandssysteem wat meer geluid maakt dan de andere weerstandssystemen.

Hoe intensief te belasten?

Bij professionele roeiapparaten is het erg belangrijk om een indicatie te hebben van de belastbaarheid. Hoe lang per dag mag de roeitrainer gebruikt worden?

Zeker bij het gebruik in grotere sportscholen is dit een belangrijk aandachtspunt. Dit gegeven vind je meestal terug op de productpagina of in de handleiding. Mocht dit er niet bij staan, kun je het altijd even navragen bij de aanbieder.

Als jij een professioneel roeiapparaat thuis gaat gebruiken, dan is dit minder van belang. In dat geval zal de roeitrainer namelijk vrijwel altijd voldoen aan de eisen.

Bouwkwaliteit

Met de bouwkwaliteit zit het bij de meeste roeiers wel goed. Toch kunnen er alsnog vrij grote verschillen zitten tussen de apparaten.

De ene professionele roeitrainer is de andere niet en dat valt ook terug te zien in de verschillen qua kwaliteit. Aangezien het lastig is om dit echt uit te testen, kijken we hiervoor meestal naar het maximale gebruikersgewicht.

stevige-roeimachine

Je hebt dan direct een goede indicatie van de stevigheid en duurzaamheid van de roeitrainer. Vaak is het zo dat hoe zwaarder het apparaat te belasten is, hoe beter de bouwkwaliteit.

Voor professionele fitnessruimtes is het aangeraden om roeitrainers te gebruiken met een zware belastbaarheid, zodat iedereen hier gebruik van kan maken.

Trainingscomfort

professionele-roeitrainer

Natuurlijk is ook het comfort van je training belangrijk tijdens het roeien. Veel professionele roeimachines zijn tegenwoordig ergonomisch ontworpen.

Zo is er bijvoorbeeld rekening gehouden met het zitvlak, de handgreep en de voetvlakken. Deze zijn als het goed is ontworpen voor optimaal comfort.

Dit is tevens belangrijk om blessures te voorkomen. Een juiste houding is erg belangrijk tijdens een roeitraining.

De prijs en garantievoorwaarden

Tot slot dien je natuurlijk te kijken naar de garantievoorwaarden van de roeitrainer. In een ideale situatie heb je ruime garantie, van minimaal 1 jaar.

Op het frame zit er in sommige gevallen zelfs levenslange garantie. Mochten er bijvoorbeeld gebreken vertonen, dan kun je hier nog altijd op terugvallen.

Voor de rest is het te besteden budget iets om goed rekening mee te houden. Een professionele roeitrainer is nu eenmaal wat duurder dan een toestel voor thuisgebruik. Bepaal voor jezelf je budget en ga vervolgens op zoek naar de beste koop.

Professionele merken

Zoals je misschien al gezien hebt, zijn er meerdere merken die roeimachines van professionele kwaliteit aanbieden. De bekendste professionele merken zijn:

Meer professionele apparatuur

Naast roeitrainers zijn er nog voldoende andere professionele apparaten waaruit je kunt kiezen. Houd je bijvoorbeeld meer van fietsen? Dan is een professionele hometrainer wellicht een goede keus.

De hardlopers onder ons neigen waarschijnlijk meer naar een professionele hardloopband.

Mocht je van beide houden, dan zijn er nog altijd professionele crosstrainers. Trainen op dit apparaat houdt het midden tussen fietsen en hardlopen.

De allround sporters die zich zowel richten op kracht als conditie, zullen in de meeste gevallen het beste af zijn met een roeimachine. Aan jou de keus voor welk apparaat je kiest!

Waar te koop?

Eerder op deze pagina heb je de beste roeitrainers voor professioneel gebruik kunnen bekijken. Ga je echter liever zelf op zoek naar de beste keus?

Of wil je het gehele aanbod nog even bekijken? Bij de onderstaande winkels kun je terecht voor een compleet aanbod:Misschien ook interessant:

Best geteste roeitrainers

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *