Crosstrainer afvallen buik | Ervaringen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op april 26, 2023

crosstrainer-afvallen-buik
crosstrainer-afvallen-buik

Ben jij benieuwd of je met de crosstrainer kunt afvallen bij je buik? Of ben je benieuwd naar de ervaringen met afvallen op een crosstrainer? In beide gevallen ben je hier op de goede plek.

In dit artikel vertellen we je of de crosstrainer een goed fitnessapparaat is om af te vallen rondom je buik.

Daarnaast gaan we het hebben over de ervaringen van vetverlies op een crosstrainer.

Buikvet verbranden op de crosstrainer, kan dat?

Als jij graag je buikvet wilt verliezen, dan ben je niet de enige. Enorm veel mensen willen namelijk van hun overtollige kilo’s af.

Al helemaal wanneer de zomer weer in zicht is en de tijd begint te tikken om af te vallen bij je buik, dan wordt er gezocht naar de beste manieren.

Je buikvet verliezen is helaas niet altijd even makkelijk. Allereerst zul je natuurlijk je voedingspatroon moeten aanpassen.

Maar om je metabolisme nog wat te versnellen, is het ook aangeraden om erbij te gaan sporten.

Wanneer we alle bewegingsvormen onder de loep nemen, dan is er enorm veel keuze.

Zo kun je bijvoorbeeld aan krachttraining doen om af te vallen, je kunt hardlopen, wandelen, maar je kunt ook gaan trainen op een fitnessapparaat.

Wanneer we vervolgens kijken welke fitnessapparatuur er goed is om buikvet te verbranden, kunnen we concluderen dat de crosstrainer tot een van de betere mogelijkheden behoort.

Waarom de crosstrainer zo effectief is om buikvet kwijt te raken? Dat lees je hieronder:

Waarom de crosstrainer zo effectief is om buikvet te verbranden

De voornaamste reden waarom je er goed aan doet om op een crosstrainer te trainen als jij wilt afvallen bij je buik, is omdat je vrijwel alle spieren in je lichaam traint met de crosstrainer.

Hierdoor ligt de verbranding enorm hoog. Je traint je onderlichaam, je bovenlichaam en je romp.

Daarnaast train je zelfs je buikspieren op de crosstrainer, waardoor het kan bijdragen aan een strakkere en sterkere buik.

Het helpt dus niet alleen om overtollig buikvet weg te trainen, maar het is ook een goede workout voor als je momenteel een te slappe buik hebt.

We moeten hier overigens wel bij vermelden dat je geen plaatselijk vet kunt verbranden, dus ook geen buikvet.

Hoewel de vetverbranding dus wel degelijk hoog ligt, verbrand je vet op alle plekken van je lichaam.

Crosstrainer afvallen benen

crosstrainer-afvallen-benen-ervaringen

Het zijn voornamelijk vrouwen die slankere benen willen trainen, maar er zijn ook genoeg mannen die willen afvallen bij hun benen.

Een andere veelgestelde vraag is dan ook, of je met de crosstrainer het vet op je benen weg kunt trainen.

Hiervoor geldt eigenlijk hetzelfde principe zoals we zojuist hebben toegelicht.

Namelijk, dat de crosstrainer een geweldig apparaat is om af te vallen, maar dat plaatselijke vetverbranding helaas niet mogelijk is.

Dat neemt niet weg dat de crosstrainer geen geweldig apparaat is om sterkere en strakkere benen mee te trainen! Je traint namelijk alle beenspieren.

Zowel de bovenbenen als de kuiten worden getraind en daarnaast train je ook je billen op de crosstrainer.

De crosstrainer is dus niet alleen maar goed om af te vallen bij je buik, maar ook als je bijvoorbeeld sterkere benen of mooiere billen wilt, is het een geweldig apparaat.

Ervaringen met afvallen bij je buik met de crosstrainer

Zoals beloofd zouden we het nog hebben over de ervaringen met afvallen op een crosstrainer.

Ervaringen van anderen kunnen jou vaak een goed beeld schetsen van wat je kunt verwachten.

crosstrainer-avallen-ervaringen

Natuurlijk moet je jouw keuzes niet al te veel baseren op ervaringen van anderen, maar dat wilt niet zeggen dat je er wel degelijk iets aan kunt hebben.

Als veel mensen jou voor zijn gegaan en goede resultaten hebben geboekt, dan kun je er op basis van die ervaringen vanuit gaan dat het jou ook kan gaan lukken.

We kunnen stellen dat er een hoop mensen goede ervaringen hebben met het afvallen op een crosstrainer, wat een goed perspectief biedt.

Tips om effectief buikvet te verbranden met de crosstrainer

We geven je graag je 3 tips mee om zo effectief mogelijk je buikvet te verliezen met crosstraining.

Train op hoge intensiteit

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat trainen op een hoge intensiteit voor een hogere vetverbranding zorgt.

Dit komt allereerst omdat je verbranding tijdens je training een stuk hoger ligt. Maar daarnaast profiteer je ook nog eens van het afterburn effect, ook wel EPOC genoemd.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de ervaringen met het trainen op hoge intensiteit over het algemeen beter zijn, dan trainen op een lagere intensiteit wanneer het gaat om buikvet verbranden.

Je kunt de intensiteit van je training overigens gemakkelijk verhogen door de weerstand te verhogen, danwel je snelheid te verhogen.

Meer informatie omtrent dit onderwerp vind je in het artikel: Afvallen met een crosstrainer: HIIT of duurtraining?

Train met een hartslagprogramma

Door je hartslag in de gaten te houden tijdens jouw training, kun je effectiever je buikvet bestrijden, aangezien je kunt gaan trainen op de vetverbrandingszone.

Veel crosstrainers hebben tegenwoordig de mogelijkheid om te trainen met een zogenoemd HRC-programma waarbij de trainingscomputer jouw hartslag in de gaten houdt.

Vervolgens wordt er een passende weerstand gekozen, zodat je zoveel mogelijk in de juiste hartslag zone blijft trainen.

Als je wilt afvallen bij je buik, is trainen met een dergelijk programma een absolute aanrader.

Thuis trainen op de crosstrainer

De laatste tip om af te vallen bij je buik, is om thuis te trainen op de crosstrainer. Deze tip is vooral op jou van toepassing als je het lastig vindt om consistent naar de sportschool te gaan.

Wanneer je thuis traint, is het een stuk laagdrempeliger om te gaan trainen en kun je dit doen wanneer je maar wilt.

Het is dan ook niet voor niets dat enorm veel mensen goede ervaringen hebben met thuis afvallen, aangezien het vaak als makkelijker wordt beschouwd.

Bovendien wordt de drempel om een crosstrainer te kopen tegenwoordig steeds kleiner.

Dit komt doordat er genoeg goede goedkope crosstrainers zijn, waardoor het goed betaalbaar is.

Ook te weinig ruimte is amper meer een excuus, aangezien er ook meer dan genoeg kleinere crosstrainers te koop zijn, waarvan sommige zelfs opvouwbaar zijn.

Lijkt het je wat om thuis effectief te trainen en buikvet kwijt te raken? Klik dan op de knop hieronder voor de beste crosstrainers voor vetverlies:Andere apparatuur om buikvet te verbranden

Gaat jouw voorkeur toch uit naar het trainen op een ander apparaat? Dan heb je nog meer dan genoeg keuze. Er zijn namelijk genoeg fitnessapparaten om buikvet te verliezen.

Voor meer informatie kun je een van de onderstaande artikelen bekijken:

Nog vragen of ervaringen delen?

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Of wil je graag zelf je ervaringen delen over het afvallen bij je buik met een crosstrainer? Laat dan even een reactie achter onder dit artikel!

💡 Misschien vind je dit ook interessant:Categorieën: Afvallen

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *