Tunturi Cardio Fit B40 Hometrainer – Review

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op november 28, 2023

tunturi_cardio_fit_b40
tunturi_cardio_fit_b40

De Tunturi Cardio Fit B40 is een populaire hometrainer onder thuissporters. Het is de laatste jaren uitgegroeid tot een ware bestseller.

Wat direct opvalt aan dit toestel is de uitzonderlijk lage prijs. Dat wekte bij ons dan ook direct al vraagtekens op.

Wat kun je verwachten van deze hometrainer? Voor wie is het geschikt? En is het jouw geld wel écht waard?

Al deze vragen beantwoorden we voor jou in deze korte review. Lees dus snel verder!

Voor wie is de B40 geschikt? (in het kort)

b40_in_huiskamer

De Tunturi Cardio Fit B40 is met een adviesprijs van zo’n 270 euro absoluut een koopje. Je zou dan ook misschien niet al teveel verwachten van dit toestel.

Toch presteerde deze hometrainer op een aantal vlakken uitzonderlijk goed en beter dan verwacht. Zo is de fiets bijvoorbeeld een stuk stabieler dan de meeste budget hometrainers.

Ook is het gebruiksgemak en het comfort erg goed. De hometrainer zit lekker en je kunt alles naar wens instellen voor een ideale houding.

Ook is het erg handig in gebruik voor thuis vanwege het extreem lichte gewicht en de transportwieltjes aan de onderkant. Houd er wel rekening mee dat je maar 1 programma tot de beschikking hebt en ook slechts 8 weerstanden.

Hoewel dit voor de meeste beginners wel genoeg zal zijn.

✅Voordelen

  • Stuur en zadel zijn verstelbaar
  • De instap is heel laag
  • Geen stroompunt benodigd

❌ Nadelen

  • Display slecht afleesbaar als de zon erop schijnt
  • Afwerking kon wat beter


Tunturi Cardio Fit B40: hoe bevalt de hometrainer?

Op het eerste gezicht ziet de hometrainer er netjes en sportief uit. Als we van wat dichterbij kijken zien we wel dat de afwerking op sommige plekjes wat te wensen overlaat.

Niets geks overigens. Dit is nou eenmaal het geval bij vrijwel alle goedkope hometrainers. Bovendien merk je er niets van tijdens het trainen.

Het gaat hier echt om een typische Tunturi hometrainer. Zowel qua design als qua trainingsbeleving.

In de rest van deze review werpen we een onafhankelijke en kritische blik op deze budget hometrainer, zodat je ontdekt of het wel of niet bij jou past.

Comfortabel fietsen

vrouw_traint_op_b40_hometrainer

Wie wilt er nou niet comfortabel fietsen? Ik denk dat dit voor de meesten een van de belangrijkste aandachtspunten is bij de aanschaf van een hometrainer.

Ik maak het namelijk vaak genoeg mee dat ik op een hometrainer train met een slecht comfort. Dat zit voor geen meter en is bovendien ook nog eens slecht voor je lichaam.

Het zorgt voor rugpijn en andere vervelende klachten. Een afrader dus.

Ik was dan ook blij toen ik merkte dat de Tunturi Cardio Fit B40 uitgerust is met een fijn en breed zadel, dat volledig verstelbaar is.

Je kunt het verstellen van voor naar achteren en ook van omlaag naar omhoog en vise versa.

tunturi_cardio_fit_b40_zadel

Zelfs het stuur kun je verstellen, zodat je het helemaal naar jouw wens kunt instellen. Een goede houding is dan ook gegarandeerd. Mits je hier even de tijd voor neemt natuurlijk.

Alles is bovendien ergonomisch gevormd, wat inhoudt dat het speciaal is ontworpen voor comfortabele trainingen.

Ten slotte heeft de B40 een lage instap, waardoor je gemakkelijk op- en afstapt.

Stabiliteit tijdens het sporten

Qua stabiliteit heb je niet veel te klagen. Deze hometrainer is – zoals we van Tunturi gewend zijn – voorzien van goede stabiliteit.

Je hoeft niet bang te zijn dat de hometrainer verschuift of omvalt. De steunen aan de zijkanten zijn namelijk extra breed, wat dit onmogelijk maakt.

Houd er wel goed rekening mee dat de hometrainer belastbaar is tot 110 kg. Dat is wel wat minder dan gemiddeld, maar in deze prijsklasse is dat een vrij normaal gewicht.

Mocht je zelf zwaarder wegen, dan is deze hometrainer helaas niet de juiste match voor jou.

Extreem licht gewicht

Met slechts 22 kg is dit absoluut een licht veertje. Je kunt ‘m gemakkelijk oppakken en verplaatsen.

Maar zelfs dat is niet nodig, aangezien er wieltjes aan de onderkant zitten waarmee je ‘m kunt verrijden.

Zo kun je de B40 ergens in een hoekje zetten of eens op een andere plek in huis trainen.

Prijs in verhouding met de kwaliteit

Hoewel het hier om een absoluut budget toestel gaat merk je qua comfort en trainingservaring niet heel veel verschil.

Natuurlijk merk je wel wat verschil in de stabiliteit. Ook de hoeveelheid trainingsprogramma’s en weerstanden zijn aanzienlijk minder.

Maar voor de rest doet de B40 toch weinig onder voor andere apparaten. Deze hometrainer is vooral zo goedkoop omdat er wat lichter materiaal gebruikt is.

Hierdoor liggen de productiekosten een stuk lager, waardoor de hometrainer tegen een hele scherpe prijs aangeboden kan worden.

Weerstanden en programma

b40_trainingscomputer

In totaal heb je 8 weerstandniveaus en 1 programma. De beginnende sporter heeft aan 8 weerstanden doorgaans wel voldoende.

De weerstand verstel je met de draaiknop, welke zich onder het stuur bevindt.

weerstandknop_tunturi_cardio_fit_hometrainer

Slechts één programma is wel jammer als je het mij vraagt. Toch spreek ik veel beginners die dit niet eens zoveel uitmaakt.

Zij geven dan ook toch eigenlijk aan nooit van die programma’s gebruik te maken. Mocht jij wel graag uit een groot scala aan programma’s willen kiezen, dan kun je het beste op zoek gaan naar een alternatief.

Prijsvergelijking: waar te koop?

Tunturi Cardio Fit B40: gebruikerservaringen & reviews

Zoals ik eerder al aangaf is de B40 best populair. Dat heeft zonder enige twijfel met de goed betaalbare prijs te maken.

Het is natuurlijk altijd goed om te weten dat meer mensen een apparaat kopen. Maar een ander voordeel is dat er hierdoor veel gebruikerservaringen te lezen zijn.

Zo kun je bijvoorbeeld meer dan genoeg reviews online lezen. Uit zo’n 50 reviews wordt het beoordeeld met een totaalscore van 4,3 sterren (van de 5).

Toch een hele nette score als je het ons vraagt. Men lijkt op basis van de reviews enorm tevreden te zijn en er zijn maar weinig echt grote nadelen te lezen.

Hier bekijk je alle ervaringen van gebruikers >>

Eindoordeel: wel of niet kopen?

Hoewel ook wij in het begin wat sceptisch waren vanwege de goedkope aanschafprijs, hebben we onze mening bij moeten stellen.

De Tunturi Cardio Fit B40 is een betrouwbare, duurzame en bovendien erg gemakkelijke hometrainer.

Het beschikt over alles wat je als beginner mag verwachten en nodig hebt.

Natuurlijk is het niet de meest luxe hometrainer. En ja, het heeft een beperkt aantal programma’s en weerstanden..

Maar mocht je daar vrede mee hebben, dan zou ik deze hometrainer absoluut van harte aanbevelen.

Let er wel even op dat er meerdere verkooppunten zijn. Klik daarom even op de knop hieronder voor de beste prijs:Zijn er waardige alternatieven op de markt?

Zijn de B40 en jij toch niet de ideale match? Geen enkele reden tot grote paniek, aangezien er gelukkig goede alternatieven op de markt zijn.

Mocht je bijvoorbeeld een wat goedkoper toestel zoeken, dan kun je kiezen voor de Tunturi Cardio Fit B35 of de Cardio Fit B30.

Mocht je juist op zoek zijn naar meer trainingsmogelijkheden en een groter budget hebben, dan is de Tunturi FitCycle 50i Ergometer een uitstekend alternatief.Misschien ook interessant:


Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *