Tunturi Cardio Fit B30 – Review

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op juli 1, 2023

b30-hometrainer-met-vrouw
b30-hometrainer-met-vrouw

De Tunturi Cardio Fit B30 is een hometrainer uit het laagste prijssegment. Een hometrainer voor een lage prijs is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar als je niet fatsoenlijk kunt sporten op het apparaat dan heb je er nog niks aan..

Ben je benieuwd of de Tunturi Cardio Fit B30 jouw geld echt waard is?

Lees dan mijn Cardio Fit B30 review om hier achter te komen.


Tunturi Cardio Fit B30: eerste indruk

tunturi-cardio-fit-b30

Mijn eerste indruk van goedkopere hometrainers is vaak niet al te best. Je weet immers amper wat je kunt verwachten en vaak laten goedkopere apparaten toch te wensen over.

Natuurlijk is het vaak wel geschikt om een aantal keren per week op te fietsen, maar toch is comfort en veiligheid ook niet geheel onbelangrijk bij een hometrainer.

De Tunturi Cardio Fit B30 oogt op het eerste gezicht redelijk solide en ziet er vrij simpel uit.

Ik heb normaal gesproken hoge verwachten van Tunturi omdat dit merk over het algemeen fitnessapparatuur produceert van sterke kwaliteit. Maar is dit bij de Tunturi Cardio Fit B30 ook het geval..?

Over de Tunturi B30 hometrainer

Als je overweegt om de Tunturi Cardio Fit B30 te kopen dan zul je waarschijnlijk opzoek zijn naar een goedkope hometrainer.

Een goedkope hometrainer hoeft niet persé al te veel onder te doen voor duurdere varianten. Maar het is natuurlijk wel belangrijk om van te voren zeker te weten dat je degelijke kwaliteit in huis haalt.

weerstands-draai-knop

Als je deze review leest dan wil je waarschijnlijk weten of de Tunturi Cardio Fit B30 wel echt van goede kwaliteit is. Dit betekend dat je van te voren goed onderzoek doet naar je mogelijke aankoop, wat erg verstandig is.

Dit raad ik altijd aan om te doen voordat je een fitnessapparaat koopt en zelf niet in staat bent om het te testen.

Ergonomisch fietsen

tunturi-b30-bike

Waar ik vrij verbaasd over was is dat de Cardio Fit B30 op papier een ergonomische hometrainer is.

Dit klinkt natuurlijk vrij luxueus en schept tegelijk hoge verwachtingen. Echter moet je hier niet ál te veel van verwachten.

Het betekend eigenlijk niets meer dan dat de B30 hometrainer een ergomisch gevormd zadel heeft, wat overigens wel erg fijn is.

Het zadel is groot en zit comfortabel. Het vormt zich goed naar jouw zithouding en zorgt daarom voor een prettige fietstocht.

Het zadel van een hometrainer lijkt misschien slechts een detail, maar dit kan wat mij betreft het verschil maken tussen kopen of niet kopen.

Klik hier om meer gebruikerservaringen over deze hometrainer te lezen >>

Anti slip pedalen

De pedalen zijn weer zo’n onderdeel van een hometrainer waar ik extra goed op let. Wat belangrijk hierbij is, is dat je hier kracht op kunt zetten met je voet zónder dat deze eraf zal glijden.

Ook de kwaliteit van de strap (riempje) die eraan vast zit is van belang. Deze houdt je voet namelijk goed op de plaats tijdens het fietsen.

Belangrijk aan de strap is dat deze je voet niet afknelt en dat het makkelijk te verstellen is.

b30-cardiofit

De Tunturi Cardio Fit B30 beschikt over anti slip pedalen die hun werk prima doen. Ook met de straps die eraan vast zitten is niet veel mis. Hoewel de verstelling ervan een beetje irritant kan zijn aangezien het slechts 5 verschillende standen heeft.

Je hebt dus een beetje geluk nodig dat er een comfortabele stand voor jou tussen zit. Voor de meeste mensen zal dit overigens wel het geval zijn dus hier hoef je je niet heel erg druk om te maken.

Ben je zwaarder dan 100 kg?

Wat mij betreft is dit een groot nadeel van de Tunturi Cardio Fit B30. Het is namelijk maar te belasten tot een gewicht van 100 kg.

Dit is ver onder het gemiddelde van een hometrainer. Als je dus zwaarder bent dan 100 kg dan kun je hier al een dikke vet streep doorheen zetten en direct de beste alternatieven bekijken.

Tablet houder is optioneel

tablet-houder-b30-hometrainer

Ik weet dat een tablet houder tegenwoordig voor veel mensen een must-have is op een hometrainer.

Niet voor niets komen er in een rap tempo steeds meer hometrainers met tablet houders op de markt.

Als jij hier ook waarde aan hecht heb ik goed nieuws én slecht nieuws voor je.

Het slechte nieuws is dat er géén tablet houder op de Tunturi Cardio Fit B30 zit.

Het goede nieuws is daarentegen is weer dat het wél mogelijk is om deze voor een lage prijs er bij aan te schaffen. En ook is deze eenvoudig erop te bevestigen.

Geen netstroom nodig

schermpje-van-tunturi-b30

Wat erg voordelig van de B30 bike is, is dat het geen netstroom nodig heeft om op te kunnen trainen. Hierdoor kun je het eigenlijk overal neerzetten waar jij maar wilt.

Je hoeft niet te lopen aanmodderen met verlengsnoeren en hebt geen last van een onhandig snoer dat door je huiskamer ligt.

De monitor werkt op batterijen en deze kun je dus altijd en overal gebruiken, mits er volle batterijen in zitten natuurlijk..

Tunturi Cardio Fit B30 ervaringen & reviews

Bij de aankoop van een hometrainer is het altijd handig om van te voren de reviews en gebruikerservaringen door te nemen.

Natuurlijk zijn reviews niet alles bepalend, aangezien elke ervaring per persoon zal verschillen.

Maar toch kunnen de ervaringen van anderen jou een goede indicatie geven of het apparaat de moeite waard is om te kopen of niet.

Op de product pagina zijn er momenteel maar liefst 79 ervaringen te lezen waar erg nuttige reviews tussen zitten.

Ben je benieuwd naar de gebruikerservaringen van de Tunturi Cardio Fit B30? Klik dan hier om deze te bekijken >>

Mijn Conclusie: kopen of niet?

Dan zijn we nu aangekomen bij het eindoordeel van de Tunturi Cardio Fit B30.

De grote vraag is natuurlijk: is deze hometrainer het nou écht waard om te kopen?

Mijn mening over de Tunturi Cardio Fit B30 is dat het ruimschoots aan de verwachtingen voldoet.

Natuurlijk is het geen perfect fitnessapppraat aangezien er bijvoorbeeld ‘maar’ 8 verschillende weerstanden op zitten, geen hartslagfunctie en maar belastbaar is tot 100 kg..

Maar als je realistisch bent dan kan je dit allemaal ook niet verwachten voor deze lage prijs. Wat mij betreft is de Cardio Fit B30 dan ook één van de betere hometrainers uit het lage prijs segment.

Het is meer dan prima om thuis op te kunnen fietsen en wat fitter te worden.

Als jij opzoek bent naar een goedkope, betrouwbare en degelijke hometrainer dan maak je met de B30 een goede keuze.

Wil je meer reviews lezen en direct de beste huidige prijzen bekijken? Klik dan op de knoppen hieronder:
Wat zijn de beste alternatieven?

Het kan natuurlijk zo zijn dat de Tunturi Cardio Fit B30 bike tóch niet de juiste hometrainer is.

Dit kan bijvoorbeeld komen doordat je op zoek bent naar een toestel met meer trainingsmogelijkheden of een hogere belastbaarheid.

Als je op zoek bent naar een goede hometrainer in dezelfde prijsklasse, dan is de Tunturi Fitcycle 30 mogelijk een goed alternatief.

Neem voor meer toestellen een kijkje op de pagina: Goedkoopste hometrainers kopen.

Over het fitnessmerk Tunturi

Tunturi is een fitnessmerk dat al meer dan 90 jaar bestaat. De specialiteit van dit merk is fitnessapparatuur voor thuis gebruik.

Ze leveren naast de CardioFit apparaten dan ook vele andere apparatuur, trainingsmateriaal en overige handige attributen.

In Nederland is het één van de bekendere fitnessmerken en heeft het een erg goede naam.

Iedereen die thuis fit wilt worden doet er dan ook goed aan om een hometrainer van Tunturi aan te schaffen.Overige alternatieven:


Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *