ProForm Power 995i Loopband – Beoordeling

proform_power_995i

Als je op zoek bent naar de perfecte loopband voor bij jou thuis, dan kan het goed zijn dat je de ProForm Power 995i al eens bent tegengekomen.

Deze sportieve en stevige loopband is dan ook een van de meest geliefde modellen van het moment.

De grote en stevige loopband heeft zich een weg weten te vinden in verschillende huishoudens.

Maar wat maakt deze loopband zo speciaal? En waarom zou je de ProForm Power 995i kiezen?

In deze review werpen we een goede blik op de ProForm Power 995i. Zo kijken we niet alleen wat het toestel inhoudt, maar geven we je ook de voor- en nadelen van het apparaat.


Een verdiepende blik op de ProForm Power 995i

Maar voordat we natuurlijk je de voor- en nadelen van de ProForm Power 995i kunnen geven moeten we eerst weten waar we mee te maken hebben. Laten we daarom eerst een verdiepende blik werpen op de loopband zelf.

Het ontwerp

Te beginnen met het ontwerp. Want als we kijken naar de ProForm Power 995i, dan zien we eigenlijk al meteen dat we te maken hebben met een stevige en kwalitatief hoogstaande loopband!

Het apparaat is gemaakt van een krachtige combinatie van kunststof en metaal. Hierdoor kan de loopband gebruikt worden tot een gewicht van maar liefst 150 kg.

De dimensies van de loopband, 198 x 92 x 145 cm (LxBxH) zorgen ervoor dat het apparaat behoorlijk groot is. Gelukkig is deze eenvoudig op te klappen, waardoor hij toch minder snel in de weg zal gaan staan.

Het gewicht van de loopband is een respectabele 92 kg, waardoor hij minder makkelijk op een etage geplaatst kan worden.

Het gewicht zorgt er echter wel voor dat het apparaat erg stevig aanvoelt en op een behoorlijk fanatieke manier gebruikt kan worden.

Daarnaast is het loopvlak van de loopband, met zijn 152 x 51 cm, net even wat breder dan een gemiddelde loopband.

Het loopvlak is voorzien van ProShox schokdempers, waardoor je niet alleen minder geluid veroorzaakt, maar ook het risico op blessures verminderd en zelfs de schade aan je vloer voor bent.

Met de ProForm Power 995i kun je ook onder een hellingshoek trainen. Zo is de loopband gemakkelijk te gebruiken tot een hellingshoek van 12%.

Aan de voorzijde van de loopband zitten de handgrepen geplaatst. Deze zorgen ervoor dat je tijdens het hardlopen jezelf gemakkelijk stabiel kunt houden. Hier zit ook de trainingscomputer geplaatst en bidonhouder voor het bijhouden van je waterfles.

Krachtige motor

Een goede loopband is enkel zo goed als dat diens motor is. Gelukkig hoef je je daar bij de ProForm Power 995i geen zorgen over te maken!

De loopband beschikt namelijk over een krachtige 3 pk DC-motor. Dit zorgt ervoor dat de loopband niet alleen op een fijne constante snelheid kan blijven draaien, maar ook een topsnelheid van 22 km/u kan bereiken.

De hoge topsnelheid maakt het mogelijk voor veel verschillende sporters om gebruik te maken van de loopband, of je nu beginner of topsporter bent!

Trainingscomputer

proform_power_995i_paneel

Een beetje fitnessapparaat vandaag de dag beschikt over een goed uitgeruste trainingscomputer. De ProForm Power 995i kan dan ook beslist niet achterblijven!

Zo kun je op de trainingscomputer gemakkelijk de snelheid van de loopband aanpassen en de hellingshoek instellen. Maak je liever gebruik van verschillende trainingsprogramma’s? Dan zit je goed!

De trainingscomputer van de Power 995i is namelijk uitgerust met 30 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Deze variëren van opbouwende trainingen voor je conditie, tot explosieve HIIT-trainingen.

Dit alles is gemakkelijk in te stellen via het overzichtelijke en uitgebreide Led-scherm. Deze geeft je ook nog de volgende parameters:

  • Afstand
  • Verbrandde calorieën
  • Energieverbruik
  • Hartslag
  • Hellingshoek
  • Snelheid
  • Aantal stappen
  • Tijd

De hartslag kan worden gemeten door de hartslagsensoren in de handgrepen onder de trainingscomputer. Wil je graag een nog accurater resultaat? Dan kun je ook nog een borstband koppelen. Deze moet je alleen wel even los aanschaffen.

Extra’s

Als je een dure loopband aan gaat schaffen, dan is het natuurlijk altijd leuk als er wat extraatjes op het apparaat zitten. Ook op dit gebied komt de ProForm Power 995i niet te kort.

Zo is de loopband in staat om te verbinden met je tablet of smartphone. Zo kun je tijdens het sporten gebruik maken van verschillende apps zoals Kinomap en Zwift.

Let er wel op dat deze apps niet gratis zijn en je hier een losse abonnementsdienst voor moet afsluiten. Je kunt je telefoon of tablet gemakkelijk kwijt in de tablethouder boven de trainingscomputer. Zo heb je deze op ooghoogte voor je sportapps, of gewoon voor je favoriete serie of film.

Je hoeft je geen zorgen te maken dat je oververhit raakt tijdens het rennen. De ProForm Power 995i is namelijk voorzien van een handige bidonhouder, die je waterfles toegankelijk maakt tijdens het sporten.

Ook is de loopband voorzien van ventilatoren, die je gemakkelijk via de trainingscomputer kunt bedienen.

Daarnaast heeft deze Proform loopband een setje speakers, die ervoor zorgen dat jij lekker van een muziekje kunt genieten tijdens het sporten.

Voor- en nadelen

Zoals je misschien al wel is opgevallen lijkt de ProForm Power 995i op papier een behoorlijk complete loopband. Maar net als ieder fitnessapparaat komt ook deze met zijn eigen set voor- en nadelen.

Om de keuze voor jou wat makkelijker te maken hebben we deze voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Voordelen

Laten we beginnen met het leuke en positieve nieuws, de voordelen. Want de ProForm Power 995i komt met aardig wat leuks!

Veel programma’s

De ProForm Power 995i beschikt over 30 voorgeprogrammeerde programma’s. Deze variëren van rustige conditietrainingen tot erg intensieve HIIT-trainingen.

Dit zorgt ervoor dat het apparaat voor erg veel sporters te gebruiken is, beginnend of professioneel.

Hoge topsnelheid

De ProForm Power 995i heeft zijn naam niet voor niets. Zo beschikt de loopband over een krachtige 3 pk DC-motor. Deze maakt het mogelijk om een topsnelheid van maar liefst 22 km/u te behalen.

Ventilatoren en speakers

Hoewel de meeste loopbanden vandaag de dag wel beschikken over een bidonhouder, beschikt de Power 995i van ProForm ook nog eens over een setje ventilatoren. Zo houd je je hoofd koel tijdens de meest pittige trainingen.

Ook beschikt de loopband over een set speakers, zodat jij je favoriete bands en afspeellijsten kunt beluisteren!

Opklapbaar

Hoewel de loopband op het eerste oog behoorlijk groot en lomp lijkt, staat hij toch niet snel in de weg. De loopband is namelijk na gebruik eenvoudig op te klappen!

Nadelen

Geen enkel apparaat is perfect. Dit geldt dan ook voor de ProForm Power 995i. Hieronder hebben we de minpunten van de loopband voor je opgesomd.

Zwaar

De ProForm Power 995i is met zijn 92 kg een behoorlijk zware loopband. Hoewel dit bijdraagt aan de stevigheid van het toestel is het hierdoor wel lastiger om hem op een etage te gebruiken.

Montage

Hoewel de montage niet extreem complex is, kan het toch wel wat tijdrovend zijn. Ook wordt het geadviseerd om met minimaal twee mensen de eindmontage van de loopband te doen.

Conclusie

Het hebben van een goede loopband is voor veel verschillende sporters een absolute must. Het is voor hun dan ook de ideale manier om in vorm te blijven. De ProForm Power 995i is een loopband die hier absoluut goed bij kan helpen.

Het toestel is stevig, sterk en beschikt over een hoge topsnelheid van 22 km/u. Hoewel het apparaat vrij groot en zwaar is, kan deze worden opgeklapt waardoor hij toch want minder ruimte in beslag neemt als deze niet gebruikt wordt.

De 30 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s verschillen veel en bieden voor zo goed als ieder soort sporter een leuke uitdaging.

Ook kun je gemakkelijk je smartphone of tablet koppelen met de loopband om zo gebruik te maken van verschillende apps.

Hoewel de prijs ervoor zorgt dat het geen instapmodel is, is de ProForm Power 995i absoluut geschikt voor ieder soort sporter, jong en oud.


Relevante artikelen: