Spinningfiets huren: waarom en waar?

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op januari 12, 2024

Spinningfiets huren
Spinningfiets huren

Wil je graag thuis de beschikking hebben over een spinningfiets, maar twijfel je over de aanschafsprijs? Dan kan je ervoor kiezen een spinningfiets te huren. Dat heeft voordelen, maar uiteraard ook nadelen.

In dit artikel ontdek je wanneer het slim is een spinningfiets te huren, en of het iets voor jou is.

Wanneer is een spinningbike huren verstandig?

Een spinningfiets is over het algemeen geen fitnessapparaat dat je sporadisch gebruikt. Fanatieke fietsers willen meerdere keren per week trainen.

Behalve dat dit tijdens spinninglessen in de sportschool kan, zijn er ook goede trainingen vanuit huis te doen. Alleen kost een goede indoor bike behoorlijk wat geld.

Je kunt de kosten drukken door een spinningbike te huren. Dit is aantrekkelijk als je voor enkele maanden van de spinningfiets gebruik wilt maken.

Ben je een fanatieke fietser en wil je in de winter je conditie op peil houden met spinning? Huur dan tijdens de donkere wintermaanden een spinningbike. Zodra de lente in aantocht is, lever je de gehuurde spinningfiets weer in.

Huren kan ook een mogelijkheid zijn als je twijfelt of je een spinningbike wilt kopen. Door een aantal maanden te lenen, leer je vanzelf of een indoor bike van toegevoegde waarde is.

Twijfel je na de huurperiode toch nog? Ga dan een aantal maanden een ander apparaat zoals een crosstrainer huren. Zo kom je automatisch bij het voor jou perfecte fitnessapparaat uit.  

Waar kun je een spinningfiets huren?

Op internet zijn veel adressen te vinden waar je een spinningfiets kunt huren. Bekijk voordat je een contract afsluit goed hoe het zit met de bezorging. Sommige aanbieders bezorgen binnen een beperkte straal.

Als je een indoor bike wilt lenen, kan dat bij onder andere bij deze webwinkels.

Fitnessapparatuur.nl

Deze webshop heeft een groot assortiment spinningfietsen. Bij Fintessapparatuur.nl sluit je een contract af voor een periode van minimaal acht weken.

Een leuk extraatje is de samenwerking met Cyclemasters. Daardoor kan je een maand lang gratis thuis online spinninglessen volgen. Daarvoor moet je wel minimaal 12 weken een spinningbike huren.

Fitness-Rent.nl

Een spinningfiets huren kan ook bij Fitness-Rent. De minimale huurperiode is drie maanden. Je hebt de keuze uit vier verschillende fietsen. Fitness-Rent is de grootste verhuurder van fitnessapparaten in Nederland en België.

Je kunt hier ook apparaten zoals een hometrainer huren. Fitness-Rent heeft locaties op verschillende plaatsen, waaronder Amsterdam en Den Haag.

Eventbike.eu

Spinning acties voor het goede doel zijn de laatste jaren populair. Als je op zoek bent naar spinningbikes voor een dergelijk evenement, kan je een kijkje nemen bij Eventbike.

Ook als je tijdelijk spinningfietsen wilt leasen voor in je fitnessclub, kan je een deal sluiten met Eventbike.

Voor- en nadelen van het huren van een spinningfiets

Een spinningfiets lenen kan een mogelijkheid zijn, of je deze nu voor thuis of voor in je fitnessclub wilt. Er zitten voor- en nadelen aan.

Huren is goedkoper

Een spinningbike is een behoorlijke investering. Door voor enkele maanden te huren, bespaar je flink op de aanschafsprijs die vaak meer dan €1000 bedraagt.

Prima kennismaking met spinningbike

Als beginnende indoor fietser kan het fijn zijn om een maand of drie te wennen aan een spinningbike. Zo kan je voor jezelf bepalen of je op termijn een indoor bike wilt kopen.

Spinningfietsen zijn gebruikt

Ga je een spinningbike huren, dan is het goed om te weten dat het (vrijwel) altijd om een tweedehands spinningfiets gaat.

Huren wordt uiteindelijk duurder

Spinning is redelijk verslavend. Als je het leuk vindt, word je steeds fanatieker. Na een jaar is het daardoor niet meer rendabel om te huren.

Spinningfiets huren, leasen of toch kopen?

Er zijn zeker redenen te bedenken om een spinningfiets te huren. Voor beginners of mensen die twijfelen over welk fitnessapparaat ze willen, is het zeker niet gek om enkele maanden te lenen.

Als je eigenaar van een fitnessclub bent en niet de middelen hebt om flinke investeringen te doen, kan je voor leasen kiezen. Bedenk wel dat de kosten behoorlijk kunnen gaan oplopen.

Fanatieke (indoor) fietsers moeten goed voor zichzelf bepalen hoe vaak ze op de spinningfiets willen zitten. Vaak is het voor deze groep voordeliger om voor aankoop te kiezen.

Bovendien heb je dan je eigen fitnessapparaat dat nieuw is. En als je tegen de prijs aanhikt, kan je altijd een goedkope spinningfiets aanschaffen. Klik hieronder voor het beste aanbod spinfietsen:
💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *