Loopband huren? Dit moet je vooraf weten

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op januari 5, 2024

Loopband huren
Loopband huren

Wil jij een loopband huren? In dit artikel ontdek je of dat een verstandige keus is. We maken een objectieve vergelijking tussen een loopband huren en de aankoop van een loopband.

Ook kom je erachter welke huurpunten er zijn. Laten we snel beginnen!

Waarom een loopband huren?

Inderdaad, je kan een loopband lenen of leasen. Eigenlijk is er nauwelijks verschil met het kopen van een hardloopband.

Het is hetzelfde apparaat, dat in je huis staat en door jou gebruikt wordt. Alleen ben je niet de eigenaar, maar betaal je een maandelijks bedrag.

Afhankelijk van hoe lang je de loopband wilt lenen, kan het je een hoop geld besparen.

Bij de meeste aanbieders heb je de keuze uit nieuwe of gebruikte apparaten.

Ondernemers kunnen er ook voor kiezen om een loopband te leasen. Vooral voor startende ondernemers kan dit gunstig zijn, omdat ze niet meteen grote investeringen hoeven te doen.

Zo werkt het

Er zijn verschillende bedrijven waar je fitnessapparaten kunt huren. Met de aanbieder sluit je een contract af, vaak voor een minimale duur van twee of drie maanden. Je betaalt een vast bedrag per maand.

Hoe hoog dat bedrag is hangt af van welk fitnessapparaat je huurt. Ook betaal je een waarborgsom. Denk bijvoorbeeld aan 10% van de verkoopprijs van de loopband.

Wil je het contract opzeggen, dan is er een opzegtermijn van bijvoorbeeld 2 weken. Dit moet je wel zelf in de gaten houden, omdat de contracten automatisch verlengd worden.

Waar kan ik een loopband lenen of leasen?

hardloopband lenen

Er zijn meerdere websites waarop je een loopband kunt huren. Vaak is er een uitgebreid aanbod van verschillende trainingsapparaten. Wil je bijvoorbeeld een crosstrainer huren, dan kan dat vaak ook.

De verschillen zitten hem in de functies, en daardoor in de prijs. Check ook even of je huurovereenkomst een optie tot koop heeft. In sommige gevallen kan je namelijk voor relatief weinig geld je apparaat na de huurperiode aanschaffen.

Fitness-Rent.nl

Een van de websites met een ruim aanbod aan fitnessapparaten die te huur zijn. Het voordeel van deze site is dat de contracten maandelijks opzegbaar zijn en dat er een zeer ruim aanbod is.

Nadelen zijn dat de meeste apparaten alleen voor particulieren zijn bestemd en dat de fitnessapparaten maar tot de voordeur worden afgeleverd.

Fitnessapparatuur.nl

Bij Fitnessapparatuur.nl kan je een loopband huren voor een periode van acht weken of langer. Het aanbod is heel divers, van loopbanden tot de beste hometrainers.

Via deze aanbieder kan je een gehuurd apparaat na de huurperiode niet kopen. Houd er ook rekening mee dat je zelf de huurovereenkomst moet stopzetten, anders wordt deze elke vier weken automatisch verlengd.

Fitness-company.nl

Deze aanbieder richt zich met haar leaseplan vooral op ondernemers. Zowel nieuwe als gebruikte apparaten kunnen worden geleased.

Het voordeel is dat je als startende ondernemer geen grote investering hoeft te doen en precies weet hoeveel je maandelijks kwijt bent aan je fitnessapparatuur.

Het nadeel is dat je een contractuele verplichting aangaat, waar je moeilijk onderuit kunt komen als de situatie daar om vraagt.

Huren of kopen, wat past bij jou?

Een loopband huren is op het eerste gezicht een stuk voordeliger dan er één kopen. Toch is het in bepaalde gevallen wellicht beter om niet te huren, maar te kopen.

Als je van jezelf weet dat je fitnessapparaat niet eens de kans krijgt om stoffig te worden, loont het om er een te kopen.

Meestal heb je na een jaar of twee de kosten eruit. En het is natuurlijk ook best lekker om je work-out te doen op een loopband of ander fitnessapparaat dat van jou is.

Revalidatie

Ben je herstellende van een operatie of blessure en ga je tijdelijk veel gebruik maken van een loopband? Dan is het verstandiger om er een te huren.

Je kan makkelijk een contract voor drie of vier maanden aangaan en na je revalidatie het contract beëindigen.

Koude wintermaanden

Huren is ook een prima optie voor sporters die tijdens de donkere en gure wintermaanden liever niet buiten hun rondje lopen. Ook hier is het ideaal om een contract voor een maand of vier af te sluiten.

Zodra de dagen weer langer, zonniger en warmer worden, lever je de loopband in en ga je goed getraind naar buiten.

Meer fitnessapparaten om te huren

Naast een loopband zijn er meerdere fitnessapparaten die je kunt huren. Hieronder werpen we een blik op een aantal andere opties.

Roeitrainer huren

Misschien heb je in de sportschool weleens op een roeitrainer gezeten. Dan weet je dat dit een zeer effectief trainingsapparaat is waarbij de meeste spiergroepen getraind worden.

Dat merk je ook wel, want een training op een roeitrainer is zeer intensief en uitdagend.

Als je een roeitrainer huren wilt, bedenk dan goed hoe vaak je het apparaat wilt gebruiken en hoe serieus je wilt trainen. De prijzen variëren namelijk behoorlijk.

Hometrainer voor revalidatie of training

Hometrainers zijn in meerdere soorten en voor verschillende doeleinden te huur. Je kan een hometrainer huren voor je revalidatie, na bijvoorbeeld een operatie aan je knie.

Er worden hometrainers aangeboden die speciaal voor revaliderende mensen zijn bestemd. Ook kan je een professioneel apparaat bestellen, of voor een relatief simpel en goedkoper exemplaar kiezen.

Conclusie

Je weet nu waar je een loopband of ander fitnessapparaat kunt huren en wat de voor- en nadelen zijn. Zelf kan je het beste inschatten wat voor jou de meest geschikte oplossing is.

Kopen betekent één keer een forse investering, huren kost je per maand veel minder, tenzij je een contract voor een langere periode aangaat.Meer over loopbanden:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *