Tunturi FitCycle 90i Pro – Beoordeling

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 16, 2023

tunturi fitcycle 90i pro
tunturi fitcycle 90i pro

Als je interesse hebt in de Tunturi FitCycle 90i, raad ik je aan om eerst even deze review door te nemen. Wij hebben deze hometrainer namelijk voor jou beoordeeld, zodat je de beste keus kunt maken.

Na het lezen van deze review weet je exact wat je kunt verwachten en of hij al dan niet bij jou past!

Tunturi FitCycle 90i: samenvatting

De Tunturi FitCycle serie is ondertussen al jarenlang extreem populair. De 90i Pro is daarvan de meest recente uitvoering. Dit is tevens de meest luxe en uitgebreide uitvoering.

Het is een hometrainer die vooral thuis gebruikt wordt, maar – zoals de naam al aangeeft – ook geschikt is voor professioneel gebruik.

Op het eerste gezicht vinden we de bouwkwaliteit indrukwekkend. Ook het comfort valt direct op. De extreem lage instap en de gemakkelijke verstelbaarheid zijn hier slechts enkele voorbeelden van.

Tijdens het trainen heb je uiteraard meerdere programma’s tot je beschikking. Je hebt de keus uit behoorlijk wat programma’s en weerstanden. Je kunt dus helemaal op jouw niveau trainen. Dankzij de ergometer functie kan je zelfs nóg nauwkeuriger op jouw gewenste weerstand fietsen.

Al met al is de Tunturi 90i Pro een zeer sterke en fijne hometrainer. Hij is uiterst comfortabel en is door de vele mogelijkheden geschikt voor vrijwel alle fysieke doelstellingen.

Wat we goed vinden ✅

  1. Extreem groot comfort
  2. Zeer intensief belastbaar; tot 12 uur (!) per dag
  3. Gebruiksvriendelijke hometrainer
  4. Verbinding met apps om de trainingsmogelijkheden nog meer te vergroten
  5. Uitstekend voor conditietraining, revalidatie en afvallen

Wat we minder goed vinden ❌

  1. Je hebt een stroompunt nodig om ‘m te gebruiken
  2. De montage kan wat langer duren


Heb je interesse in de 90i Pro? Let dan op dat je ‘m voor de laagste prijs koopt. Klik hieronder voor de huidige kortingspagina:


Wat kan ik verwachten van de Tunturi FitCycle 90i?

In de rest van de review werpen we graag een kritische blik op de belangrijkste eigenschappen van deze hometrainer. Lees dus snel verder!

Het model en frame

onderkant 90i pro

Zoals we van Tunturi hometrainers gewend zijn is het een apparaat zonder veel poespas of overbodige functies. Je zou het gerust een minimalistisch design kunnen noemen.

De hometrainer ziet er rustig, sportief en stijlvol uit. De zwarte glans en ijzerkleurige tinten maken ‘m een lust voor het oog.

Hij heeft een gemiddeld formaat en gewicht. Met 39 kg is hij zwaar genoeg om stevig op de grond te blijven staan tijdens zware trainingen.

Daarentegen is hij ook licht genoeg om ‘m te kunnen verplaatsen. Bovendien wordt dit je heel gemakkelijk gemaakt dankzij de transportwieltjes aan de onderkant van de 90i Pro.

Maak het jezelf comfortabel

Ik gaf al aan dat je niet bang hoeft te zijn voor een oncomfortabel sportmoment. Nee, er is echt aan van alles gedacht om jouw training soepel te laten verlopen.

De lage instap zorgt ervoor dat je jouw been niet hoog op hoeft te tillen bij het opstappen. Het zadel en stuur zijn beide volledig verstelbaar, om in een optimale houding te kunnen trainen.

En je hebt zelfs een houder voor je bidon en tablet op de hometrainer, zodat alles indien nodig binnen handbereik is. Zo kun je blijven drinken en jezelf vermaken tijdens het fietsen.

Het scherm

tunturi fitcycle 90i pro computer

Wat betreft het comfort is het ook voordelig dat je het scherm goed af kunt lezen. De witte cijfers op de blauwe achtergrond lezen erg fijn. Het scherm is 5,5 inch en daarmee groot genoeg.

Op het display zie je uiteraard de belangrijkste waarden, zoals bijvoorbeeld je trainingsduur en je verbrande kcal tijdens de training.

Onder het display zitten sneltoetsen waarmee je direct een van je favoriete trainingsprogramma’s selecteert. Ook erg fijn.

Fietsen op je eigen tempo en niveau

fietsen op tunturi 90i

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je zwaarder of juist lichter traint dan je eigenlijk zou moeten doen.

Dit stagneert je progressie namelijk. Of erger nog; het veroorzaakt blessures. En dat is niet wat je moet willen.

Daarom is het ook alleen maar goed dat de Tunturi FitCycle 90i Pro verschillende trainingsprogramma’s en weerstandsniveaus heeft.

In totaal zijn er 20 programma’s waarmee je kunt trainen en 32 weerstanden. Tussen de programma’s zitten ook 4 hartslagprogramma’s, waarmee je op basis van jouw gemeten hartslag de training aflegt. Je hartslag kan je meten met de sensoren op het stuur of met een externe hartslagmeter.

Meer dan genoeg keus dus. Bovendien heb je dus ook nog eens de ergometer functie én de apps waarmee je kunt trainen.

Fietsen in een virtueel landschap met apps

Om het plaatje helemáál compleet te maken koppel je de hometrainer via Bluetooth aan een van de virtuele trainingsapps.

De Tunturi FitCycle 90i Pro is compatibel met iConsole+ en Kinomap. Beide zijn goede apps om je trainingen naar het volgende niveau te tillen, of gewoon wat leuker te maken.

Kinomap geniet onze voorkeur, aangezien je hiermee levensechte routes kunt fietsen. De routes beleef je op jouw televisie, tablet of telefoon. De tablethouder komt hierbij mogelijk goed van pas.

Geschikt voor zeer intensief gebruik

Wil je deze hometrainer kopen voor in een professionele omgeving? Of wil je ‘m met meerdere personen gaan gebruiken?

Dat is allemaal mogelijk. De Tunturi FitCycle 90i Pro is getest om te gebruiken tot 12 uur per dag. Oftewel; je kunt ‘m dag in dag uit voluit belasten, zonder bang te zijn voor slijtage.

Het monteren van de FitCycle 90i Pro

Laat ik vooropstellen dat ik goed te spreken ben over dit apparaat.. Maar de montage, dat was toch wel even minder.

Het is voor mij persoonlijk één van de minst favoriete bezigheden. Het liefst ben ik hier zo snel mogelijk mee klaar.

Gelukkig duurt de montage niet heel erg lang, als je het goed doet tenminste. Omdat ik niet zo handig ben hiermee, moest ik even goed kijken hoe het zat.

Het duurde zo’n 40 minuten met 2 man, maar het kan sneller als je hier handig mee bent.

Verschil met de andere Tunturi Fitcycles

Zoals ik al aangaf is de FitCycle 90i Pro met afstand de meest luxe en uitgebreide hometrainer uit deze serie. Maar ook de kleinere broertjes van dit apparaat zijn nog altijd geliefd.

Mocht je net wat minder hoge eisen hebben, of simpelweg een minder groot budget hebben, dan kun je ook kiezen voor de andere modellen:

Bij wie past de 90i Pro het best?

De Tunturi 90i Pro is geschikt voor een groot publiek, maar niet voor iedereen.

Mocht je bijvoorbeeld langer zijn dan 2m, of zwaarder dan 130 kilo? Dan voldoet deze hometrainer niet.

Ook als je een volledig draadloze hometrainer zoekt kun je beter naar een alternatief zoeken.

Deze hometrainer is wel enorm geschikt voor:

  1. Fitter worden en conditie opbouwen
  2. Ouderen en revalidatie
  3. Afvallen

Al met al is dit dus een mooie, betrouwbare en vooral functionele hometrainer met uitstekende eigenschappen en een gigantisch comfort!

Heb je interesse in de 90i Pro? Let dan op dat je ‘m voor de laagste prijs koopt. Klik hieronder voor de huidige beste prijs:


Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *