Senz Sports R5000 roeitrainer – Review

Laatst bijgewerkt door Casper op augustus 9, 2020

senzsports-r5000-review
senzsports-r5000-review

Senz Sports R5000 roeitrainer review: kopen of niet?

Review

De Senz Sports R5000 is een razend populaire roeitrainer. Maar is dat wel terecht? Laten we beginnen met het uiterlijk van de roeier.

senzsports-r5000

Op het eerste gezicht oogt dit apparaat oerdegelijk en valt er eigenlijk niet heel veel op aan te merken. De roeitrainer is enkel in het zwart te verkrijgen met witte tekst op de zijkant.

Lucht weerstand

Maar belangrijker is natuurlijk de werking van de roeitrainer. Je wilt immers op een goede en comfortabele manier kunnen trainen.

De roeitrainer werkt op luchtweerstand. Het grote voordeel hiervan is dat de weerstand bepaald wordt aan de hand van hoeveel kracht jij levert.

senz-sports-handgrip

Dit is bij roeitrainers met magnetische weerstand of water weerstand weer anders. Daarom ben ik ook een groot fan van luchtweerstand roeiers.

Toch liever een roeier met waterweerstand? Dan is de waterrower een erg goede optie.

Stevigheid en stabiliteit

De Senz Sports R5000 biedt je genoeg stabilieit bij het roeien. Dit is iets wat erg belangrijk is. Bij veel (goedkope) roeitrainers is dit echter anders.

Ik heb zelfs roeiers meegemaakt die verschoven tijdens het roeien. Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt.

r5000-onderkant

De R5000 gaat gelukkig nergens heen tijdens het trainen en ligt stevig op de grond. Het plaatsen van een extra grip mat op de vloer is dan ook niet eens nodig.

Scherm

De Senz Sports R5000 is voorzien van een scherm dat te kantelen is naar een voor jou gewenste positie. Zo kun je er voor zorgen dat je altijd duidelijk je eigen prestaties bij kunt houden.

r5000-senz

Wat betreft de weergave: je kunt er voor kiezen om een bepaalde waarde vast te zetten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de afstand, tijd, calorieën etc.

Als je het allemaal wilt kunnen zien kun je er uiteraard ook voor kiezen om alles op het scherm zichtbaar te hebben. Je kunt het dus instellen naar je eigen smaak.

Ik persoonlijk hou bijvoorbeeld niet van een te druk scherm en wil alleen mijn afstand en/of tijd kunnen zien. Deze optie is dan ook erg handig.

Geluid

Het geluid is voor veel mensen een belangrijk punt bij het kopen van een roeitrainer voor thuis. Nu is het wel zo dat roeitrainers op luchtweerstand nou niet bepaald de aller stilste zijn.

Maar de Senz Sports R5000 maakt toch erg weinig geluid. Zeker vergeleken met andere luchtweerstand roeiers. Dit is dan ook ideaal voor in huis.

Ook als je graag muziek luisterd tijdens het roeien zul je geen hinder ervaren van het geluid dat ‘t apparaat produceert.

Ergonomisch

Ergonomische fitness toestellen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de sportwereld. Het is dan ook voor veel mensen een must dat een roeitrainer ergonomisch ontworpen is.

Dit wilt zeggen dat de zitting, de handgreep en het voetvlak op zo’n manier is ontworpen dat jij in de perfecte houding kunt plaatsnemen.

voetvlak-roeitrainer-senz

Dit traint niet alleen veel prettiger, maar komt je rug ook nog eens ten goede. Doordat je in een goede positie zit zal je dan ook veel minder kans hebben om rugklachten en andere blessures op te lopen.

Eindoordeel

De Senz Sports R5000 is een erg goede keuze als jij zoekt naar een goede roeitrainer waar je comfortabel op kunt trainen. De roeier is geschikt voor ieder trainingsniveau en kan intensief gebruikt worden.

De R5000 is voor iedereen die veel waarde hecht aan comfort, gemak én design. Het is echt een top apparaat, zeker gezien de lage prijs en de kwaliteit die je er voor terugkrijgt.

Niet voor niets is deze roeier dan ook uitgeroepen tot beste voor thuis.

Klik hier voor meer gebruikerservaringen met deze roeier >>

Kopen

Senz sports R5000 kopen? De roeitrainer zal niet altijd op voorraad zijn door de enorme vraag naar dit toestel.

Wees er dus snel bij om te voorkomen dat de roeier uitverkocht is! Klik hieronder om het huidige aanbod en de prijs te zien:

senzsports-r5000


Alternatieven

Heb je om wat voor reden dan ook toch liever een andere roeitrainer dan de R5000? Neem dan eens een kijkje in de volgende artikelen om erachter te komen welke het beste bij jouw wensen past:

Beste roeitrainers voor thuis >>

Inklapbare roeitrainer kopen >>

Specificaties Senz Sports R5000

Gewicht40 kg
Afmetingen244 x 77 x 103 cm
Max. lichaamslengte2 meter
Max. belastbaar gewicht150 kg
WeerstandLucht

Over Senz Sports

Senz Sports is een Nederlands merk dat hoogwaardige fitnessapparatuur levert. De apparatuur van Senz Sports staat dan ook bekend om hun duurzame en goede kwaliteit.

Zowel voor sportscholen als voor particulieren is het een erg geliefd merk. Zo leveren ze naast roeitrainers ook hometrainers, loopbanden en crosstrainers zoals de Senz Sports C7000.


Lees ook:

Senz Sports R4000 review


0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *