WaterRower kopen? Het aanbod & reviews

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op juli 13, 2024

waterrower-review
waterrower-review

Wil je een WaterRower roeimachine kopen? Na het lezen van deze review kun jij de beste keuze maken.

Op deze pagina lees je over onze ervaringen met de WaterRowers en ontdek je welke soorten er allemaal zijn.

Beste WaterRower roeitrainers (reviews)

Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar van de WaterRower. Maar welke is nou het beste? Hieronder lees je onze ervaringen van de populairste uitvoeringen.

WaterRower Natural Essen/Oak

waterrower-natural

Dit zijn momenteel de populairste modellen onder de WaterRowers. Ze zien er beide dan ook prachtig uit. Het frame van beide uitvoeringen bestaat volledig uit essen óf eikenhout.

Welke van de twee er mooier is verschilt natuurlijk per persoon. Maar even los van het uiterlijk, deze uitvoering is erg goed. Ik heb er dan ook eigenlijk niet zoveel op aan te merken.

Wat me wel opvalt is dat de trainingscomputer vrij beperkt is. Voor mij persoonlijk is dit prima. Ik houdt namelijk niet van een uitgebreide computer waarbij je door de bomen het bos niet meer ziet.

De computer doet wat ‘t moet doen én is niet opvallend, waardoor de WaterRower zijn exentrieke stijl behoudt.

Daarnaast beschikt de roeimachine over transportwieltjes waardoor die erg makkelijk te verplaatsen is. Perfect voor in huis dus!

Je kunt ook kiezen voor een uitvoering in notenhout. Klik hieronder om de beste prijs te bekijken:WaterRower Classic

classic-rower

De WaterRower classic is ook echt een juweeltje om zien. De Classic is gemaakt van duurzaam notenhout.

Vooral het zitvlak vind ik er erg leuk uitzien en zit bovendien erg comfortabel. Deze is dan ook ergonomisch gevormd en ontslast je stuitje.

Je voeten zet je gemakkelijk vast met de straps. Ik vind het altijd belangrijk dat je in een goede houding kunt roeien.

Dit voorkomt namelijk en blessures en je houdt het langer vol. Daarnaast vergroot het wat mij betreft ook het trainingsplezier.

De trainingscomputer is vrijwel identiek aan die van de Natural en is dus niks mis mee. Ook de Classic beschikt over de wieltjes voor het verplaatsen.WaterRower all white

all-white

De all white is het nieuwste model WaterRower en is tevens een erg bijzonder model. Deze WaterRower is gemaakt van massief essenhout en wit gebeitst.

Het is een kwestie van smaak, maar ik vind het er heel mooi en chique uitzien. De all white voelt voor de rest redelijk hetzelfde aan in vergelijking met de andere WaterRower roeitrainers.

De all white heeft van alle modellen de meest robuuste uitstraling. Hij roeit erg lekker en zit comfortabel.

Hou je niet zo van de houtkleur en heb je liever een witte roeitrainer? Dan is dit een erg goede keuze. Naast de all white heb je ook een all black variant. Keuze genoeg dus.WaterRower Club

waterrower-club

Nog zo’n populaire uitvoering van de WaterRower. De club is gemaakt van massief essenhout, en vervolgens behandeld met rozenhoutkleurige beits. Dit doet menig hart toch wel sneller kloppen, de mijne wel iniedergeval.

Naast de indrukwekkende looks voelt de Club erg goed aan en traint als een geoliede machine (letterlijk). De traininscomputer is niet veel anders dan de andere varianten.

Deze houdt vanzelfsprekend al je prestaties bij zoals je gewend bent. Ook deze WaterRower is er eentje van topklasse.WaterRower All Black

waterrower_all_black

Naast de volledig witte variant kan je ook kiezen voor de volledig zwarte WaterRower. Het is maar net wat jij het mooist vind en welke het beste in jouw kamer past.

Deze roeitrainer ziet er vergeleken met de andere uitvoeringen vrij minimalistisch uit. Het heeft een heel rustig design zonder toeters en bellen. Er staat zelfs geen tekst op het frame van deze roeitrainer.

Uiteraard is het een super stevig model dat over alles beschikt wat je mag verwachten van een goede WaterRower.WaterRower M1 HiRise

WaterRower M1 HiRise

De M1 HiRise typeert zich doordat deze roeier hoger van de grond af staat dan de gemiddelde roeitrainer. De langere pootjes zorgen ervoor dat je traint op een zithoogte van 50 cm.

Deze zithoogte maakt hem heel gebruiksvriendelijk. Het op- en afstappen is bijvoorbeeld stukken gemakkelijker.

Veel mensen geven de voorkeur aan de HiRise omdat ze het trainen op hoogte fijner vinden. Wij kunnen dit volledig begrijpen. Dit model is zeer comfortabel en ook nog eens een lust voor het oog.WaterRower Performance Ergometer

waterrower_performance_ergometer

De Performance roeitrainer van WaterRower is een van de weinige ergometer roeitrainers die dit merk rijk is. Het is momenteel tevens de meest geavanceerde roeitrainer. Wat dit apparaat echt bijzonder maakt is de SmartRow sensor waar het over beschikt.

Dit is een speciale sensor die zich in de watertank bevindt en al jouw prestaties nauwkeurig meet. Denk aan je roeislagen, de geleverde kracht en je snelheid. Op basis van deze data kun je jouw trainingen sterk verbeteren.Voor- en nadelen van WaterRower roeitrainers

Voordelen:

 1. Zeer stijlvol design
 2. Handgemaakt
 3. Realistische waterweerstand
 4. Makkelijke trainingscomputer
 5. Duurzame kwaliteit
 6. Ergonomisch design
 7. Transportwieltjes
 8. Geschikt voor professioneel gebruik
 9. Fungeert als actief meubilair
 10. Sterk en robuust houten frame
 11. Gedempte trillingen

Nadelen:

 1. Geluid kan als nadeel gezien worden
 2. Heeft onderhoud nodig
 3. Vrij groot
 4. Niet opvouwbaar (overigens wel opklapbaar)
 5. Ze zijn niet bepaald goedkoop
 6. Olie, chloor tabletten en kleurstof los erbij kopen

Waar kan je een WaterRower betrouwbaar kopen?

De roeitrainers zijn niet te koop in fysieke sportwinkels en enkel online te bestellen. Klik hieronder om het complete aanbod te bekijken:


Over WaterRower roeitrainers

rower-kamer

Als je op zoek bent naar een luxe roeitrainer met waterweerstand kom je al gauw uit bij de WaterRower.

Zo’n roeitrainer ziet er op het eerste gezicht dan ook erg fraai uit.

Maar nog belangrijker is dat de roeitrainers van WaterRower óók een unieke trainingservaring bieden.

Waterweerstand

WaterRower is een merk roeimachines, die zoals de naam het al zegt echte water weerstand hebben. Dit moet zorgen voor de ultieme ervaring en komt het dichtst in de buurt bij het roeien op echt water.

watertank

Ook zorgt de waterweerstand voor aanzienlijk minder belasting op je gewrichten. Daarnaast kan het geluid dat de roeimachine produceert voor voor veelmensen rustgevend werken.

WaterRower staat over het algemeen bekend als een merk dat erg duurzame en stijlvolle roeitrainers levert.

Professioneel en recreatief

De roeitrainers van WaterRower worden veel gebruikt door topsporters, waaronder roeiers ‘off season’ in de winter maanden, om in vorm te blijven.

Door de realistische waterweerstand die deze trainers bieden zijn ze dan ook uitermate geschikt voor serieuze trainingen.

waterrower-kopen

Maar ook voor recreanten is de WaterRower erg geschikt. Ze zijn dan ook erg populair als roeitrainer voor in huis.

Niet alleen vanwege de trainingsfunctionaliteiten die de roeitrainer biedt, maar ook door het zeer fraaie design.

Het zal de meeste huiskamers dan ook niet misstaan.

Gemaakt van duurzaam hout

De roeimachines zijn stuk voor stuk handgemaakt gemaakt van duurzaam hardhout afkomstig uit het oosten van de V.S.

buiten-roeier

Dit hout is dan ook erg geschikt voor fitnessapparatuur omdat het de schokken en trillingen tot een minimum beperkt. Dat komt vooral goed van pas als je van plan bent om de WaterRower thuis te gaan gebruiken.

Het is één van de weinige merken die roeimachines van hout produceert, en dat doen ze niet geheel onverdienstelijk.

Het onderhoud

Wat je als één van de weinige nadelen zou kunnen beschouwen is dat je de WaterRower moet onderhouden.

Echter zie ik dit zelf totaal niet als nadeel. Het is namelijk totaal niet veel werk, en het hoeft niet vaak te gebeuren.

Je hebt speciale olie dat je er gewoon bij kunt bestellen. Dit kun je gebruiken voor de houten onderdelen van de WaterRower.

De olie dringt meteen diep door in het hardhout. Je hoeft de roeitrainer niet uit elkaar te halen of wat dan ook; dit is dus een fluitje van een cent.

Verder is het aanbevolen om chloor tabletten in de watertank van je WaterRower te stoppen. Dit voorkomt algen in de tank.

Blauwe kleurstof in watertank

Dit maakt het plaatje wat mij betreft compleet. Je kunt de watertank vullen met wat blauwe kleurstof. Dit zit in een flesje die je er gewoon los bij kunt bestellen.

Hierdoor zal het water in de tank een prachtige blauwe kleur krijgen. Maar naast dat is het ook nog eens functioneel. Het voorkomt namelijk de bacterie vorming in het water.

Als je dus bang was dat je het water constant moet verversen: wees gerust. Je kunt er ook voor kiezen om er chloor tabletten in te gooien.

WaterRower huren

Het is door de grote populariteit zelfs mogelijk om de WaterRowers te huren. Mocht je dus nog twijfelen, zou je hier voor kunnen kiezen.

Ik persoonlijk ben hier echter geen voorstander van en raad dan ook aan om de roeitrainer gewoon te kopen. Maar dit is natuurlijk per persoon verschillend. Meer informatie over huren vind je hier.

Onze WaterRower ervaringen

Wij hebben verschillende WaterRowers roeitrainer getest. Het viel me hierbij op dat de trainingsbeleving op de verschillende modellen nagenoeg hetzelfde is.

Allemaal voelen ze fijn en realistisch aan. Ook ben ik erg goed te spreken over de stabiliteit. Omdat deze machines een dubbele rails hebben zal je nooit wiebelen tijdens het roeien. Zelfs niet wanneer je volle bak roeit.

Je hoort het water in de watertank wel. Houd er rekening mee dat de WaterRowers niet stil zijn. Ondanks het geluid dat uit de watertank komt, is het zitje wel lekker stil. Deze rolt geruisloos over de rails heen. Erg fijn als je het mij vraagt.

Welke WaterRower je het beste kunt kiezen hangt naar onze mening vooral af van jouw voorkeur qua design. Qua trainingsbeleving zit er dus weinig verschil tussen.

Meer roeitrainers

Toch liever een andere roeitrainer? Een goedkoper alternatief is bijvoorbeeld de Focus Fitness Row 3. Voor meer alternatieven neem je het beste een kijkje in dit artikel over de beste roeitrainers.

Meer houten fitnessapparatuur

Is een roeitrainer toch niks voor jou? Er zijn nog meer houten fitnessapparaten verkrijgbaar, waaronder roeitrainers. De Kettler AquaRower 700 is hier een goed voorbeeld van.Meer roeitrainer reviews:


Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *