Tunturi FitRow 70 Water – Goede koop of miskoop? (Review)

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op juli 1, 2023

tunturi-cardio-r30-vrouw

De Tunturi FitRow 70 Water is een roeitrainer met waterweerstand uit het middensegment. Lees deze review om erachter te komen of dit een geschikt toestel is voor jou.

De grote vraag is natuurlijk: is deze roeitrainer jouw geld echt waard, of kun je toch beter opzoek gaan naar een ander toestel?

Tunturi FitRow 70 Water beoordeling

De FitRow 70 Water is een populaire roeitrainer die al jarenlang op de markt is. Het is uitgegroeid tot een ware bestseller.

Deze roeitrainer is geschikt voor iedereen die graag realistisch traint, maar geen programma’s nodig heeft. Dankzij de waterweerstand voelt het roeien realistisch en heb je een leuke trainingsbeleving.

De keerzijde is dat je met slechts 3 programma’s kunt roeien en dat deze machine ook wat geluid maakt.

Qua design ziet hij er mooi uit en ook is het ontwerp erg stevig. Hij is nog vrij compact vergeleken met andere roeimachines. Bovendien kun je hem opvouwen na gebruik, waardoor je ruimte kunt besparen.

Direct de beste prijs bekijken? Klik dan hieronder.


Belangrijkste eigenschappen van de Tunturi FitRow 70 water

tunturi-fitrow-70-water

De Tunturi FitRow 70 Water is een roeitrainer met waterweerstand, wat je overigens ook kunt afleiden aan de benaming van deze roeimachine.

Dit betekent dat het weerstandsysteem niet magnetisch of hydraulisch is, maar daadwerkelijk watergeremd.

Dit zorgt voor een unieke trainingsbeleving en is wat mij betreft dan ook een groot voordeel van de Tunturi FitRow 70 Water.

Echter wil dit natuurlijk nog niet zeggen dat de FitRow 70 ook daadwerkelijk een goed toestel is.. Er zijn namelijk zoveel watergeremde roeitrainers op de markt.

Hieronder werpen we daarom een uitgebreide blik op de belangrijkste eigenschappen.

Weerstandsniveaus

De hoeveelheid weerstandsniveaus blijft toch altijd wel een dingetje bij roeitrainers. De ene heeft een enorm aantal niveaus om uit te kiezen, terwijl de andere er slechts een paar hebben.

De Tunturi FitRow 70 Water heeft 8 weerstandsniveaus. Dit is niet extreem weinig, maar ook zeker niet veel.

Als je het mij vraagt is het wel wat aan de mindere kant, zeker voor de wat meer gevorderde roeiers zal dit dan ook wel als een teleurstelling komen.

Als jij liever een toestel hebt met méér weerstandsniveaus, raad ik je aan om eens een kijkje te nemen bij de beste alternatieven.

Een ander nadeel aan de weerstanden vind ik dat je de weerstanden niet kunt verstellen, door bijvoorbeeld aan een knop te draaien.

Als jij de weerstand wilt verhogen, dan zul je meer water in de tank moeten toevoegen.

Dit is naar mijn mening onhandig en nogal omslachtig. Zeker als je met meerdere personen gebruik wilt maken van de roeitrainer, is dit zeker een minpunt..

Trainingsprogramma’s

Als we het hebben over trainingsprogramma’s op een roeitrainer, dan bedoelen we hiermee een programma dat je van te voren in kunt stellen.

Als je dit programma vervolgens volgt, zal je als het ware getraind worden door de computer. Deze zal namelijk de weerstand voor jou veranderen.

Zo kun je met sommige toestellen specifiek voor conditie, of juist voor vetverbranding trainen.

Met de Tunturi FitRow 70 Water is dit helaas niet mogelijk. Dit is wat mij betreft dan ook wederom een fikse tegenvaller.

Een roeitrainer zónder trainingsprogramma’s is wat mij betreft echt een no-go, maar dit zal uiteraard verschillen per persoon. Als jij hier dus niet zoveel waarde aan hecht dan zal het niet zoveel uitmaken.

Tip: Bekijk hier de beste prijs >>


Belastbaarheid

Met de belastbaarheid wordt zowel het maximaal belastbaar gewicht bedoeld als belastbaarheid in uren per dag.

De Tunturi FitRow 70 Water kun je belasten tot 6 uur per dag. Dit is dan wel weer een groot voordeel van deze roeimachine.

Je kunt het hierdoor beschouwen als een roeitrainer voor intensief thuisgebruik en zou eventueel zelfs voor semi-professionele doeleinden gebruikt kunnen worden.

Wat betreft het maximaal belastbare gewicht; het was even zoeken in de productomschrijving, maar het is belastbaar tot een gewicht van 150 kg.

Hier heb ik wederom niks op aan te merken. 150 kg is namelijk erg netjes en dit betekent dat het een sterke roeitrainer is.

Opklapbaar

inklapbare-luchtweerstand-tunturi-roeier

Om maar even in de positieve flow te blijven; de Tunturi FitRow 70 Water is een opklapbare roeitrainer.

Hiermee wordt bedoeld dat je het na gebruik weer kunt inklappen en dus direct netjes kunt opruimen, en hiermee ruimte bespaard.

Als jij in een wat kleinere ruimte leeft, of je hebt weinig ruimte over voor een roeitrainer, kan dit natuurlijk een goede uitkomst bieden.

Display

tunturi-fitrow-70

Als je meer roeitrainer reviews van mij hebt gelezen, dan weet je dat ik het display altijd een belangrijk punt vind.

Voor veel mensen zal dit overigens slechts een detail zijn, maar wat mij betreft is het scherm erg belangrijk bij een roeitrainer.

Waarom? Omdat het vaak ‘t geval is dat je deze niet duidelijk kunt aflezen tijdens het roeien, of dat het niet gemakkelijk te bedienen is.

Qua bediening doet de display van de Tunturi FitRow 70 Water het overigens vrij aardig, dit gaat best gemakkelijk.

Maar waar ik wat minder over te spreken ben, is dat de display géén achtergrond verlichting heeft.

Hierdoor is het wat minder goed af te lezen, al helemaal wanneer je roeit in een ietwat donkere ruimte of als de zon er op schijnt.

Tip: Bekijk hier de beste prijs >>


Montage

Je zou het bijna vergeten, maar jij als gebruiker bent vrijwel altijd verantwoordelijk voor de eindmontage van een roeitrainer, tenzij je dit laat doen natuurlijk.

Ook de Tunturi FitRow 70 Water zal dus gemonteerd moeten worden. De vraag is natuurlijk hoe makkelijk dit gaat.

Misschien vind jij het leuk om aan een uitdaging te beginnen, maar ik heb zelf het liefst een zo makkelijk mogelijke montage. De Tunturi FitRow 70 Water is gelukkig niet heel erg moeilijk om in elkaar te zetten.

Het wordt overigens wel aanbevolen om dit met 2 personen te doen. De gemiddelde tijd wordt geschat op zo’n 30 minuten.

Hoewel Tunturi géén Nederlands merk is, wordt er gelukkig wel een duidelijke handleiding meegegeven, welke wel in het Nederlands te lezen is.

(Advies)prijs

Een heel belangrijk aspect is natuurlijk de prijs. De adviesprijs voor de Tunturi FitRow 70 Water ligt op 699 euro. Dit vind ik een schappelijke prijs en zou ik nog wel voor de roeitrainer over hebben.

Echter verkoopt Decathlon de roeitrainer (momenteel) voor 849 euro. Wat de reden hiervoor is weet ik niet, maar persoonlijk vind ik dit nét wat te veel voor een roeitrainer van dit kaliber.

Zeker als je bedenkt dat de trainingsmogelijkheden min of meer te wensen overlaten op dit apparaat.

Tunturi FitRow 70 Water eindoordeel – Wel of niet kopen?

Als je mijn gehele review hebt gelezen dan kun je vast en zeker concluderen dat ik gemengde gevoelens heb over deze roeitrainer.

Het heeft dan ook genoeg voordelen, zoals bijvoorbeeld de opklap functie, de hoge belastbaarheid en de relatief gemakkelijke montage.

Máár daarentegen zijn er ook nadelen te benoemen, zoals bijvoorbeeld de (naar mijn mening) beperkte trainingsmogelijkheden en relatief hoge prijs.

Als ik heel eerlijk ben kun je dan ook het beste kiezen voor een ander goed alternatief, maar de keuze is natuurlijk aan jou.

Klik hieronder voor de beste prijs van dit moment:Wat vinden anderen van deze roeitrainer?

Je weet nu wat ik van deze roeitrainer vind. Maar wat vinden anderen hier eigenlijk van?

Ik was persoonlijk ook benieuwd wat mensen van de Tunturi FitRow 70 Water vonden.

Ik ben dan ook op onderzoek uitgegaan en kwam direct op de productpagina uit.

Als jij van plan bent om ook de ervaringen te lezen, raad ik je ook aan om dit op een productpagina te doen.

Op die manier weet je namelijk altijd zeker dat iedereen die een review plaatst de roeitrainer zelf gekocht en gebruikt heeft.

Nadat ik alle ervaringen doorgelezen te hebben, kan ik concluderen dat de meesten redelijk goed te spreken zijn over de roeitrainer.

Toch zijn er ook zeker minder positieve kanten die worden benoemd. Zo zijn veel mensen bijvoorbeeld niet goed te spreken over het display. Men geeft aan dat het niet goed verlicht is en onhandig te bedienen.

Ook over het zitje van de FitRow 70 Water is men wat minder goed te spreken. Bij sommige mensen kraakt het zitje en anderen vinden het niet lekker zitten.

Uiteindelijk is het aan jou om de voordelen en nadelen van dit roeiapparaat goed tegen elkaar af te wegen.

Ik zou zelf in ieder geval kiezen voor een alternatief, waarover meer hieronder.

Beste alternatieven voor de Tunturi FitRow 70 Water

Zoals ik al een aantal keren heb aangegeven zijn er meer dan genoeg goede alternatieven te vinden voor de Tunturi FitRow 70.

Neem bijvoorbeeld een kijkje tussen de beste roeitrainers met waterweerstand, andere Tunturi roeitrainers, of bekijk één van andere onderstaande reviews:


Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *