Kettler loopband kopen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 29, 2023

Kettler loopbanden
Kettler loopbanden

Ben je op zoek naar een oerdegelijke loopband? Dan leggen we in deze koopgids uit welke Kettler loopband voor jou het meest geschikt is.

Of je nu begint met hardlopen of je bent een professionele afstandsloper, Kettler heeft steeds de perfecte loopband klaarstaan.

Dit is het aanbod Kettler loopbanden

Hieronder bespreken we de Kettler loopbanden uit de Alpha run serie. Op dit moment biedt Kettler ook nog de Sprinter 2.0 aan, welke je kan zien als het kleine broertje van de Alpha familie.

Alle loopbanden van Kettler, zowel de Sprinter als de hele Apha serie, beschikken over een noodstopsysteem, een soft-drop mechanisme en transportwielen voor een eenvoudige opslag en pulssensoren op de handgrepen.

Het belangrijkste verschil met de Sprinter en de loopbanden uit de Alpha serie is dat deze laatste zijn uitgerust met een dubbele honinggraat demping. De Sprinter 2.0 beschikt slechts over een enkele honinggraat demping.

ModelMax. snelheidHellingGrootte loopvlakAantal Trainingsprogramma’sBluetooth & KinomapAdviesprijs
Kettler Alpha Run 20018 km/u12%47 x 135 cm32Ja€1199
Kettler Alpha Run 40020 km/u12%50 x 140 cm32Ja€1499
Kettler Alpha Run 60020 km/u12%55 x 153 cm32Ja€1799
Kettler Alpha Run 80022 km/u12%55 x 153 cm32Ja€2599


Kettler Alpha Run 200

kettler_alpha_run_200
 • Maximum loopsnelheid: 18 km/u
 • Helling: 12%
 • Grootte loopvlak: 47 x 135 cm
 • Aantal trainingsprogramma’s: 32
 • Bluetooth en compatibel met Kinomap app: Ja
 • Adviesprijs: €1199

De eerste loopband uit de Alpha Run series is de Alpha Run 200. Hoewel het de basisversie is beschikt deze loopband over alle nodige eigenschappen voor een geweldige loopervaring.

Deze loopband bevat, net als andere loopbanden uit de Alpha serie, geïntegreerde luidsprekers, een Bluetooth interface, ventilatoren en opbergruimtes voor alle gadgets.

En natuurlijk kan je ook rekenen op ingebouwde veiligheidsmechanismen zoals het Child Protection Shield, welke voorkomt dat er mensen of voorwerpen onder de loopband getrokken worden.

Tijdens je training kan je verschillende indicatoren bekijken zoals je hartslag en calorieverbruik, je gelopen afstand, hellingshoek, snelheid en verstreken tijd

Met meer dan 32 trainingsprogramma’s, waaronder intervaltraining en trailrunning programma’s, zul je je niet snel vervelen. En dankzij de Bluetooth verbinding van je hartslagmeter kan je meerdere hartslaggestuurde programma’s volgen.

De 2,5 pk motor maakt het mogelijk om een snelheid te halen van 18 km/u met een helling van 12%. Dat is voor de meeste hardlopers meer dan voldoende. En wie zich toch wil wagen aan een hogere snelheid kan terecht bij de overige modellen uit de serie.Kettler Alpha Run 400

kettler_alpha_run_400
 • Maximum loopsnelheid: 20 km/u
 • Helling: 12%
 • Grootte loopvlak: 50 x 140 cm
 • Aantal trainingsprogramma’s: 32
 • Bluetooth en compatibel met Kinomap app: Ja
 • Adviesprijs: €1499

Deze opgewaardeerde versie van de Alpha Run 200 beschikt natuurlijk over dezelfde basiseigenschappen zoals een ingebouwde luidspreker, een ventilator en enkele opbergvakken voor je waterfles of een handdoek.

De Alpha Run 400 is echter voorzien van een sterkere 3 pk motor waardoor je een snelheid kan halen van 20 km/u. Om op een aangename manier sneller te lopen beschikt deze loopband over een iets groter loopoppervlak van 50 x 140 cm. Dit ten opzichte van 47 x 135 cm voor de Alpha  Run 200.

Zoals elke model uit de Alpha serie beschikt deze loopband over de mogelijkheid om verbinding te maken met de Kinomap app, die toegang geeft tot meer dan 120.000 km aan videorealistische hardlooproutes.

Aan het eind van je training toont het grote LCD-scherm al je trainingsparameters, die je bovendien kan opslaan in een van de 4 persoonlijke profielen.Kettler Alpha Run 600

kettler_alpha_run_600
 • Maximum loopsnelheid: 20 km/u
 • Helling: 12%
 • Grootte loopvlak: 55 x 153 cm
 • Aantal trainingsprogramma’s: 32
 • Bluetooth en compatibel met Kinomap app: Ja
 • Adviesprijs: €1799

De Kettler Alpha Run 600 beschikt over dezelfde 3 pk motor dan de Alpha Run 400. En haalt dus ook dezelfde maximumsnelheid van 20 km/u. Het enige echte verschil is het grotere loopoppervlak van 55 x 153 cm, welk vooral handig is bij lange passen of sprints.

Door de robuustere bouw heeft dit model een iets hogere maximale gewichtsbelasting van 150 kg in plaats van 140 kg zoals bij de Alpha Run 400.

Hoewel deze loopband al meer gericht is naar de gevorderde loper, is het dempingsmechanisme hetzelfde als bij de Alpha Run 200. Kettler wil namelijk iedere loper, ongeacht het niveau, voorzien van de meest aangename loopervaring met minimale belasting.

Met deze speciale Kettler Energy-Deck demping wordt, via een rebound effect, de impact van je lichaam grotendeels opgevangen en omgezet in een energie-impuls. Hierdoor lijk je wel op wolkjes te lopen en bescherm je niet alleen je gewrichten, maar ben je ook in staat grotere afstanden af te leggen bij eenzelfde inspanning.Kettler Alpha Run 800

kettler_alpha_run_800
 • Maximum loopsnelheid: 22 km/u
 • Helling: 12%
 • Grootte loopvlak: 55 x 153 cm
 • Aantal trainingsprogramma’s: 32
 • Bluetooth en compatibel met Kinomap app: Ja
 • Adviesprijs: €2599

De Alpha Run 800 is de échte Alpha uit deze familie. Deze loopband is voorzien van een sterkere 4 pk motor waardoor je makkelijk snelheden kan halen van 22 km/u met een hellingsgraad van 12%.

Het loopoppervlak is even groot als de Alpha Run 600, maar toch is de maximale belasting nog een stuk hoger, namelijk 175 kg.  Verder beschikt dit model natuurlijk over alle standaard specificaties zoals bijvoorbeeld de 32 trainingsprogramma’s, de verschillende Bluetooth functies en de handige opbergmogelijkheden.

Aan deze powerhouse hangt natuurlijk ook een prijskaartje vast. De Alpha Run 800 is bijna dubbel zo duur als de basisversie Alpha Run 200.Tweedehands kopen

Helaas zijn sommige Kettler loopbanden niet meer nieuw te verkrijgen. De oudere modellen beschikken bovendien niet allemaal over alle nieuwe features zoals de Bluetooth integratie en het dempingsysteem met dubbele honingraat.

Dankzij de robuuste bouw van alle Kettler loopbanden loont het echter toch de moeite om eens op zoek te gaan naar een tweedehands model zoals bijvoorbeeld:

 • Kettler Pacer
 • Kettler Marathon SC
 • Kettler Marathon TX 5
 • Kettler Track S4
 • Kettler Toronto
 • Kettler Sprinter 5
 • Kettler Tempest 200
 • Kettler Track Experience
 • Kettler Atlantis

Over de loopbanden van Kettler

Een loopband van Kettler staat voor Duitse kwaliteit en duurzaamheid. De loopbanden zijn geschikt voor lopers van elk niveau.

Dankzij de robuuste bouw en een ingenieus Energy Deck System geniet je van een natuurlijk loopgevoel met een minimum aan belasting voor je gewrichten.

Door de stevige constructie gaat een Kettler loopband erg lang mee. Zelfs op de tweedehandsmarkt vind je nog oude modellen die topprestaties leveren. Of je nu één of vijf maal per week traint, een Kettler loopband gaat jarenlang mee en krijg je haast niet stuk.

Elke nieuwe Kettler loopband beschikt over allerlei trainingsprogramma’s waaronder intervaltraining, hartslaggestuurde programma’s, runs bergop en echte trailrunning-programma’s.

Met de nieuwe Kinomaps-app creëer je bovendien een realistische loopervaring. Met de eenvoudige bluetooth functie verbind je je smartphone of tablet met de loopband en waan je jezelf in de meest prachtige natuuromgeving.

Waar kopen?

Waar koop je een Kettler loopband? Onderstaande shops bieden het grootste en meest veelzijdige aanbod en de beste voorwaarden.

BetersportBekijk aanbod >>
FitwinkelBekijk aanbod >>
Bol.comBekijk aanbod >>
Fitness24Bekijk aanbod >>

Kettler loopbanden vergeleken met andere merken

Kettler produceert elke nieuwe loopband met het allernieuwste dempingssysteem. Welk model je ook kiest, je kan er zeker van zijn dat je gewrichten optimaal beschermd worden volgens de allernieuwste technologie.

Ongeacht je trainingsniveau zal je bij elke loopband kunnen genieten van enorm veel trainingsprogramma’s en moderne functies.

Voor de meer professionele loper biedt Kettler toestellen aan die jou maximaal laten presteren zonder in te boeten op een comfortabel loopgevoel.

Maar natuurlijk zijn er nog een heleboel andere merken die voor ieder wat wils leveren. Ieder merk heeft zijn eigen unieke kwaliteiten. En misschien past een loopband van een van deze merken wel beter bij jouw loopstijl:

Over Kettler

Het Duitse topmerk bestaat al sinds 1949 en blinkt sinds de beginjaren al uit in kwaliteit en innovatie.

Kettler biedt altijd de meest robuuste modellen, maar is tegelijk in staat om alle toestellen te voorzien van alle comfort en de nieuwste technologische snufjes.

Het merk is hierdoor erg geliefd bij veel amateursporters die op zoek zijn naar een aangename ervaring en een minimale belasting van het lichaam.

Ook professionele sporters kiezen graag voor Kettler. De stevige toestellen zijn prima afgestemd op een hoog trainingsvolume.

En als je zoveel uren gebruik maakt van je fitnessapparaat is het natuurlijk aangenaam dat je beschikt over extra features zoals; de verbinding met je smartphone of tablet, een eigen gebruikersprogramma en enkele praktische snufjes zoals bijvoorbeeld een ventilator.

Het bedrijf biedt niet alleen fantastische loopbanden van hoge kwaliteit, je kan er ook terecht voor:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *