Fitnessapparaat huren? Zo werkt dat!

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op januari 16, 2024

fitnessapparatuur huren
fitnessapparatuur huren

Aan je lichaam werken gaat een stuk gemakkelijker wanneer jij niet naar de sportschool hoeft, maar de sportschool naar jou komt.

Niet iedereen heeft er de ruimte voor, maar als jij wel de luxe hebt van extra ruimte in of rondom je huis, let dan even op.

Een fitnessapparaat huren is namelijk heel interessant. Zo kun je thuis aan je conditie werken en fit blijven. Bovendien hoeft fitnessapparatuur huren helemaal niet ingewikkeld of duur te zijn.

In dit artikel vertellen we je precies hoe het zit. Na afloop weet jij alles over een fitnessapparaat huren en kan je zelf aan de slag!

Wat voor fitnessapparaten kun je huren?

Een fitnessapparaat huren kan op verschillende manieren. Dat wil zeggen: er zijn allerlei soorten fitness apparaten om uit te kiezen.

Ga je voor een hometrainer als fitnessapparaat of wil je een loopband of spinningfiets huren? Wat vooral belangrijk is bij een fitnessapparaat huren, is dat je een fitness apparaat kiest dat past bij jouw wens(en) en trainingsdoel(en).

Ben je benieuwd naar welke mogelijkheden er zijn op het gebied van fitnessapparatuur huren? Laten we er snel induiken.

Hometrainer huren

Hometrainer huren

Wil je een fitnessapparaat huren waarmee je aan je conditie werkt, maar welke niet te veel ruimte in beslag neemt? Een hometrainer huren is een goed idee voor iedereen die fit wil blijven.

De hometrainer valt onder fitness apparatuur die altijd van pas komt. Of je nu een betere conditie wilt, aan het herstellen bent van een blessure of gaat revalideren. Bovendien is hij niet heel groot. Dat scheelt ruimte in huis!

Crosstrainer huren

Crosstrainer huren

Heb je meer ruimte in of rondom huis? Dan is een fitnessapparaat huren zoals de crosstrainer interessant.

Hij neemt wat meer ruimte in beslag, maar laat je daarentegen op elk moment van de dag (bij mooi weer en regen) je gewenste afstanden afleggen.

Een crosstrainer huren is vooral populair bij mensen die niet graag in de sportschool komen. Ideaal als je graag fitnessapparatuur gebruikt om fit te blijven, maar wel liever thuis blijft. Lekker in je eigen, vertrouwde omgeving.

Loopband huren

Loopband huren

Als het aankomt op fitnessapparatuur huren in Nederland, dan is een loopband huren erg gewild.

Wij Nederlanders komen graag buiten, maar het weer zit niet altijd mee. Met een loopband als fitness apparaat in huis, kun jij toch die kilometers afleggen en in vorm blijven. Ook als het met bakken uit de lucht komt.

Heb je ruimte voor dergelijke fitnessapparatuur, dan raden wij je zeker aan om een loopband te huren.

Roeimachine huren

Roeitrainer huren

Wil je een heel ander soort fitnessapparaat huren? Wat dacht je van de roeimachine. Met dit veelzijdige apparaat kun je billen, benen, rug, biceps, triceps, schouders én buikspieren trainen.

Een roeitrainer huren is daarom een alles-in-een oplossing voor wie graag thuis in beweging blijft. Zo hoef je niet allerlei soorten fitnessapparatuur te huren, maar kun je het bij één apparaat houden. Handig!

Spinningfiets huren

Spinningfiets huren

Ben je een fanatiek fietser, mountainbiker of train je voor een wedstrijd? Dan is een spinningfiets huren interessant.

Dankzij dit fitness apparaat kun je op de plaats fietsen. Hij neemt daardoor weinig ruimte in beslag, maar stelt jou wel in staat om je snelheid en/of afstand te verbeteren.

Bovendien maakt het met dit fitnessapparaat niet uit of het mooi weer of slecht weer is: jij fietst gewoon lekker binnen op een spinningfiets.

Krachtapparatuur en overig materiaal

Naast cardio apparatuur huren kun je natuurlijk ook krachtapparatuur en andere fitnessartikelen huren.

Wanneer je een geschikte aanbieder gevonden hebt, kijk dan ook even verder. Zo ontdek je wat je naast fitnessapparatuur huren eventueel nog meer kunt huren/lenen/kopen om thuis de perfecte work-outs te doen.

Waar kun je fitnessapparatuur huren?

Ben je overtuigd en wil je ook een fitnessapparaat huren? Dan vraag je je waarschijnlijk af waar je dat kunt doen.

Hieronder vind je enkele aanbieders die fitnessapparatuur huren en/of leasen mogelijk maken.

Fitnessapparatuur.nl

Een van de aanbieders waar je een fitness apparaat kunt huren, is Fitnessapparatuur.nl. Dit bedrijf maakt fitnessapparatuur leasen mogelijk, ook voor thuis.

Zo kun je als particulier huren in Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Den Haag (of waar je dan ook woont). Het aanbod is enorm, dus je slaagt hier gegarandeerd voor een fitnessapparaat naar wens.

Fitness-rent.nl

Bij Fitness-Rent kun je elk gewenst fitnessapparaat eerst uitproberen. Door het te huren in plaats van het te kopen, weet je zeker dat een bepaald apparaat geschikt is voor jou.

Blijf in beweging, werk aan je conditie of val een paar kilo af. Met een fitnessapparaat in huis kan dat. En bij Fitness-Rent wordt fitnessapparatuur huren je wel heel gemakkelijk gemaakt.

Precor.com

Wil je tegen een lage prijs fitnessapparatuur huren? Bij Precor.com is dat mogelijk. Lease of huur je favoriete apparaat met gemak.

Dit bedrijf streeft ernaar om klanten op de best mogelijke manier te helpen, de beste financiële mogelijkheden te bieden en volledig transparant te zijn. Het kan jou helpen om het beste fitnessapparaat te kiezen én te huren.

Liever een fitnessapparaat kopen?

Is fitnessapparatuur huren toch niet de oplossing voor jou? Om te voorkomen dat je vast zit aan contracten en te maken hebt met allerlei voorwaarden, kun je ook een fitnessapparaat kopen.

Lijkt dat je nogal een dure activiteit? Weet dan dat er goedkopere mogelijkheden zijn.

Je kunt bijvoorbeeld een tweedehands fitnessapparaat in huis halen. Let hierbij wel even op de kwaliteit en staat van het apparaat. Zijn die in orde, dan is kopen misschien wel aantrekkelijker dan huren.

Aan jou de keuze, natuurlijk!

Waar op letten bij het huren van een fitnessapparaat?

Een fitnessapparaat huren is niet ingewikkeld, maar je moet wel op een aantal dingen letten.

Huurvoorwaarden

Wees op de hoogte van de huurvoorwaarden bij fitnessapparatuur huren. Niet elke aanbieder heeft deze voorwaarden in het contract opgenomen.

Zorg ervoor dat je alles goed doorleest, voordat je akkoord gaat. Dit voorkomt nare gevolgen.

Defecten

Controleer fitnessapparaten direct wanneer je ze ontvangt. Merk je dat iets kapot of beschadigd is? Meld zulke defecten dan direct.

Niet alleen om extra kosten te voorkomen, maar ook voor je eigen veiligheid. Je wilt natuurlijk geen risico lopen op ongelukken wanneer je een fitnessapparaat huurt.

Prijs

Ga na welke verhuurder de beste prijzen biedt. Onderling concurreren deze bedrijven met elkaar. Daarom moet je goed kijken naar de prijzen.

Is er een korting beschikbaar? Doe daar dan je voordeel mee bij een fitnessapparaat huren.

Wat zijn de plus- en minpunten van huren?

Er zijn zowel plus- als minpunten verbonden aan fitness apparaten huren. Daarom vinden we het belangrijk om je een zo compleet mogelijk beeld te geven.

Besluit vervolgens voor jezelf of een fitnessapparaat huren een goed idee is of niet.

✅ Voordelen:

  1. Je betaalt een vast bedrag per maand
  2. Onderhoud wordt geregeld door het verhuurbedrijf
  3. Je hoeft niet in één keer een grote uitgave te doen
  4. Als je het fitnessapparaat niet meer gebruikt, kun je het huurcontract opzeggen
  5. Je kunt gemakkelijker switchen tussen verschillende fitnessapparaten

 Nadelen:

  1. Niet elk bedrijf maakt huren voor particulieren mogelijk
  2. Als je niet (goed) verzekerd bent, kunnen de kosten bij schade flink oplopen
  3. Fitnessapparaten nemen best veel ruimte in beslag in huis
  4. Fitnessapparatuur huren is vaak voor een langere termijn

Fitnessapparatuur huren: doen of niet?

Je hebt inmiddels een volledig beeld van hoe een fitnessapparaat huren werkt. Het is aan jou om de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen.

Heb je er een goed gevoel bij? En lijkt het huren van een fitnessapparaat (of meerdere) jou wel interessant?

Dan weet je nu wat je te doen staat. We wensen je veel plezier met jouw nieuwe of tweedehands fitnessapparaat. Of je nu gaat huren, kopen of toch lekker naar de sportschool in de buurt gaat.

Als je maar fit blijft en goed voor jezelf zorgt, dat is het belangrijkste!

💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *