Tweedehands spinningfiets? Aanbieders en aandachtspunten

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op januari 15, 2024

tweedehands-spinningfiets
tweedehands-spinningfiets

Loop op een doordeweekse avond of een ochtend in het weekend een willekeurige sportschool binnen en de opzwepende muziek komt je tegemoet. Zwetende lichamen dansen op de pedalen tijdens spinning.

Dat wil je thuis ook wel. Alleen is een spinningbike een behoorlijke investering. Dit kan je oplossen door een tweedehands spinningfiets te kopen.

Maar dan zijn er wel wat zaken waar je rekening mee moet houden. Dit artikel helpt je daar een handje bij.

Waar koop je een tweedehands spinningfiets?

Een tweedehands spinningfiets is bij verschillende winkels te koop. Dan kan je zowel aan online winkels als aan fysieke winkels denken.

Hieronder vind je een overzicht van winkels waar je een gebruikte spinningbike kunt kopen.

Betersport

Betersport is een webshop die al 15 jaar gespecialiseerd is in de verkoop van fitnesstoestellen. De spinningfiets (ook wel indoor cycle) behoort uiteraard tot het assortiment.

Behalve dat je voor een nieuw model kunt gaan, koop je ook een spinningfiets tweedehands bij Betersport.

Een tweedehands spinningfiets kan een refurbished model zijn, of een showroommodel. Ook voor andere apparaten, zoals een tweedehands hometrainer, kan je bij Betersport terecht. Bekijk hier het aanbod >>

Fitwinkel

Fitwinkel heeft een ruim aanbod van zowel nieuwe als tweedehands fitnessapparatuur. In deze webshop worden refurbished en showroommodellen indoor bike verkocht.

Er zijn instapmodellen te koop, maar ook topmodellen. Bekijk hier het aanbod >>

Fitness24

Ook deze winkel heeft een groot aanbod gebruikte fitnessapparaten, waaronder spinningfietsen.

Je vind hier voornamelijk indoor bikes in de hogere prijsklasse, die geschikt zijn voor professioneel gebruik. Hier bekijk je het aanbod >>

Marktplaats

Het is soms een beetje zoeken in het aanbod, omdat Marktplaats betalende adverteerders heeft die nieuwe modellen aanprijzen. Toch kom je snel bij de ‘echte’ tweedehands spinningfietsen uit.

Over het algemeen is Marktplaats dé plek waar je een goedkope spinningfiets koopt. Het nadeel van het kopen van een particulier is dat de indoor bike niet gereviseerd is. Feitelijk weet je op de merknaam na niet wat je koopt.

Hier moet je op letten bij een tweedehands spinningfiets

technogym spinningfiets groupcycle

Tweedehands producten zijn voordeliger dan nieuwe spullen. Dat geldt ook voor een spinningbike.

Er zijn wel wat zaken die je goed in de gaten moet houden, anders wordt goedkoop op een bepaald moment duurkoop.

Onderstaande punten zijn belangrijk als je een tweedehands spinningbike wilt kopen.

Laat de fiets checken

Zoals gezegd is het kopen van een tweedehands spinningbike via een website als Marktplaats een risico. De modellen zijn over het algemeen niet nagekeken.

Er zijn genoeg fitnessapparatuur winkels die opgeknapte of volledig nagekeken modellen aanbieden. Daarmee koop je een stukje zekerheid.

Gebruik je ogen goed

Het klinkt simpel, maar toch wordt dit nog weleens vergeten. Kijk goed naar hetgeen je gaat kopen. En dit mag je letterlijk nemen.

Als de spinningfiets vol zit met roestplekken weet je eigenlijk al genoeg.

Controleer ook belangrijke zaken als het stuur, crank en vliegwiel. Als dit niet op orde is, kan je beter op zoek gaan naar een ander model.

Fiets een stukje

Als je een echte fiets koopt, wil je daar eerst een stukje op rijden. Dat is voor een spinningbike niet anders. Test de indoor bike goed. Ga op de trappers staan en geef even vol gas.

Eventuele gebreken ontdek je dan snel en je weet ook meteen of de fiets comfortabel is.

Dit geldt ook voor andere tweedehands apparaten die je wilt kopen. Ook bij bijvoorbeeld bij een tweedehands crosstrainer is het slim om eerst een testritje te maken.

Compatibel met Zwift

Voor sommige mensen is het haast een vereiste dat de spinningbike gebruikt kan worden voor Zwift.

Mocht je het niet kennen, Zwift is een online wielerplatform waarop je trainingen kunt uitvoeren in een virtuele wereld.

Je kunt er zelfs wedstrijden rijden. Als je met je spinningfiets op Zwift wilt rijden, kies er dan een die compatible is met het programma.

In een (goede) webshop wordt dit aangegeven in de productomschrijving.

Conclusie: tweedehands een goede keus?

Als je je goed laat voorlichten en voor een gerenommeerde handelaar kiest, kan je een prima deal sluiten.

Wil je zekerheid over de kwaliteit van je indoor bike, of ga je deze erg veel gebruiken? Dan is het de investering waard om een nieuwe aan te schaffen.

En bij twijfel kan je eerst een spinningfiets huren. Dit zijn ook vaak tweedehands modellen.

Klik op de knop hieronder voor de beste spinningfietsen:





💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *