VirtuFit Row 600i Review

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op juni 17, 2022

row-600i-sfeer
virtufit-row-600i-review

De VirtuFit Row 600i roeitrainer is een apparaat dat bedoeld is om thuis fit te blijven, aan je conditie te werken en kracht op te bouwen. Ben je benieuwd of dit de ideale roeitrainer is voor jou?

In deze review kom je alles te weten over de Row 600i. Geen zin of tijd om de hele review te lezen? Gan dan meteen naar de conclusie:

Over de VirtuFit Row 600i

Ben je van plan om de virtufit row 600i te kopen of twijfel je nog of het wel de beste roeitrainer is voor jou? Lees dan deze review door en kom erachter of dit het ideale toestel is waarmee jij thuis aan de slag kunt gaan.

Natuurlijke roeibeweging

Het belangrijkste aan een roeitrainer is natuurlijk dat je er goed op kunt trainen. Of je nu sterker wilt worden, af wilt vallen of gewoon lekker die winterdip weg wilt roeien, alles begint bij een goede en comfortabele houding en roeibeweging.

row-600i-sfeer

Omdat je voeten bij de Row 600i altijd net wat onder het zitvlak zitten zul je een fijne bewegingvorm ervaren. Bovendien is het zadel ergonomisch gevormd waardoor ook het zitten goed aanvoelt.

Qua houding komt het dus erg in de buurt van het ”echte werk” op het water. De 600i is zowel geschikt voor korte intensieve training als voor langere afstanden.

ergonomisch-zitvlak

Aangezien je gewrichten en pezen worden ontzien van onnodige belasting is het een verantwoord apparaat om helemaal los op te gaan en jezelf elke training weer in het zweet te werken.


Blijf stabiel

Dat de Row 600i een degelijke roeitrainer is mag duidelijk zijn. Daar komt ook nog eens bij dat het stabiel blijft staan tijdens het roeien.

Je hoeft er dan ook niet per sé een mat onder neer te leggen om het apparaat op z’n plek te laten blijven staan.

Bij veel roeitrainers laat de stabiliteit nog wel eens te wensen over, wat zorgt voor minder veiligheid en bovendien kan dit ook erg irritant zijn tijdens het roeien. Hier beb je met de Virtufit row 600i gelukkig geen last van.

Geruisloos roeien

Als je thuis aan het roeien wilt gaan wil je hier natuurlijk niet al te veel lawaai mee produceren. Helaas maken roeitrainers over het algemeen vrij veel lawaai en dat kan dan ook een groot nadeel zijn.

Nóg een groot voordeel van de Row 600i is dan ook dat het roeien er geruisloos aan toe gaat. Zowel het glijden van de zitting over de rail, als de roeibeweging die je maakt middels de magnetische weerstand. Dit is een hele opluchting voor je huisgenoten, maar ook voor jou zelf.

Voeten plaatsen

Een ander punt waar veel roeitrainers tekort schieten zijn de voetpedalen. Vaak geven deze weinig grip en ook de riempjes waarmee je jouw voeten vastzet laten ernstig te wensen over.

De riempjes knellen je voet bijvoorbeeld af óf ze gaan steeds losser zitten tijdens het roeien. Hierdoor moet je constant stoppen om wederom een ruk te geven aan het riempje.

voetriempje

Bij de VirtuFit Row 600i is aan al deze dingen gedacht. Het lijken slechts details, maar het zijn net die kleine dingetjes die jouw trainingen maken of breken.

Op het voetvlak is bijvoorbeeld een anti-slip laag aangebracht en de voetriempjes zijn volledig verstelbaar middels klittenband en blijven bovendien goed en stevig zitten tussen het roeien door.

Kwaliteit van het scherm van de Row 600i

De row 600i heeft een schermpje wat duidelijk leesbaar is, aangezien het LCD display volledig verlicht is. Ook wanneer de zon erop schijn, of juist wanneer het donkerder is kun je het dus alsnog goed en duidelijk aflezen.

lcd-display

Het scherm is tevens te draaien, waardoor het voor iedereen op de ideale hoogte gezet kan worden om het jezelf makkelijker te maken. Via het scherm kun je jouw roeislagen nauwkeurig tracken.

Je kunt bijvoorbeeld bijhouden hoeveel slagen per minuut je maakt. Ook de afgelegde afstand en het aantal verbrande kcal kun je hierop zien.

Maar ook je hartslag is zichtbaar op het lcd scherm van de Virtufit row 600i. Hiervoor kun je gebruik maken van een borstband.

Gebruik maken van fitness apps

Er zijn niet veel roeitrainers waarbij het mogelijk is om te trainen in combinatie met fitness applicaties. Bij de VirtuFit 600i is dit echter wel mogelijk en dit is waar de roeitrainer dan ook grote voordelen biedt.

tablethouder-600i

Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de Kinomap applicatie. Via deze app kun je bepaalde uitgekozen routes roeien en tegen andere mensen strijden om de beste tijden.

Trainen met deze app doe je niet met het scherm van de 600i zelf, maar je kunt jouw tablet of telefoon ermee koppelen via bluetooth. Omdat de row 600i een tablethouder heeft, kun je deze voor je neer zetten.

Dit is trouwens ook vrij uniek voor een roeitrainer, aangezien er maar weinig roeiers zijn die een tablethouder tot de beschikking hebben.

Gemakkelijk opruimen

opgevouwen

Ben je klaar met je roei workout? Het kan zijn dat de Virtufit Row onnodig veel ruimte in beslag neemt bij jou thuis en je ‘m het liefst opruimt na het trainen.

Dit is goed mogelijk, aangezien je het apparaat op kunt klappen.

Je kunt ervoor kiezen om de row 600i te kantelen op de achterkant óf je kunt de rails opklappen en vervolgens in een hoekje neerzetten, waar het je niet tot last is.

Specificaties

row-600i
Afmetingen175 x 48 x 78 cm
Afmetingen ingeklapt125 x 48 x 71 cm
Max. belastbaar gewicht130 kg
Weerstands niveaus16
MateriaalMetaal, kunststof
PrijsBekijk huidige prijs

Voor wie is deze roeitrainer geschikt en voor wie niet?

De Row 600i is een goede roeitrainer voor iedereen die een niet al te dure roeitrainer voor thuisgebruik wilt aanschaffen.

Je moet geen ultra luxe apparaat verwachten van professionele kwaliteit, aangezien je daarvoor nou eenmaal wat meer betaald.

Als jij op zoek bent naar een magnetische roeier, en hier niet al te veel ruimte aan kwijt wilt zijn is dit een goede keuze.

Of het je echt geld waard is? Dat lees je hieronder:

Conclusie

De VirtuFit Row 600i is een meer dan degelijk roeiapparaat voor in huis, waarmee jij op een unieke wijze fit kunt worden, af kunt vallen of kracht op kunt bouwen.

Dit kun je allemaal doen in een fijne ergonomische houding. Ook kun je gebruik maken van fitness apps, waardoor jij je training leuker maakt.

Er is eigenlijk maar één nadeel te benoemen en dat is dat de roeitrainer geen transportwieltjes aan de onderkant heeft.

Al met al is de row 600i één van de meest geschikte roeitrainers voor thuis. Een absolute aanrader dus.

Mocht je interesse hebben om deze roeitrainer te kopen, let dan wel even goed op. Er zijn namelijk meerdere winkels die het toestel aanbieden. De prijzen kunnen daardoor nog wel eens verschillen.

Klik daarom snel even op de knop hieronder en bekijk direct de laagste prijs van dit moment:
Meer reviews:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *