VirtuFit Row 1.0 review – Het kopen waard?

Laatst bijgewerkt door Casper op juni 17, 2022

virtufit-row-10-roeier
virtufit-row-10-roeier

We zijn met zijn alle gek op een goede work-out. Het helpt ons ontspannen, extra spieren opbouwen en zelfs met revalideren na een operatie of ongeluk.

Thuis sporten is vandaag de dag dan ook een van de meest geliefde manieren van sporten.

Maar bij thuis sporten hoort ook natuurlijk een fatsoenlijk fitnessapparaat!

Misschien dat je in je zoektocht al wel eens bij een roeimachine bent uitgekomen. Dat zou ook niet gek zijn. Deze apparaten zijn namelijk erg geliefd onder thuis sporters.

De VirtuFit Row 1.0 is dan ook een van de meer geliefde modelleen op de markt op het moment.

Maar wat maakt de VirtuFit Row 1.0 nu zo speciaal? En waarom zou je dit apparaat in huis halen?

In dit artikel gaan we het hele toestel van top tot teen bestuderen en je precies vertellen waarom het voor jou de beste keuze is!

Het ontwerp

virtufit-row-10-roeitrainer ontwerp

Laten we er niet te veel doekjes om winden en meteen van start gaan met het ontwerp. Dat is namelijk het eerste dat opvalt bij elk fitnesstoestel en zo ook bij de Row 1.0.

Het apparaat oogt stevig, sportief en stijlvol. Het apparaat is gemaakt van een combinatie van kunststof en metaal en is mooi afgewerkt met zwart en groen.

Hierdoor zie je in een oogopslag al dat je te maken hebt met kwaliteit.

De combinatie van bouwmaterialen zorgt ervoor dat het toestel licht van gewicht is maar een flink stootje kan hebben.

Zo is de Row 1.0 te gebruiken tot een gewicht tot 115 kg en is daardoor voor veel mensen toegankelijk.

Ook voor mensen die wat langer zijn is de Row 1.0 prima te gebruiken. Het apparaat kan gebruikt worden tot een lichaamslengte tot wel 195 cm.

Ben je toch langer dan dit 195 cm? Dan is het verstandig om toch eventjes verder te zoeken.

Maar naast stevigheid is de Row 1.0 ook nog eens verrassend comfortabel. Het apparaat beschikt namelijk over een prettig, ergonomisch ontworpen zitje.

Het zitvlak kun je soepel en gemakkelijk bewegen over de aluminium rail.

ergonomisch_zitje_roeitrainer

Deze beweging kun je veilig in gang zetten door de pedalen die ter hoogte van het handvat zitten.

Deze pedalen zijn voorzien van een antislip laag en draaien mee met je beweging. Zo kun je op een comfortabele en veilige manier te werk gaan.

De Row 1.0 is een verrassend compacte roeitrainer. Het apparaat is namelijk slecht 173 x 53 x 50 (LxBxH) waardoor hij niet snel in de weg zal staan.

Ben je bang dat hij toch in de weg staat? Dan kun je de rails gemakkelijk op klappen. Hierdoor worden de afmetingen slechts 95 x 40 x 101 (LxBxH). Dit zorgt ervoor dat het apparaat nooit meer in de weg zal staan!


Vliegwiel en weerstand

weerstand_verstellen_virtufit_row_1-0

Er zijn vandaag de dag erg veel verschillende weerstandssystemen op de markt. Zo zijn er veel apparaten die werken met een elektromagnetische weerstand of met een luchtweerstand.

De VirtuFit Row 1.0 werkt met een net wat andere weerstand, namelijk een elastomeer weerstandssysteem.

Dit zorgt ervoor dat het apparaat zelf, in tegenstelling tot veel van zijn soortgenoten, geen vliegwiel heeft.

Het weerstandssysteem werkt doordat je aan de weerstandskabel trekt tijdens de training. Deze rek je dus uit en laat je vervolgens weer inkrimpen.

Het grote voordeel van dit weerstandssysteem is dat het een work-out creëert zonder een dood punt. Je gebruikt namelijk je spierkracht om het elastomeer uit te rekken, maar moet hem ook met beleid laten inkrimpen.

Dit kost je dus ook aardig wat spierkracht waardoor je met het op- en afgaan dus je spieren moet gebruiken.

Op de plek waar normaal gesproken het vliegwiel zit kun je het weerstandsniveau verstellen. Deze kun je gemakkelijk handmatig aanpassen op een van de vier niveaus. Dit is bovendien ook de plek waar de trainingscomputer van het apparaat geplaatst zit.

Het weerstandssysteem zonder vliegwiel is een van de voornaamste redenen waarom de VirtuFit Row 1.0 slechts 13,3 kg weegt. Normaal heb je namelijk een vliegwiel dat rond de 10 kg weegt.

Ook is het weerstandssysteem verantwoordelijk voor het stille gebruik. Doordat er geen roterende massa tegengehouden hoeft te worden is het gebruik namelijk fluisterstil.

Trainingscomputer

schermpje_virtufit_row

Een trainingscomputer is tegenwoordig onmisbaar op elk fitnessapparaat.

Het zorgt ervoor dat we trainingsprogramma’s kunnen selecteren, weergeeft onze parameters en in sommige gevallen is het weerstandsniveau erop aan te passen.

Net als menig fitnessapparaat is de Row 1.0 dus ook voorzien van een trainingscomputer. Deze werkt op 2 AA batterijen waardoor je het apparaat op elke locatie kunt gebruiken.

De trainingscomputer beschikt over een helder lcd-scherm waar je met gemak alle nodige trainingsdata kunt zien. Hier zie je:

  • Tijd
  • Rotaties per minuut
  • Aantal roeislagen
  • Verbrandde calorieën

Je kunt met een gemakkelijke druk op de enkele knop schakelen tussen deze weergave. Ook zit er een scan functie op die ervoor zorgt dat je alle gegevens achtereenvolgend ziet.

Zo kun je ook tijdens je training gemakkelijk al je gegevens bijhouden zonder op de knop te hoeven drukken.

Ondanks dat er veel trainingscomputers tegenwoordig gebruik kunnen maken van verschillende extra’s is er bij de Row 1.0 voor gekozen deze weg te laten.

Mijn eigen ervaring

row-10

De VirtuFit Row 1.0 belooft op papier aardig wat te zijn voor een behoorlijk schappelijk prijsje.

Als ik het grootste gedeelte van de gebruikers reviews mag geloven leeft het apparaat dan ook op tegen alle verwachtingen.

Maar is dat ook zo?

Ik heb op aanraden van deze reviews en op advies van een goede vriend van mij, die zelf werkzaam is in een sportschool, besloten de proef op de som te nemen.

Let op: hier bestel je de Row 1.0 met korting >>

Ontvangst en montage

Nadat ik de VirtuFit Row 1.0 besteld had kon ik haast niet wachten deze binnen te krijgen.

Ik heb dan ook een poosje moeten wachten, gezien het apparaat niet overal even goed leverbaar is. Dat is wel jammer, want het lijkt een aardig populair apparaat te zijn.

Gelukkig werd mijn wachten beloond in de vorm van een pakketbezorger die de roeitrainer kwam afleveren. Het viel me al gauw op dat de doos niet bijster groot was en ook vrij licht.

Dit komt voor mij eigenlijk wel goed uit gezien ik op de tweede etage van een appartementencomplex woon.

Nadat ik de doos in mijn eentje boven had gekregen werd het tijd voor het uitpakken en in elkaar zetten van het gevaarte.

Nu zal ik eerlijk opbiechten dat ik niet de handigste persoon op aard ben, dus ik was een beetje huiverig voor de constructie.

Toch was het apparaat vrij eenvoudig te monteren. Er wordt namelijk een duidelijke en goed te volgen handleiding bijgeleverd. Deze legt je stap voor stap uit wat je moet doen.

Er wordt aanbevolen de montage met twee mensen te doen, maar het is eerlijk gezegd ook prima te voltooien in je eentje.

Het apparaat staat, alle moertjes en boutjes zitten vast, tijd voor het echte werk!

Het eerste gebruik

Na bewezen te hebben dat ik wel een beetje handig ben, werd het tijd om maar eens grondig het apparaat te testen.

Ik ben naar mijn slaapkamer gelopen, heb mijzelf omgekleed en was binnen een mum van tijd weer terug bij het apparaat.

Ik heb meteen plaats genomen op het zitje en daar viel me meteen wat op.

Ondanks dat het zitje aardig klein is, wat gebruikelijk is voor roeitrainers, zit hij wel comfortabel. Het ergonomische ontwerp leeft dus inderdaad, tot nu toe, op tegen zijn verwachting.

Maar met alleen lekker zitten zijn we er niet. Ik heb mijn voeten in de pedalen vastgemaakt om maar eens lekker te keer te gaan. Dit is gemakkelijk te doen en vergt eigenlijk ook geen hulp of uitleg.

Ik heb de weerstand maar even op de lichtste stand gezet om even rustig op gang te kunnen komen.

Hoewel het een klein detail is, vind ik het een beetje vreemd dat de lichtste stand 4 is en de zwaarste 1.

Na mezelf over dit kleine, banale detail heen te hebben gezet kon ik eindelijk van start. Ik heb de handgreep vastgepakt en ben begonnen met mijn oefeningen.

handvaten_virtufit_roeier

Het gebruiken van dit elastische weerstandssysteem is wel even wennen, vooral met het terug bewegen. Je moet er goed op letten dat je de kracht in je armen en benen blijft behouden op dit punt.

Na een tijdje went dit gelukkig wel en kun je op een verrassend fijne manier trainen.

Ik ben een tijdje bezig geweest op stand 4, maar heb na verloop van tijd hem toch maar even op stand 3 gezet. Het verschil tussen de twee standen is vrij groot en je merkt al gauw dat je te maken hebt met een echte work-out.

Na mezelf aardig afgebeuld te hebben op stand 3 kon ik het toch niet laten om het apparaat op de zwaarste stand te proberen.

Ik kwam er al snel achter dat dit niet het goede moment hiervoor was, gezien ik er bijna geen beweging in kreeg. Een uitdaging voor de volgende keer dus!

Na gebruik

opgevouwen_10_virtufit

De eerste work-out zat erop en het werd tijd om mezelf wat rust te gunnen.

Ik heb het apparaat afgedaan met een handdoek en wilde het toestel opbergen.

Ik heb niet een hele grote woonkamer, dus het besparen van ruimte is dan ook wenselijk.

Gelukkig is het opklappen van de VirtuFit Row 1.0 makkelijk. Je draait de knop op de rails los en kunt het apparaat in een vlotte beweging omhoog klappen.

Het gebrek aan transportwieltjes kan het een beetje ongemakkelijk maken om het toestel te verplaatsen.

Gelukkig weegt hij met zijn 13,3 kg niet heel veel en is hij daarom vrij makkelijk op te pakken en te verplaatsen. Ik heb hem in de hoek van mijn woonkamer gezet, waar hij perfect uit de weg staat.

Conclusie

Er zijn vandaag de dag immens veel verschillende fitnessapparaten op de markt.

Elk fitnessapparaat heeft dan ook zijn eigen voor- en nadelen en wordt daardoor geliefd of geroemd onder zijn gebruikers.

Roeitrainers zijn een perfecte vorm van bewegen voor degene die op zoek is naar een full-body work-out. De trainer zorgt er namelijk voor dat je zo goed als elke spier in je lichaam zal moeten gebruiken.

De VirtuFit Row 1.0 maakt dat ook wel duidelijk! Het apparaat is met zijn elastische weerstandssysteem misschien wel uitdagender dan menig ander systeem.

Deze zorgt ervoor dat er geen dode momenten in je training komen en je spieren altijd onder spanning staan.

Het apparaat staat stevig, ondanks zijn gewicht, en voelt aan alsof je er wel flink te keer op kunt gaan.

De handgrepen zijn een beetje aan de korte kant, dus daar moet je wel een beetje rekening mee houden.

Verder is de Row 1.0 een absolute aanrader voor de beginnende sporter. Het geeft je genoeg uitdaging om je spieren op te bouwen en eventueel gewicht te verliezen.

De trainingscomputer geeft alleen de basis parameters en komt wat te kort op het gebied van functies.

Maar desalniettemin is het apparaat, voor de prijsklasse waar het zich in bevind, een absolute topper.

Let op: heb jij interesse in deze roeier? Klik dan even op de knop hieronder en bekijk direct de beste prijs:Meer reviews:

Categorieën: Fitnessapparatuur

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.