Ervaringen met afvallen op de loopband

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op mei 23, 2024

afvallen op de loopband
afvallen op de loopband

Is afvallen met een loopband effectief? Of ben jij je tijd aan het verspillen op de loopband als je wilt afvallen? Dit is vaak een punt dat ter discussie staat.

De ene persoon verliest binnen de kortste keren kilo’s vet door te trainen op de loopband, terwijl het de andere persoon niet lukt.

Hoe komt dit eigenlijk en wat zijn de ervaringen hiermee? Je komt erachter in dit artikel!

Afvallen met loopband: een goed idee of niet?

Afvallen kan een erg lastig en langdurig proces zijn wanneer je dit niet goed aanloopt. je wilt dan ook zeker weten dat je het goed doet, en dat jouw training en voedingspatroon daadwerkelijk resultaat oplevert.

Als je op de verkeerde manier traint of eet dan zal al jouw harde werk voor niks zijn geweest. Je bent dan alleen maar tijd, energie of zelfs geld kwijtgeraakt.

loopband-fitness

Het is daarom erg belangrijk om meteen goed te starten met afvallen. Ervan uitgaande dat jij jouw voeding momenteel op orde hebt komen we bij het op één na belangrijkste aspect: trainen.

Hoe kies je nou het beste fitnessapparaat voor vetverlies? Dit is een veelgestelde vraag onder veel mensen.

Het antwoord op deze vraag zal wellicht wat teleurstellend zijn, of in ieder geval niet het antwoord zijn wat je had verwacht..

Het enige antwoord op deze is namelijk dat er géén ideaal fitnessapparaat is om mee af te vallen.

Hoe dit komt? Omdat het voor elk persoon anders zal zijn.

afvallen-met-wandelen

Als iemand anders goede ervaringen heeft met afvallen op een loopband wilt dat nog niet zeggen dat dit voor jou ook zo is. Het beste is dan ook om te kiezen voor een manier van trainen die jij het beste vol kunt houden.

Echter is het wél zo dat er enorm veel mensen goede ervaringen hebben met afvallen op een loopband. Maar er zijn ook meer dan genoeg andere apparaten die net zulke goede resultaten kunnen opleveren.

Waarom dan tóch kiezen voor een loopband?

Heb je besloten dat de loopband the way to go wordt om af te vallen? Dan is dit een verstandige keus.

Je kunt op de loopband namelijk genoeg variëren in jouw trainingen, wat erg belangrijk is tijdens het afvallen.

Daarnaast biedt de hardloopband je nóg meer voordelen. Daarover hieronder meer.

Meer voordelen van afvallen met loopband ✅

Trainen om af te vallen kun je natuurlijk doen in de frisse buitenlucht, maar niet iedereen heeft hier even goede ervaringen mee. Als jij dit artikel leest dan ben je waarschijnlijk meer van het thuis sporten, of in de sportschool.

Je sport binnen zonder dat je last heb van kou of regen, wel zo fijn. Maar dit zijn natuurlijk niet de enige voordelen die je ervaart tijdens het trainen op een loopband of ander fitnessapparaat.

Afvallen met een loopband kan jou namelijk nóg meer voordelen opleveren. Zo heb je bijvoorbeeld een scherm voor je, waarop je kunt zien hoeveel calorieën je tot dusver verbrandt hebt.

Voorkom blessures

Er zijn een hoop mensen die slechte ervaringen overgehouden hebben aan afvallen door buiten hard te lopen.

Dit komt vaak doordat er blessures opgelopen zijn tijdens het lopen.

Door overmatige schokbelasting is een blessure snel opgelopen. Als je geen goede hardloopschoenen draagt dan kunnen je knieën en andere gewrichten aardig wat klappen te verduren krijgen.

lopen-vetverlies-ervaring

Als je echter een goede loopband gebruikt om af te vallen, dan loop jij op een loopvlak met extra goede demping.

Zo’n loopvlak heeft een veel betere demping dan asfalt.

Natuurlijk kun je ook in het bos hardlopen voor hetzelfde dempende effect. Alleen dan heb je weer te maken met hobbels en andere oneffenheden.

Daarom hebben ik en vele andere mensen ook zulke goede ervaringen met het afvallen middels trainen op een loopband.

Je loopt namelijk erg soepel op een egaal loopvlak, zónder dat je een groot risico loopt op blessures.

Afvallen met een loopband – 4 Tips voor de beste ervaringen

Natuurlijk wil je goede ervaringen beleven als je gaat afvallen met behulp van een loopband. Dat het toestel een ideaal hulpmiddel is, dat mag ondertussen wel duidelijk zijn.

Maar dat wilt natuurlijk niet zeggen dat het makkelijk wordt. Je zult het namelijk alsnog zelf moeten doen. Goede ervaringen van andere mensen zijn geen garantie voor succes.

Maar hoe loop je dit dan het beste aan? Hieronder ontdek je 4 tips die jou ongetwijfeld gaan helpen met het afvallen op een loopband.

1. Gebruik een hellingfunctie

Een hellingfunctie betekend dat je als het ware omhoog kunt lopen op een loopband. Er zijn steeds meer banden die overgaan op dit concept.

loopband-afvallen-helling

Dit komt omdat enorm veel mensen goede ervaringen hebben gehad tijdens het afvallen met deze manier van trainen. De helling kun je vaak instellen op het scherm van de loopband.

Het is afhankelijk per toestel wat de maximale hellingshoek is. Maar elk klein beetje dat je extra omhoog loopt kan jou al helpen om sneller af te vallen.

Je verbrandt dan namelijk simpelweg meer calorieën. Ook bouw je gemakkelijker spiermassa, waardoor je metabolisme sneller wordt.

Klik op de knop voor meer informatie en het beste aanbod:


2. Wandelbanden

wandelband-afvallen

Ben je geen fan van het hardlopen, maar wandel je liever? Of heb je geen zin of tijd om jouw trainingen in te plannen?

Wellicht dat een wandelband voor jou een goede uitkomst biedt.

Dit apparaat kan je erg goed helpen om af te vallen. Je kunt het namelijk onder je bureau, voor je tv, of op vrijwel elke andere plek neerzetten.

Vervolgens kun je gaan wandelen terwijl jij je bezig houdt met andere dingen.

Je kunt tegelijkertijd werken, tv kijken of lezen. Hierdoor is de training voorbij voordat je het weet.

Niet voor niets hebben enorm veel mensen zulke goede ervaringen met afvallen met behulp van wandelbanden.


3. Doe aan HIIT

HIIT staat voor high intensity interval training. Het betekent dat je korte sprintjes steeds afwisselt met wandelen of met rust.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen om steeds 30 seconden te sprinten en vervolgens 1 minuut rustig te wandelen.

Dit is in tegenstelling tot sporten op de wandelband een zeer intensieve manier van trainen. Het moet dus wel bij jou passen.

In het filmpje hieronder kun je zien hoe zo’n HIIT eraan toegaat.


4. Neem een loopband thuis

loopbanden-thuis-afvallen

Dan de laatste en misschien wel de beste tip: neem een loopband in huis.

Dit is vooral een erg goede tip wanneer jij er niet van houdt om naar de sportschool te gaan, of dit vaak overslaat.

Omdat je bijvoorbeeld ”geen zin” of ”geen tijd” hebt. Als je een loopband koopt voor in huis, dan zul je jouw trainingen minder snel overslaan.

Je hoeft immers maar een paar stappen te zetten en je staat al op de loopband. Ook kun je in de tussentijd andere dingen doen.

Goede loopbanden kun je al aanschaffen tegen erg scherpe prijzen. En ook in (zeer) compacte formaten. Er is dus voor elk wat wils!

Klik op de knop hieronder en bekijk waar je op moet letten bij het kopen van een loopband en wat de beste zijn:Alternatieven

Ondanks de goede ervaringen wat betreft afvallen met de loopband wilt dit natuurlijk niet zeggen dat het de enige of de beste manier is om af te vallen. Je kunt bijvoorbeeld ook prima afvallen met een crosstrainer.

Daarnaast heb ik eerder al aangehaald dat voeding van erg groot belang is wanneer jij wilt gaan afvallen. Houdt hier dan ook zeker rekening bij als jij jouw vetpercentage wilt verlagen.💡 Misschien vind je dit ook interessant:


Categorieën: Afvallen

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *