Houten Fitnesstoestellen: Hometrainers, roeitrainers & bankjes van hout

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op maart 15, 2023

houten-fitnesstoestel

Ben je op zoek naar houten fitnesstoestellen? Op deze pagina vind je de beste mogelijkheden wat betreft fitnessapparatuur gemaakt van hout.

We gaan het hebben over hometrainers, roeitrainers, loopbanden en fitness bankjes van hout, zodat je goed op weg wordt geholpen in jouw zoektocht.

Houten fitnessapparatuur, bestaat dat?

Tot voor kort was het nog iets bijzonders; houten fitnessapparaten. Echter begint dit ‘fenomeen’ langzamerhand steeds normaler te worden.

Sterker nog: er is al een fitnessmerk dat zich puur richt op apparatuur dat van hout is gemaakt, waarover later meer.

Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom jij voor een bepaald soort materiaal wilt kiezen voor je toestellen.

Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat je het buiten neer wilt zetten, of juist omdat het binnen mooi staat bij je interieur.

Steeds vaker wordt er namelijk gekozen om houten fitnesstoestellen binnen neer te zetten. Het is dan naast een functioneel apparaat om op te trainen, ook min of meer onderdeel van je meubilair, aangezien zo’n apparaat er best chique uitziet.

Nohrd: Hét merk voor houten fitnessapparatuur

houten-fitnesstoestel

Als je opzoek bent naar fitnessapparatuur gemaakt van hout, dan zul je wellicht wel eens van dit merk hebben gehoord.

Het bestaat al enige tijd en ‘t begon allemaal met een houten roeitrainer. Toen bleek dat er meer vraag naar dit soort apparatuur was dan verwacht en volgden andere toestellen al snel.

Hedendaags kun je het eigenlijk zo gek niet bedenken of Nohrd heeft het wel in hun assortiment.

Van cardio apparatuur en klimrekken tot zelfs gewichten van hout. Het is allemaal aanwezig in het assortiment.

Deze apparatuur is vaak verkrijgbaar in meerdere houtsoorten en heeft een dusdanig luxe uitstraling dat het een ware aanvulling zal zijn voor je interieur.

Het complete aanbod kun je hier vinden >>

Houten hometrainers

houten-hometrainer

Specifiek opzoek naar een houten hometrainer? Dit soort fietsen zijn erg zeldzaam en je moet dan ook maar net geluk hebben dat het op ‘t moment dat jij dit artikel leest, op voorraad is.

De enige houten hometrainer op de markt is momenteel van het merk Nohrd; oftewel de Nohrd bike.

Deze kun je verkrijgen in o.a. essen, walnoot, en eikenhout. Tevens is het verkrijgbaar in meerdere kleuren, mocht jij niet zozeer van de ‘echte houtkleur’ houden.

Bekijk hier het aanbod >>

Roeitrainers gemaakt van hout

classic-rower

Als we het over roeitrainers hebben, dan zijn er op de één of andere manier al wat meer merken die houten varianten aanbieden.

Dit heeft overigens ongetwijfeld te maken met het ongekende succes van de waterrower. Dit is veruit de populairste én naar mijn mening tevens de beste houten roeitrainer die er is.

Het ziet er niet alleen erg fraai uit voor het oog, maar het is ook nog eens een hele goede trainingsmachine. Het kan dan ook gemakkelijk meekomen met de beste professionele roeitrainers.

Klik hier om de waterrower te bekijken (review) >>

Fitness bankjes

Bij fitness bankjes is het in vergelijking met andere apparatuur al wat normaler dat het van hout is gemaakt. Veelal worden de bankjes dan ook van hout gefabriceerd als ze zelf gemaakt worden.

Maar je kunt ook houten bankjes kopen. Wederom is het aanbod met name van Nohrd. Zo is er bijvoorbeeld de bekende Nohrd TriaTrainer. Maar er zijn ook andere merken die dit soort benches aanbieden.

Wil je er een aanschaffen? Klik dan hier voor het aanbod.

Maak je het houten bankje liever zelf? Bekijk hiervoor het artikel ”Hoe kun je een fitnessbankje zelf maken?

Houten loopband

Nohrd-sprintbok

Je zou het waarschijnlijk niet verwachten, maar er bestaan zélfs houten loopbanden.

Althans, er bestaat één soort houten loopband. Dan heb ik het natuurlijk over de sprintbok loopband.

Wil je meer informatie over deze loopband? Lees dan de Sprintbok review.

Overige houten fitnesstoestellen

De bovenstaande houten fitnesstoestellen zijn het meest voorkomend en het populairst. Maar daarnaast is er ook materiaal beschikbaar waarbij het vanzelfsprekend is dat het van hout is gemaakt.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van dit soort houten trainingsmaterialen.

Plyo boxen

Op soft plyo boxen (zachtere variant) na, zijn deze units eigenlijk vrijwel altijd van hout gemaakt.

De plyo boxen worden met name gebruikt bij crossfit en zijn er voor bedoeld om jump squats op te maken. Je springt er op, maakt een squat en komt er weer af.

Maar daarnaast zijn er nog veel meer oefeningen te bedenken die je op een houten plyo box kunt doen. Kortom: een veelzijdige tool.

Turn ringen

Turn ringen of gymringen zal voor de meeste turners of turnsters geen onbekend materiaal zijn.

Maar ook in de fitness wordt het regelmatig gebruikt om oefeningen mee te doen. Daarnaast kan het bij crossfit en calisthenics trainingen goed van pas komen, aangezien trainen met het eigen lichaamsgewicht hier hoog in het vaandel staat.

Fitnessapparatuur op houten vloer

Een veel gestelde vraag is of het mogelijk is om jou hometrainer, roeitrainer, crosstrainer of loopband op een houten vloer neer te zetten.

Vaak wordt hieraan getwijfeld, omdat een houten vloer over het algemeen toch echt wat minder stevig is. Een fitnessapparaat is meestal niet bepaald het allerlichtste materiaal en dan ga je er ook nog eens op trainen..

Over het algemeen is dit overigens geen probleem. De meeste vloeren kunnen dit prima hebben.

Als je er zeker van wilt zijn dat het toestel je houten vloer niet beschadigd, dan kun je er een matje onder leggen, dit voorkomt tevens overmatige trillingen.

Houten fitnessapparaten buiten

Ben je specifiek op zoek naar apparatuur buiten? Je kunt dan natuurlijk kiezen voor houten materiaal, maar wist je dat het ook mogelijk is om stalen apparatuur te plaatsen?

Dit materiaal is dan voorzien van een speciale antiroest coating. Lees het artikel buiten fitness toestellen voor meer informatie.

Tot slot

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan deze uitleg en dat je het beste houten fitnesstoestel hebt kunnen vinden.

Mocht je nog vragen hebben omtrent dit onderwerp, dan hoor ik het graag. Laat in dat geval even een berichtje achter onder dit artikel!

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *