Senz Sports R5000 roeitrainer – Review

Laatst bijgewerkt door Casper op juli 29, 2021

senzsports-r5000-review
senzsports-r5000-review

In deze Senz Sports R5000 roeitrainer review ontdek je alles wat je moet weten over deze roeitrainer. Moet je ‘m kopen of niet?

Als jij op zoekt bent naar een roeimachine in het middelste prijssegment is de keuze enorm. Echter springt de R5000 er toch wel met kop en schouders bovenuit qua eigenschappen..

Maar maakt hij de belofte waar? Lees snel verder en kom erachter.

Diepgaande review

senzsports-r5000

De Senz Sports R5000 is een razend populaire roeitrainer. Maar is dat wel terecht? Laten we beginnen met het uiterlijk van de roeier.

Op het eerste gezicht oogt dit apparaat oerdegelijk en valt er eigenlijk niet heel veel op aan te merken. De roeitrainer is enkel in het zwart te verkrijgen met witte tekst op de zijkant.

Hij ziet er stevig en solide uit. Of hij dat ook echt is bespreken we later in deze review..

Luchtweerstand

Maar belangrijker is natuurlijk de werking van de roeitrainer. Je wilt immers op een goede en comfortabele manier kunnen trainen..

De roeitrainer werkt op luchtweerstand. Het grote voordeel hiervan is dat de weerstand bepaald wordt aan de hand van hoeveel kracht jij levert.

senz-sports-handgrip

Dit is bij roeitrainers met magnetische weerstand of waterweerstand weer anders. Daarom ben ik ook een groot fan van luchtweerstand roeiers.

Wil jij toch liever een roeier met waterweerstand? Dan is z’n kleinere broertje, de Senz Sports R4000 een heel goed alternatief.

Stevigheid en stabiliteit

De Senz Sports R5000 biedt je genoeg stabiliteit bij het roeien. Dit is iets wat erg belangrijk is. Bij veel (goedkope) roeitrainers laat de stabiliteit helaas vaak te wensen over.

Ik heb zelfs roeiers meegemaakt die verschoven tijdens het roeien. Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt.

r5000-onderkant

De R5000 gaat gelukkig nergens heen tijdens het trainen en ligt stevig op de grond. Het plaatsen van een extra grip mat op de vloer is dan ook niet eens nodig.

Scherm en trainingscomputer

De Senz Sports R5000 is voorzien van een scherm dat te kantelen is naar een voor jou gewenste positie. Zo kun je er voor zorgen dat je altijd duidelijk je eigen prestaties bij kunt houden.

r5000-senz

Wat betreft de weergave: je kunt er voor kiezen om een bepaalde waarde vast te zetten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de afstand, tijd, calorieën etc.

Als je alle trainingswaarden tegelijkertijd wilt zien, kun je er uiteraard ook voor kiezen om alles op het scherm zichtbaar te hebben. Je kunt alles dus helemaal instellen naar je eigen smaak.

Ik hou persoonlijk bijvoorbeeld niet van een te druk scherm en wil alleen mijn afstand en/of tijd kunnen zien. Deze optie is dan ook erg handig.

Geluid

Het geluid is voor veel mensen een belangrijk aandachtspunt bij het kopen van een roeitrainer voor thuis. Nu is het wel zo dat roeitrainers op luchtweerstand nou niet bepaald de aller stilste zijn.

Maar de Senz Sports R5000 maakt toch erg weinig geluid. Zeker vergeleken met andere luchtweerstand roeiers. Dit is dan ook ideaal voor in huis.

Ook als je graag muziek luisterd tijdens het roeien zul je geen hinder ervaren van het geluid dat ’t apparaat produceert.

Ergonomisch ontwerp

Ergonomische fitness toestellen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de sportwereld. Het is dan ook voor veel mensen een must dat een roeitrainer ergonomisch ontworpen is.

Dit wilt zeggen dat de zitting, de handgreep en het voetvlak op zo’n manier zijn ontworpen, dat jij in de perfecte houding kunt plaatsnemen.

voetvlak-roeitrainer-senz

Dit traint niet alleen veel prettiger, maar komt je rug ook nog eens ten goede. Doordat je in een goede positie zit zal je dan ook veel minder kans hebben om rugklachten en andere blessures op te lopen.

Over Senz Sports

Senz Sports is een Nederlands merk dat hoogwaardige fitnessapparatuur levert. De apparatuur van Senz Sports staat dan ook bekend om hun duurzame en goede kwaliteit.

Zowel voor sportscholen als onder particulieren is het een geliefd merk. Zo leveren ze naast roeitrainers ook hometrainers, loopbanden en crosstrainers, zoals de Senz Sports C7000.

Specificaties Senz Sports R5000

senzsports-r5000
Gewicht40 kg
Afmetingen244 x 77 x 103 cm
Max. lichaamslengte2 meter
Max. belastbaar gewicht150 kg
WeerstandLucht

Eindoordeel: het kopen waard of niet?

De Senz Sports R5000 is een verstandige keuze als jij zoekt naar een goede roeitrainer waar je comfortabel op kunt trainen.

Deze roeier is geschikt voor ieder trainingsniveau en kan intensief gebruikt worden. Bovendien is hij opklapbaar, waardoor je niet veel ruimte kwijt bent.

De R5000 is voor iedereen die veel waarde hecht aan comfort, gemak én design. Het is echt een top apparaat. Zeker gezien de lage prijs en de kwaliteit die je er voor terugkrijgt.

Niet voor niets is deze roeier dan ook uitgeroepen tot de beste voor thuis.

Wil jij de Senz sports R5000 kopen? De roeitrainer zal niet altijd op voorraad zijn door de enorme vraag naar dit toestel. Wees er dus snel bij om te voorkomen dat de roeier uitverkocht is.

En let bovendien even goed op: er is namelijk een exclusieve kortingspagina beschikbaar, waarop je minimaal 25% korting krijgt op je aankoop. Klik op de knop hieronder om naar de kortingspagina te gaan:
Waar vind ik een R5000 aanbieding?

Deze roeitrainer is regelmatig in de aanbieding. Klik op de knop hierboven om van deze korting te profiteren.

Is deze roeitrainer beter dan Concept2?

De Concept2 roeitrainers staan wereldwijd bekend om hun hoogwaardige en duurzame kwaliteit. Kan de R5000 zich hiermee meten? Er zijn een aantal opmerkelijke verschillen. Bekijk hier de vergelijking.

Hoe lang duurt de montage gemiddeld?

De montage van deze roeitrainer is gemakkelijk en zal in de meeste gevallen dan ook niet lang duren. Je moet hierbij denken aan ongeveer 30 minuten.

Alternatieven

Heb je om wat voor reden dan ook toch liever een andere roeitrainer dan de R5000? Neem dan eens een kijkje tussen de beste roeitrainers voor thuis om erachter te komen welke het beste bij jouw wensen past.0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *