Concept2 RowErg Review

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 31, 2023

concept2 rowerg roeitrainers
concept2 rowerg roeitrainers

Concept2 besloot enige tijd terug om hun twee meest recente roeitrainers samen te voegen als één model. De Model D en Model E vormen vanaf nu samen de Concept2 RowErg.

Dit betekent niet dat er geen onderscheid meer wordt gemaakt tussen de 2 modellen. Ze zijn namelijk nog wel onafhankelijk van elkaar te koop.

In dit artikel werpen we een blik op de Concept2 RowErg en ontdek je onze mening over deze roeimachine.

Verschillende uitvoeringen van de Concept2 RowErg

Hieronder ontdek je in het kort de verschillen tussen de twee verschillende RowErg modellen.

De voormalige Model D

concept2-model-d-pm-5

Te beginnen met de voormalige Concept2 Model D; het model met de standaard poten. Deze roeitrainer heeft een adviesprijs van rond de 1050 euro en kost daarmee iets minder dan het andere RowErg model.

De voormalige Model D verscheen eerder op de markt dan de model E, maar is nog altijd het populairste model.

De voormalige Model E

model-e-concept-2

De voormalige model E roeitrainer van Concept2 is voorzien van hogere poten. De zithoogte is 15 cm hoger dan het model met de standaard poten. Een flink verschil dus.

Ondanks het verschil in hoogte, zijn ze beide even stabiel en ook even zwaar belastbaar. Een knap staaltje werk van Concept2 als je het ons vraagt!

Mocht je deze RowErg roeitrainer willen kopen, dan betaal je ca. 170 euro meer.

Oude modellen blijven ongewijzigd

Aangezien Concept2 al heel wat jaren actief is, hebben ze behoorlijk wat roeitrainers op de markt gebracht. Denk bijvoorbeeld aan het kleinere broertje van de Model D, de Model C.

Deze oudere machines worden echter niet meer nieuw verkocht. Het is goed om te weten dat deze dan ook niet onder de RowErgs vallen.

Welk model past het beste bij mij?

Nu vraag je je waarschijnlijk af welk model het beste bij jou past. Zoals je net hebt gelezen zijn er dus nauwelijks verschillen. Het enige verschil is de zithoogte.

De Concept2 RowErg met de hogere zithoogte is met name interessant voor iedereen met rugklachten.

Roeien is goed voor je rug, maar het opstaan en bukken om plaats te nemen op het zitje wat minder. Vandaar dat we de variant met hoge poten ook het vaakst terugzien bij fysiotherapeuten.

Mocht je nou willen afwisselen in zithoogte? Ook dat is mogelijk. De poten zijn namelijk afneembaar en los te verkrijgen. Je kunt dus de roeitrainer met lage poten inclusief een los paar lange poten kopen.

Concept2 RowErg: belangrijkste eigenschappen

Hieronder bespreken we de belangrijkste eigenschappen van de Concept2 RowErg. Mede dankzij deze eigenschappen is dit momenteel nog altijd één van de populairste roeiapparaten ter wereld.

Realistisch roeien

concept2_rowerg_training

Om te beginnen kun je zeer realistische trainingen verwachten op de Concept2 RowErg. Het merk maakt al roeitrainers sinds begin jaren 80. Ze weten dus waar ze het over hebben.

Deze expertise op het gebied van roeien is duidelijk terug te zien in de producten. En dus ook te voelen tijdens je trainingen.

De weerstand voelt realistisch en je kunt werkelijk alles uit je trainingen halen.

De duidelijke PM monitor

Een andere eigenschap waarom de Concept2 RowErgs zo geliefd zijn? Ze beschikken over een zeer geavanceerde trainingscomputer.

De trainingscomputer is ondanks de vele functies toch erg simpel te bedienen. De eenvoud in combinatie met de veelzijdigheid maakt het perfect om jouw trainingen nauwkeurig te monitoren.

Zo werk je altijd gericht naar je doelen toe.

Makkelijk monteren en vervoeren

Vaak is een roeitrainer opvouwbaar. Dat scheelt een hoop ruimte. Bij Concept2 doen ze het net even anders.

Je kunt de RowErg recht overeind zetten, waardoor je hem gemakkelijk opbergt. En daarnaast kun je hem ook eenvoudig demonteren, waarna hij uit 2 losse delen bestaat.

rowerg_concept2_uitneembaar

Dit doe je met slechts één simpele handeling. Opruimen en verplaatsen zijn dus een fluitje van een cent.

Mogelijk minpunt: vrij luidruchtig

Wat je wel moet weten is dat de Concept2 RowErg best wat geluid maakt. Het is tenslotte een lucht roeimachine.

Mocht je dit een probleem vinden? Dan kies je beter voor een roeitrainer met magnetische weerstand.

Meer apparatuur van Concept2

De reden van de naamswijziging van de Concept2 roeitrainers komt waarschijnlijk omdat het merk hun aanbod wat overzichtelijker in de markt wilt zetten.

Ze is er bijvoorbeeld ook de BikeErg: een hometrainer met luchtweerstand. En onder de crossfitters is de Concept2 SkiErg een populair apparaat.

Waar kan ik de Concept2 RowErg kopen?

Op dit moment is de RowErg van Concept2 bij weinig Nederlandse winkels verkrijgbaar. Hieronder vergelijk je het huidige aanbod en de beste prijzen.Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *