Concept2 model E – Review | Verschil met model D?

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op april 16, 2024

concept2 model e review
concept2 model e review

Concept 2 model E is samen met het model D één van de populairdere roeitrainers die in Nederland te verkrijgen is.

Maar wat maakt deze roeimachine zo goed en wat zijn de verschillen tussen model E en model D?

Concept 2 model E review

model-e-concept-2

Als je een Concept2 roeimachine wilt aanschaffen dan kun je kiezen uit twee modellen; de Concept2 model D en de Concept2 model E.

Concept2 Model E is het duurdere en uitgebreidere model van het merk Concept2. Het is verkrijgbaar in de kleuren zwart of grijs. Het stoeltje van de roeitrainer is bevestigd op een aluminium rail.

Deze is 137 cm lang, en eventueel langer te bestellen. De machine heeft verstelbare voetsteunen, een hendel om de luchtschuif in te stellen zit aan de zijkant van de vliegwielbehuizing.

Deze hendel kun je instellen van 1 tot 10, dit bepaald de intensiteit van de training.

Model E is geschikt voor mensen met een gewicht tot 227 kilo (de meeste mensen zitten dus wel goed).

De roeier is te gebruiken door mensen met een beenlengte van maximaal 96,5 cm. Dit komt erop neer dat als je langer bent dan 2 meter dat je een langere rail moet aanvragen.

Trainingscomputer

trainingscomputer-e

Model E beschikt over een performance monitor, de PM5.

Deze computer biedt je alle mogelijkheden om de training zo uitdagend te maken als jij maar wilt.

Je kunt trainen om je conditie te verbeteren, om af te vallen of om bepaalde prestaties te leveren.

De PM5 monitor op model E begeleidt je tijdens welke training dan ook. Er staan 10 verschillende trainingsprogramma’s op om je trainingen afwisselend, leuk en uitdagend te houden.

Op de verlichte display van Concept2 model E kun je alle gegevens aflezen tijdens je training. De display geeft de tijd, het aantal slagen per minuut, de snelheid, je hartslag en de afstand aan.

Trainen op de Concept2 model E

model-e-kopen

Concept2 model E roeimachines werken op luchtweerstand. De roeibeweging is echter zeer natuurgetrouw, alsof je op het water roeit.

Voor roeien op echt water geldt: hoe meer kracht je zet tijdens het roeien, hoe zwaarder de weerstand, omdat je meer water verplaatst. Dit geldt ook voor de concept2 machines, alleen werkt het met luchtweerstand.

Het geluid wat wordt veroorzaakt door de luchtweerstand kan je helpen bij het roeien. Je hoort namelijk aan het geluid of je met een goede techniek roeit.

Opklapbaar

mode-e-roeitrainer

Een groot voordeel van de model E roeitrainer is dat dit een inklapbare roeitrainer is, dat wil zeggen dat je deze na het roeien omhoog kunt klappen, waardoor je dus erg veel ruimte bespaard.

Waar te koop?

De Concept2 model E roeitrainer is regelmatig uitverkocht, Regelmatig is het te koop bij de volgende webshops:Specificaties

concept-2-specificaties
Lengte244 cm
Breedte61 cm
Zithoogte51 cm
Max. belastbaar gewicht227 kg
KleurNaar keuze
Soort computerPM5

De verschillen Tussen model E en D

concept-2-roeier

Model E is zoals gezegd het duurdere model van Concept2. Dit model E is dan ook wat luxer uitgevoerd.

In plaats van 1 laklaag, beschikt het over een dubbele poedercoating met doorzichtige laklaag. De ketting is gemaakt van vernikkeld staal. De behuizing van de ketting is geheel omsloten, dit beschermt tegen vuil en slijtage.

De zithoogte van model E is 51 cm, dit is hoger dan bij model d. De hogere zithoogte is gemakkelijker, ook voor ouderen of mensen met een blessure.

Alle poten van model E zijn gemaakt van staal, waardoor model e iets zwaarder is, maar wel weer steviger.
De monitor arm van model E is langer, hierdoor kan de monitor beter worden afgelezen.

Het merk Concept2

Het Amerikaanse merk Concept2 werd in 1976 opgezet door Dick en Pete Dreissigacker. Ze starten het bedrijf met het maken van roeiriemen. De roeispanen worden nu nog steeds gemaakt, en door de roeiers over de hele wereld gezien als de beste roeiriemen.

In 1981 produceerden Dick en Pete het indoor roeiapparaat. Het werd al snel de meest populaire roeimachine ter wereld. Het wordt gebruikt door Olympische roeiers, atleten en vele andere sporters van allerlei niveaus.

Het bedrijf heeft meer dan veertig jaar ervaring in het produceren van roeimachines. De Concept2 machines zijn roeiers van uitmuntende kwaliteit.

Ze worden gemaakt van hoogstaand materiaal, bovendien zijn ze makkelijk in gebruik, ze zijn licht en makkelijk te verplaatsen. Concept2 roeimachines beschikken over een trainingsmonitor die je tijdens de training met uitgebreide data verstrekt. Een ander berucht apparaat van dit merk is de SkiErg Concept2.

Voordelen van een roeitrainer

Oké zeg maar eerlijk, heb je eigenlijk een klein beetje een hekel aan roeien? Als je deze vraag met ‘ja’ beantwoordt dan weet je hoe zwaar een work-out kan zijn op de roeimachine.

Heb je de vraag beantwoordt met ‘nee’? Dan ken je duidelijk nog niet de uitgebreide mogelijkheden en de enorme sportieve voordelen van de Concept2 model E.

Roeien is namelijk één van de beste sporten die je kan doen. Het is namelijk niet alleen een geweldige conditie training, het is tegelijkertijd een hele goede training voor vele spiergroepen in je lichaam.

De beenspieren, de armspieren, de spieren in je core en natuurlijk je armspieren ondergaan tijdens een training op de roeimachine een flinke work-out.

De roeimachine wordt voor veel verschillende doeleinden gebruikt. De roeimachine is natuurlijk een perfect cardio maatje waar je korte explosieve sessies op kan doen maar ook lange conditietrainingen.

Maar roeien is ook een hele goede warm-up voor je krachttraining. Als afsluiter is het een ideaal fitness apparaat om het lichaam even helemaal leeg te trainen. Vanwege zijn veelzijdigheid wordt de roeimachine ook veel gebruikt als crossfit apparaat.

Om goed te kunnen roeien zijn een aantal voorwaarden vereist: een goede houding, een juiste roeitechniek en een roeiapparaat van goede kwaliteit.

Concept2 wordt gezien als de producent van de beste roeiapparaten en het model E is daarvan weer één van de betere.

Alternatieven

Is de Concept 2 model E momenteel niet verkrijgbaar, of is het toch niet de juiste roeimachine voor jou?

Wees niet getreurd, er zijn namelijk nog een hoop andere goede roeitrainers te verkrijgen, een selectie van de beste roeitrainers vind je hieronder:

senzsports-r5000Senz Sports R5000
Virtufit elite water resistance roeitrainer oakElite Water Resistance
focus-fitness-row-3Focus Fitness Row 3
focus-fitness-row-2-reviewFocus Fitness Row 2
virtufit-row-450-zijkantVirtuFit Row 450

Lees ook:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *