Matrix roeitrainer kopen? Alles wat je moet weten

Laatst bijgewerkt door Boris Westerveld op december 10, 2022

Roeitrainer Matrix Rower
Roeitrainer Matrix Rower

Wil je een Matrix roeitrainer kopen, maar weet je nog niet of dit een goede keuze is? Misschien heb je wel eens een roeitrainer van Matrix zien staan in de sportschool? 

Matrix is in Nederland namelijk een van de grootste merken voor fitnessapparaten. Veel gyms maken gebruik van de Matrix fitness toestellen.

Wil je weten waarom je een Matrix roeitrainer moet aanschaffen? Hieronder zie je welke keuze je hebt en wat de voordelen zijn.  

Waarom een Matrix roeitrainer kopen?

Wanneer je op zoek bent naar een crosstrainer heb je waarschijnlijk een hoop andere merken voorbij zien komen. Maar waarom zou je dan voor Matrix kiezen?

Matrix staat bekend om de fitnessapparatuur van topkwaliteit. 

Er is een reden dat veel sportscholen voor Matrix kiezen. Alle apparaten zijn stuk voor stuk van goede kwaliteit. Bovendien bieden ze veel trainingsmogelijkheden en maken ze sporten erg comfortabel.

Bovendien is een Matrix roeitrainer echt niet alleen geschikt voor professionele roeiers. Ook voor de beginnende sporter is een Matrix apparaat een goede keuze.

Zet het toestel neer in je sportschool of praktijk, maar ook voor thuis is het een echte aanwinst. 

Aanbod roeitrainers van Matrix

Matrix Rower roeitrainer

Ben je benieuwd naar het aanbod Matrix roeitrainers? Er is slechts nog maar één Matrix roeitrainer op de markt. Dit is de Matrix Rower.

Dit sportapparaat bevat 3 verschillende programma’s voor een optimale training. Je kiest voor een interval of wedstrijd, maar het is ook mogelijk om zelf je eigen work-out samen te stellen.

Erg handig voor als je wilt afwisselen tussen sprints en lange afstanden.

Naast de verschillende programma’s zijn er 10 verschillende trainingsniveaus. Dit maakt het apparaat geschikt voor beginners en gevorderden. Je bepaalt zelf je eigen tempo en switcht gemakkelijk van niveau. 

Daarnaast neemt de roeier weinig plaats in beslag. Dit maakt het een perfect apparaat voor in een fitnessruimte, maar ook voor thuis.

Ook bevat de Matrix roeitrainer ingebouwde wielen. Zo rol je het toestel eenvoudig naar een andere plaats. 

Veel gebruikers noemen de Matrix roeitrainer ontzettend comfortabel. Dit komt voornamelijk door de ergonomische zitting. Lange trainingen zijn dus geen probleem.

Maak je ook geen zorgen over je lengte. Het toestel is comfortabel te gebruiken voor sporters van diverse lengtes.


Target Training Console

Matrix Target Training Console

De professionele roeitrainer heeft een speciale Target Training Console. Deze console helpt sporters bij het bijhouden van inspanningen en het bereiken van doelen.

De LED display gebruikt verschillende animaties en kleuren om jou te motiveren.

De 3 kleuren tonen jouw prestaties ten opzichte van je persoonlijke doel. Kleurt het display bijvoorbeeld groen? Dan ben je goed bezig ten opzichte van je persoonlijke doel.

Dit betekenen alle kleuren:

  • Blauw: lager dan doel
  • Groen: op niveau
  • Rood: hoger dan doel

Hoeveel kost een Matrix roeitrainer?

Wanneer je voor een Matrix roeimachine kiest, kies je voor topkwaliteit. Maar hier zit ook een prijskaartje aan. De Matrix fitness toestellen en apparaten zijn namelijk niet goedkoop

De Matrix Rower staat op dit moment te koop voor €2999,-. Dit is geen goedkope aanschafprijs. Maar je weet wel zeker dat je een apparaat van de beste kwaliteit krijgt.

Nu vraag je je misschien af: hoe zit het dan met aanbiedingen? Er zijn helaas niet vaak aanbiedingen of kortingen op de sportapparaten van Matrix.

Het is echter wel mogelijk om de roeier tweedehands aan te schaffen. 

Wat zijn de voordelen van een Matrix roeier?

roeitrainers-roeien

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Hieronder zetten we de voordelen van de roeitrainer van Matrix op een rij:

  • De Matrix roeitrainer is uitstekend geschikt voor professioneel gebruik. Het apparaat kan intensief belast worden. Dus trainingen van meerdere uren achter elkaar zijn geen probleem. 
  • Ook voor thuistrainingen is de roeier geschikt. De roeier neemt niet veel ruimte in beslag en is daarom perfect voor thuis.
  • Je traint met 10 verschillende magnetische weerstandinstellingen. Je kiest de weerstand zelf of laat een programma de intensiteit van de training bepalen.
  • Je rolt de roeier eenvoudig naar een andere plek. Ook is het mogelijk om het toestel verticaal op te bergen.
  • Je maakt de hielbanden snel los. Zo stap je snel van het toestel af. Dit is bijvoorbeeld handig voor circuittrainingen. 

Over Matrix

Matrix logo

Matrix staat bekend om de fitnessapparatuur van de allerbeste kwaliteit. Het sportmerk staat voor innovatie en is de concurrenten altijd een stapje voor.

In Nederland is het een van de bekendste fitnessapparatuur merken. Je vindt Matrix dan ook terug in vrijwel iedere sportschool.

Ze bieden niet alleen professionele roeitrainers, maar je kunt ook een Matrix crosstrainer kopen. Naar onze eigen ervaring zijn ook de Matrix loopbanden het geld zeker waard.

Neem dus zeker even een kijkje op deze pagina als je een Matrix loopband wilt kopen. Alle apparaten zijn comfortabel in gebruik en gaan ook nog eens lang mee.

Waar kun je een Matrix roeitrainer kopen?

Wil je graag een roeitrainer van Matrix kopen? Bekijk hieronder de winkels die Matrix sportapparatuur aanbieden.
Meer roeitrainer merken:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Boris Westerveld

Boris is onze wandelende gezondheidsencyclopedie en gespecialiseerd in supplementen en voeding. Mede dankzij zijn studie Health Sciences en jarenlange praktijkervaring heeft hij een grote schat aan kennis vergaard. Naast schrijver is Boris personal trainer van beroep.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *