Tunturi FitCycle 20: Beoordeling

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 15, 2023

tunturi-fitcycle-20
tunturi-fitcycle-20

Een echte low budget hometrainer, met toch de benodigde eigenschappen voor een volwaardige training.

Als dit is wat je zoekt, kom je mogelijk snel uit bij de Tunturi FitCycle 20. Het is namelijk een van de populairste hometrainers uit het laagste prijssegment.

Ik raad je aan om voordat je ‘m besluit te kopen, eerst deze review even goed door te nemen. Op die manier ontdek je namelijk of hij wel écht zo goed bij je past.

Lees dus snel verder!

Tunturi FitCycle 20 review – Samenvatting

tunturi-fitcycle-20-hometrainer

Tunturi hometrainers zijn er in meerdere soorten, maten en prijsklassen. De FitCycle 20 hoort bij de eenvoudigere hometrainers die het merk te bieden heeft.

Je zou gerust kunnen spreken van een minimalistisch toestel. Maar of dat erg is? Wat ons betreft is dit alleen maar voordelig als je een degelijke hometrainer zoekt voor een mooi prijsje.

Met een prijs van rond de 250 euro verzeker je jezelf namelijk gewoon van alles wat benodigd is om fitter en gezonder te worden vanuit huis.

De FitCycle 20 is heel geschikt om 1-5 keer per week op te trainen. Het is bovendien een mooi instapmodel voor de beginner.

Je kunt er zo achter komen of een hometrainer wat voor jou is en later eventueel een uitgebreidere kopen, mocht je dat nodig vinden.

Wat we goed vinden ✅

  1. Extra brede pootjes voor meer stabiliteit
  2. Gemakkelijk te monteren
  3. Inclusief hartslagsensoren op het stuur
  4. Zadel verstelbaar in hoogte en horizontaal
  5. Al jarenlang een respectabele best-seller

Wat we minder goed vinden ❌

  1. Het stuur is niet in de hoogte verstelbaar
  2. Slechts 1 trainingsprogramma beschikbaar
  3. Minder geschikt als je vaker dan 5 keer per week traint


Prijsvergelijking

Wil je de laagste prijs bekijken? Klik dan even op de onderstaande knoppen zodat je de beste deal vindt.


De belangrijkste eigenschappen toegelicht

Hieronder bespreken we de eigenschappen die het meest van belang zijn om je een nog duidelijker beeld te schetsen van het apparaat.

Frame & uiterlijk

Net zoals de meeste budget hometrainers heeft de FitCycle 20 geen robuust frame. Ook is het een lichtgewicht hometrainer. Je kunt gerust stellen dat het toestel met slechts 21 kilo zo licht als een veertje is.

Het verplaatsen wordt op die manier dus een eitje. Omdat er ook nog wieltjes onder zitten is het al helemaal gemakkelijk.

Het frame is gemaakt van kunststof en metaal, het voelt vrij stevig en duurzaam aan. Dat is het ook wel, alleen kun je het niet zo zwaar belasten.

Het maximaal belastbare gewicht is 100 kg. Dit is voor sommigen minder goed nieuws, aangezien de hometrainer dus niet geschikt is als je zwaarder bent.

Moet ik me zorgen maken om de stabiliteit?

Een van de eerste vragen die waarschijnlijk bij je opkomt door het lichte gewicht is; hoe zit het dan met de stabiliteit? Moet ik me daar zorgen om maken?

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je je moet inhouden tijdens het trainen.

staanders onderkant fitcycle 20

Gelukkig is dit geen enkel probleem. Zoals je op de foto’s kunt zien heeft deze hometrainer namelijk extra brede pootjes. Deze zitten er speciaal op om de stabiliteit te verbeteren.

Hartslagsensoren op het stuur

fitcycle-20-stuur

Als je jouw training wilt afstemmen op je hartslag, dan ben je bij de Tunturi FitCycle 20 aan het juiste adres. Door de hartslagsensoren meet je dit namelijk gemakkelijk tijdens het trainen.

Door je hartslag bij te houden hoef je niet lichter of zwaarder te trainen dan nodig is voor het bereiken van je doelen.

8 weerstanden en een trainingsprogramma

Voor een hometrainer van deze prijs is het vrij normaal dat het aantal weerstandsniveaus enigszins beperkt is. Dat het slechts 8 weerstanden heeft kijken we dus niet van op.

Voor deze prijs ga je namelijk vrijwel geen enkele hometrainer vinden met meer weerstanden. Maar het is wel even iets om in je achterhoofd te houden.

Zeker als je van plan bent om je trainingen uit te breiden, dan heb je in de toekomst namelijk misschien niet voldoende aan 8 weerstanden.

Wat wel weer goed is, is dat er een trainingsprogramma op zit. Dit is best bijzonder voor zo’n goedkope hometrainer.

Hoe zit het met de aandrijving?

Net zoals bij de meeste hometrainers het geval is, is de FitCycle 20 ook een magnetische hometrainer. De aandrijving vindt plaats middels een V-belt, een soort riem wat de fietsketting vervangt.

Dit zorgt voor een fijne en vloeiende beweging. Ook maakt het ‘m een stukje stiller.

Het vliegwiel (oftewel de roterende massa) is 5 kilo. Dat is aan de lichte kant, maar in dit geval zwaar genoeg.

Het monteren van de FitCycle 20

Over het monteren kunnen we eigenlijk heel kort zijn. Dit is namelijk makkelijk en het duurt helemaal niet lang. Binnen 15 minuten kun je zeker klaar zijn. En dat in je eentje.

De uitgebreidere alternatieven

De FitCycle 20 is zeker niet de enige hometrainer uit deze serie. Momenteel is het wel de minst uitgebreide.

Wil je dus meer mogelijkheden en heb je daar meer geld voor over? Dan kan je eventueel ook kiezen voor de:

(Voor wie) is de Tunturi FitCycle 20 een goede keus?

Deze hometrainer is dus met name een goede keus voor de beginner. Het is een prima instapmodel met de benodigde functies voor een goede training.

Het is geschikt voor vetverlies en conditieopbouw. Voor revalidatie is het een wat minder geschikte hometrainer. Ook als je zwaarder dan 100 kg bent is het geen goede keus.

Wil je de laagste prijs bekijken? Klik dan even op de onderstaande knoppen zodat je de beste deal vindt:


Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *