Proform loopband kopen

Laatst bijgewerkt door Casper op mei 25, 2023

proform loopband fitvooralles
proform loopband fitvooralles

Een eigen loopband aanschaffen is een goede investering in je gezondheid. Je kan, ongeacht het weer, het hele jaar door op een aangename manier trainen. En elke training kan je perfect aanpassen aan jouw eigen trainingsniveau.

Als je een loopband wil kopen moet je wel even doordacht te werk gaan. De verschillende merken en modellen die op de markt zijn hebben allemaal eigen voor- en nadelen. En een loopband is toch een investering waar je meerdere jaren wil van genieten.

In dit artikel laten we je kennismaken met de loopbanden van Proform. We geven je algemene informatie over het merk, en alle nodige details over elk specifiek model.

Zo kan jij een bewuste keuze maken over welke Proform loopband het beste bij jou past, afhankelijk van je huidige niveau, eventuele ambities en persoonlijke voorkeuren.

De loopbanden van Proform

Proform is een wereldleider in fitnesstoestellen voor thuisgebruik. De loopbanden zijn stevig, betaalbaar en voorzien van de allernieuwste technologie zoals de ProShox Cushioning.

Dit gepatenteerde dempingssysteem minimaliseert de impact van je hardlooptraining op je gewrichten. Zo zal jij aangenamer en langer kunnen trainen én zelfs sneller herstellen.

Momenteel zijn er 3 series Proform loopbanden op de markt: Pro, Carbon en City.

Elke serie richt zich op een specifiek gebruikersprofiel. In de Pro serie vind je alles wat je nodig hebt voor de meest ultieme loopervaring.

En de toestellen uit de City serie bieden je de juiste balans tussen een compact toestel en voldoende loopcomfort.

De meeste Proform loopbanden kunnen gekoppeld worden met het eigen coaching programma van Proform: iFIT. Deze software geeft je niet alleen toegang tot duizenden unieke outdoor en studio work-outs, je kan er zelfs live personal training sessies mee volgen.

Met deze iFIT optie zal de snelheid en hellingshoek van je loopband automatisch gekoppeld worden aan de live training.

Maar gelukkig kan je je eigen instelling toch nog steeds manueel aanpassen. Je weet namelijk maar nooit of je trainer je plots mee naar de bergen neemt. 

Welke Proform loopbanden kun je kopen?

Proform heeft heel wat verschillende loopbanden op de markt, daarom we bespreken we in deze koopgids een selectie van de belangrijkste modellen.

Proform City L6

Proform City L6 loopband
 • Maximum loopsnelheid: 14 km/u
 • Helling: niet
 • Grootte loopvlak: 44,5 x 114 cm
 • Maximaal gebruikersgewicht: 110 kg
 • Ingebouwde trainingsprogramma’s: geen, maar ongelimiteerd met iFIT
 • Bluetooth en compatibel met iFIT: Ja
 • Prijs: € 649

De Proform City L6 is een lekker compacte loopband uit de City serie. De loopband zelf weegt maar 51 kg is enorm makkelijk op te bergen, ideaal voor het stadsleven. Op het kleurenscherm kan je je afstand, calorieverbruik, hartslag en tijd volgen.

Deze loopband heeft helaas slechts een maximale snelheid van 14 km/u en geen mogelijkheid tot een helling. Voor de meeste duurlopers is dit echter ruim voldoende.

Omwille van de compactheid en de lage prijs moet je het ook met iets minder features doen. De Proform City L6 heeft geen ventilator of luidsprekers en geen intern geheugen voor je workouts.
Proform Power 995i

proform_power_995i
 • Maximum loopsnelheid: 22 km/u
 • Helling: elektronisch instelbaar tot: 12 %
 • Grootte loopvlak: 51 x 152 cm
 • Maximaal gebruikersgewicht: 150 kg
 • Ingebouwde trainingsprogramma’s: 30
 • Bluetooth en compatibel met iFIT: Ja
 • Prijs: € 1199

De Proform Power 995i is een volwaardige loopband en heeft wel allerlei extra features zoals een ventilator, speakers en een fijne tablethouder. Dankzij de krachtige motor en het grote looptapijt is een snelheid van 22 km/u op een aangename en veilige manier haalbaar.

Om die maximale snelheid ooit werkelijk zelf te behalen kan je gebruik maken van de 30 ingebouwde trainingsprogramma’s. Deze programma’s zijn zowel geschikt om calorieën te verbranden, als je conditie te verbeteren met duurtrainingen of intervaltrainingen.

Mocht dat nog niet voldoende zijn kan je via de Bluetooth verbinding je tablet of smartphone gebruiken voor een fantastische wandeling of uitdagende looptraining in de bergen. De iFIT software biedt een verscheidenheid aan hikes, intervaltrainingen, duurtrainingen en specifieke voorbereidingen op de 5 km of zelfs de Boston marathon.

Dit toestel is met zijn 92 kg natuurlijk wel wat zwaarder dan De Proform City L6, maar ook steviger. En dankzij het ProShox systeem zijn je gewrichten optimaal beschermd, of je nu kiest voor een stadswandeling of een afdaling in de Grand Canyon.
Proform Pro 2000

loopband-proform-pro-2000
 • Maximum loopsnelheid: 22 km/u
 • Helling: -3 tot +15%
 • Grootte loopvlak: 55 x 152 cm
 • Maximaal gebruikersgewicht: 135 kg
 • Ingebouwde trainingsprogramma’s: 50
 • Bluetooth en compatibel met iFIT: Ja
 • Prijs: € 1999

Wat opvalt bij de Proform 2000 is dat de hellingsgraad negatief kan worden ingesteld tot een hoek van -3%. Hierdoor kan je spieren en gewrichten optimaal voorbereiden op afdalingen.

Dankzij de ProformReBound Pro Cushioning hoef je je gelukkig geen zorgen te maken over een onnodige belasting op je lichaam. De impact van je hike of run op je gewrichten blijft minimaal.

Dankzij de 3,5 pk DC-motor kan je bij een snelheid van 22 km/ u zonder problemen nog een extra hellingshoek inschakelen van 15%. Als je dergelijke prestaties levert komen motiverende speakers en een sterke ventilator erg van pas. En na je stevige looptraining vind je je work-out statistieken terug op het 10” HD-aanraakscherm.
Proform Pro 5000

loopband_proform_pro_5000
 • Maximum loopsnelheid: 22 km/ u
 • Helling: 15%
 • Grootte loopvlak: 55 x 152 cm
 • Maximaal gebruikersgewicht: 135 kg
 • Ingebouwde trainingsprogramma’s: 50
 • Bluetooth en compatibel met iFIT: Ja
 • Prijs: € 2295 (momenteel niet leverbaar)

De motor van de Proform Pro 5000 levert zowel een continue- als een piekvermogen van 3,75 pk. Hoewel de maximumsnelheid overeenkomt met de Proform Pro 2000 mag je je dus wel verwachten aan betere prestaties. De Proform Pro 5000 zal minder moeite hebben met het behalen van de snelheid en denkt nooit aan opgeven.

Uiteraard beschikt deze Pro versie over een groot loopvlak en de Pro 5000 heeft zelfs 50 ingebouwde programma’s! Wie kiest voor dergelijke kwaliteit zal ook niet aarzelen om de iFIT applicatie te installeren voor eindeloos veel trainingsmogelijkheden.

Misschien vind je het zelfs leuk om je eigen looproutes samen te stellen via Google Maps, waarbij de hellingsgraad zich automatisch aanpast. Zo kan je je thuisvoordeel gebruiken om je optimaal voor te bereiden op een lokale loopwedstrijd.
Proform 105 CST

proform_105_cst
 • Maximum loopsnelheid: 16 km/ u
 • Helling: 6%, handmatig in te stellen
 • Grootte loopvlak: 41 x 127 cm   
 • Maximaal gebruikersgewicht: 115 kg
 • Ingebouwde trainingsprogramma’s:
 • Bluetooth en compatibel met iFIT: Ja
 • Prijs: € 499 (momenteel niet leverbaar)

De Proform loopband 105 CST biedt een mix tussen de compactheid van de Proform City L6 en de prestaties van de Pro series. Het toestel zelf weegt slechts 53 kg en is eenvoudig inklapbaar. Hierdoor is het maximale gebruikersgewicht slechts 115 kg. Toch bereikt de 105 CST nog een maximum loopsnelheid van 16 km/u.

Het looptoestel bevat enkele standaard intervaltrainingen en heeft een intern geheugen voor 4 persoonlijke profielen. Hoewel de Proform 105 CST compatibel is met iFIT, moet je de hellingshoek manueel instellen.

Op het scherm kan je al je trainingsparameters raadplegen zoals afstand, calorieverbruik, energieverbruik, hartslag, snelheid, stappen en tijd. En met de 2 ingebouwde speakers luister je naar je favoriete muziek of de motiverende stem van je favoriete personal trainer.
Proform loopband vergeleken met andere merken

De Proform loopbanden zijn wereldwijd gekend om hun unieke prijs-kwaliteit binnen het segment van de thuis fitness. Het merk doet er alles aan om jou een unieke loopervaring te bezorgen met onder andere het eigen dempingssysteem en de geweldige iFIT applicatie.

Het merk biedt natuurlijk niet alleen loopbanden, maar ook Proform crosstrainers. En mocht je nieuwsgierig zijn naar wat andere merken jou te bieden hebben, neem dan eens een kijkje bij:


Waar kopen?

Het assortiment Proform loopbanden kun je vergelijken en kopen bij de winkels hieronder.

Betersport.nlBekijk assortiment >>
Bol.comBekijk assortiment >>


Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek. Voor Fit Voor Alles helpt Casper zijn lezers bij het verlenen van passend advies op het gebied van fitnessapparatuur, fitness, afvallen en supplementen.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *