Crosstrainer huren? Dit moet je vooraf weten

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op januari 5, 2024

Crosstrainer huren
Crosstrainer huren

Als je eraan denkt een crosstrainer te huren, kan je met een aantal vragen zitten. Hoe het werkt, wat het kost en is het voordeliger om te huren of te kopen?

In dit artikel krijg je antwoord op deze vragen. We maken ook een objectieve vergelijking tussen huren en kopen, zodat je perfect weet wat voor jou de beste optie is.

Waarom een crosstrainer huren?

Inderdaad, je kan een crosstrainer lenen of leasen. Afhankelijk van hoe lang je de crosstrainer wilt huren, kan het je een hoop geld besparen.

Zeker voor mensen die aan het revalideren zijn van een blessure en voor bijvoorbeeld een maand of vier een crosstrainer nodig hebben, is huren een prima optie.

Als je er niet van houdt om in de winterkou een work-out te doen, is huren eveneens een uitstekend alternatief.

Ook als je niet zeker weet of een bepaald fitnessapparaat iets voor jou is, kan je eerst voor een aantal maanden een crosstrainer of ander apparaat zoals een roeitrainer huren.

Probeer het een maand of drie uit, daarna kan je altijd besluiten om langer te huren of te gaan kopen.

Waar kan je een crosstrainer huren?

crosstrainers te huur

Gelukkig zijn er een hoop bedrijven waar je een crosstrainer kunt huren. Bij de aanbieder kan je een huurovereenkomst aangaan.

In de meeste gevallen is er een minimum aantal maanden aan verbonden. Dit verschilt per bedrijf, maar je kunt uitgaan van minimaal twee maanden.

Omdat het om nogal prijzige fitnessapparaten gaat, wordt er ook altijd om een borgbedrag gevraagd. Dit krijg je uiteraard terug als je de crosstrainer weer inlevert.

We hieronder lichten de twee grootste aanbieders voor je uit.

Fitness-Rent.nl

Fitness-Rent is vooral online actief, maar in sommige steden, zoals Amsterdam en Den Haag, kan je ook fysieke winkels tegenkomen.

Bij Fitness-Rent ga je een contract aan voor de minimale duur van drie maanden. Goed om te weten is dat de apparaten tot de voordeur worden gebracht.

Houd daar rekening mee als je in bijvoorbeeld hartje Rotterdam woont en vijf trappen op moet met je crosstrainer.

Fitnessapparatuur.nl

Een andere webshop waar je een crosstrainer kunt huren is fitnessapparatuur.nl. Zij richten zich vooral op de verhuur van crosstrainers en hometrainers.

Je gehuurde fitnessapparaat wordt bij jou thuis bezorgd, op de plek waar jij wilt gaan trainen. Kanttekening is wel dat het passend moet zijn.

Een crosstrainer of hometrainer huur je bij fitnessapparatuur.nl voor een periode van minimaal acht weken.

Huren of kopen: wat is de beste keus voor jou?

Op het eerste gezicht is het een stuk goedkoper om een crosstrainer te huren dan er één te kopen. Toch is het in bepaalde gevallen wellicht beter om niet te huren, maar te kopen.

Als je van jezelf weet dat je crosstrainer vrijwel dagelijks gebruikt gaat worden voor een langere periode, loont het zeker om er een te kopen. Na een jaar of twee heb je de kosten er meestal wel uit.

En het is natuurlijk ook wel prettig om op je eigen fitnessapparaat bezig te zijn. Gehuurde crosstrainers zijn vaak tweedehands.

Wanneer je beter kunt huren

Als je een crosstrainer wilt gebruiken omdat je aan het revalideren bent, is huren de beste optie. Afhankelijk van je kwetsuur ben je na enkele maanden weer hersteld.

In dit geval kan je prima een huurcontract voor de duur van drie maanden aangaan, en daarna het contract opzeggen. Dat scheelt flink in de kosten.

Over de koude wintermaanden hebben we het zojuist al gehad. Ook voor beginners kan huren een prima alternatief zijn.

Een crosstrainer leasen

Leasen gebeurt echt niet alleen met auto’s. Ook voor fitnessapparatuur kan je leasecontracten aangaan. Je kunt zowel nieuwe als gebruikte crosstrainers en andere apparaten leasen.

Vooral voor startende ondernemers is de optie leasen interessant. Je hoeft geen grote investering te doen en je weet precies hoeveel je per maand kwijt bent aan je fitnessapparatuur.

Het nadeel is dat je een contractuele verplichting aangaat, waar je moeilijk onderuit kunt komen als de situatie daar om vraagt. De contracten zijn vaak voor minimaal een jaar, en in een jaar kan veel gebeuren.

Ben ik een huurder of koper?

Dat kan je zelf het beste inschatten. Bepaal voor jezelf hoe vaak je de crosstrainer wilt gebruiken. En met welk doel.

Wil je toch een crosstrainer aanschaffen? Bekijk dan hier de beste crosstrainers om te kopen.💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *