VirtuFit Elite Water Resistance Roeitrainer (Review 2024)

Laatst bijgewerkt door Boris Westerveld op december 30, 2023

VirtuFit Elite Water Resistance Review
VirtuFit Elite Water Resistance Review

De VirtuFit Elite Water Resistance Roeitrainer is een erg populair product onder thuissporters.

Dat zorgt natuurlijk voor positieve verwachtingen. In deze review ontdek je of deze verwachtingen terecht zijn of niet.

Lees dus verder om erachter te komen of de Elite Water Resistance iets voor jou is.

Alles wat je moet weten komt terug in deze blog, om een goed beeld te kunnen geven. Zo kun jij een goede keuze maken!

Een korte kennismaking met de Elite Water Resistance

Roeitrainer Elite Water Resistance

De Elite Water Resistance is een roeitrainer die werkt op waterweerstand. Een unieke manier van roeien waarbij je de weerstand bepaalt met hoe hard je roeit.

De prijs-kwaliteit verhouding van deze roeitrainer zit zeker goed. Voor een scherpe prijs heb je met deze roeitrainer echt een topproduct in zijn klasse.

Veel gebruikers zijn ook erg te spreken over de roeitrainer, waardoor de verwachting hoog ligt. Of dat terecht is heb ik voor je uitgezocht.

Ik heb deze roeitrainer uitgebreid getest, mijn bevindingen lees je terug in deze review. De voor- en nadelen van de Virtufit Elite heb ik voor je naast elkaar gezet.

Op zoek naar een roeitrainer? Lees dan verder om te kijken of dit apparaat wat voor je is!

De montage van de Elite Water Resistance

Om te beginnen is de montage van de Elite Water Resistance gelukkig erg eenvoudig. De Roeitrainer is compact en inklapbaar. Ideaal voor mensen met wat minder beschikbare ruimte.

Met zijn tweeën heb je deze roeitrainer in ongeveer drie kwartier wel in elkaar gezet. De handleiding is in het Nederlands en leest erg prettig. Ook zijn de onderdelen niet zo zwaar.

Al met al ben je dus zo klaar met de montage van de Elite Water Resistance.

Het inklappen na gebruik is ook erg makkelijk. De roeitrainer is rechtop weg te zetten, waardoor deze makkelijk in je opslagruimte past.

Het uitklappen is ook zo gedaan, zo hoef jij niet te zwoegen voor het sporten. Dat doe je tijdens je workout al genoeg!


Wat heeft de VirtuFit Elite Water Resistance allemaal in zijn mars?

Virtufit elite water resistance trainingsprogramma

De VirtuFit Elite Water Resistance is geschikt voor de beginner, maar ook voor ervaren sporters. Dankzij een aanbod van 9 programma’s kun jij je workout divers houden.

Zelf heb ik deze roeitrainer ook lange tijd gebruikt, vooral om mijn conditie te trainen.

Dankzij de trainingsprogramma’s op deze roeitrainer waren mijn trainingen nooit saai. Sterker nog, ik keek uit naar mijn workout na een lange dag werken.

Je kunt als ervaren roeier goed gebruik maken van deze roeimachine. Al is hij wel vooral gemaakt voor de wat meer ‘casual’ sporter.

Ervaren roeiers gaan vaak op zoek naar een product met meer trainingsprogramma’s.

Mocht je willen kiezen voor klasse en kwaliteit plus een goede prijs, kies deze roeitrainer. Ben je echter op zoek naar een nog wat eenvoudiger en goedkoper model voor thuis? Bekijk dan eens de VirtuFit Row 900.

De Elite Water Resistance is een topproduct met genoeg mogelijkheden. Ik heb hieronder de belangrijkste voor- en nadelen voor je uitgelicht.

De voordelen van de VirtuFit Elite Water Resistance Roeitrainer ✅

Virtufit elite water resistance display

Ik heb hieronder een lijstje gemaakt met de grootste voordelen. Van deze voordelen heb ik de belangrijkste drie uitgelicht.

Het grootste voordeel is het display met een uitgebreid pakket aan handige informatie.

Zo kun je op de display van de Elite Water Resistance je calorieverbruik inzien. Ook kun je de tijd en afgelegde afstand bijhouden.

De hartslagmeter van de Elite Water Resistance is een handige toevoeging. Zeker als je net begint met sporten is het aflezen van je hartslag erg belangrijk.

Je wilt je hartslag lekker hoog houden, zo verbeter je je conditie. Ook val je dan meer af dan als je hartslag laag ligt.

De VirtuFit Elite Water Resistance Roeitrainer is te koppelen met verschillende apps. Deze apps kun je gebruiken om je voortgang bij te houden. Dit is een unieke eigenschap voor een roeitrainer.

Ook kun je aan de hand van de apps extra trainingsprogramma’s volgen. Al met al een geweldige toevoeging.

Een lijstje met nog wat voordelen:

  1. Nederlandse en Engelse handleiding
  2. Handige tablet-/ telefoonhouder
  3. Een maximaal belastbaar gewicht van 200kg
  4. Handig op te bergen door de mogelijkheid tot inklappen
  5. Slechts 30kg, maar toch heel stabiel
  6. Volledig verstelbaar frame + pedalen

De nadelen van de VirtuFit Elite Water Resistance Roeitrainer ❌

Er zijn natuurlijk niet alleen maar voordelen aan de Elite Water Resistance. Helaas heeft ook dit product wat nadelen. Gelukkig zij het er niet zo veel, vind ik.

Hieronder zijn een aantal nadelen van de VirtuFit Elite Water Resistance Roeitrainer benoemd.

Wat fanatieke sporters zien als nadeel is het kleine aanbod aan standaard trainingsprogramma’s. Met 9 programma’s heeft de gemiddelde sporter genoeg variatie. Voor fanatieke roeiers kan dit echter anders liggen

Zelf ben ik met 9 programma’s meer dan tevreden. Zeker omdat ik de app gebruik, waar je je training op andere manieren kunt variëren.

Je hartslag kun je meten met een borstband. Helaas wordt deze borstband niet meegeleverd bij de Elite Water Resistance.

Het zou VirtuFit sieren als ze een borstband meeleveren, gezien ze de hartslagmeting expliciet benoemen.

Het is niet mogelijk om individuele gebruikersprogramma’s te installeren. Daardoor is het niet mogelijk om de individuele progressie van meerdere mensen bij te houden.

Voor huishoudens met meerdere sporters kan dit als onpraktisch worden ervaren.

De voordelen en nadelen tegen elkaar afgewogen

Ondanks deze nadelen raad ik de Elite Water Resistance nog steeds aan.

De mindere kanten van dit product zijn vooral een struikelblok voor de fanatieke sporter. Deze sporters kiezen vaak toch wel voor een uitgebreider (duurder) product.

Voor de gewone sporter zoals, naar alle waarschijnlijkheid, u en ik is deze roeitrainer top. 9 trainingsprogramma’s, zonder de app meegerekend, is meer dan genoeg voor een gevarieerde training.

De gemiddelde beoordeling van 4,9-5 sterren op verschillende websites laat zien hoe tevreden gebruikers zijn. Dankzij de eenvoud van het product kan iedereen de Elite Water Resistance gebruiken.

Ervaringen en recensies

Tijdens mijn onderzoek kijk ik ook altijd goed naar de ervaringen van gebruikers. Wat vinden zij van deze roeitrainer? Komen er grote nadelen naar voren in de reviews?

Omdat de Elite Water Resistance roeier nog niet héél lang op de markt is, zijn er nog relatief weinig ervaringen.

De reviews die er te vinden zijn, zijn vooralsnog louter positief. Zodra er meer reviews online staan, update ik deze review uiteraard weer.

Je kunt de recensies eventueel zelf ook doornemen bij bol.com, Decathlon en Fitwinkel.

Conclusie

Virtufit elite water resistance roeitrainer oak

De VirtuFit Elite Water Resistance Roeitrainer is 100 procent een goede keuze. Ik ben na een lange tijd nog altijd zeer tevreden.

Ben je op zoek naar een topproduct dat makkelijk te gebruiken is, voor een goede prijs? Dan zit je goed met de Elite Water Resistance.

Van gevarieerd trainen tot verstelbare onderdelen. De Elite Water Resistance maakt jouw trainingen super comfortabel en gevarieerd.

Voor iedere sporter die op zoek is naar een uitdaging is deze roeitrainer perfect!
Meer VirtuFit roeitrainers:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Boris Westerveld

Boris is onze wandelende gezondheidsencyclopedie en gespecialiseerd in supplementen en voeding. Mede dankzij zijn studie Health Sciences en jarenlange praktijkervaring heeft hij een grote schat aan kennis vergaard. Naast schrijver is Boris personal trainer van beroep.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *