Technogym crosstrainers: wat je mag verwachten

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 15, 2023

crosstrainer-technogym-training
crosstrainer-technogym-training

Een Technogym crosstrainer staat wereldwijd bekend om de topklasse. Het zijn luxe trainers die in heel veel sportscholen te bewonderen zijn. Ook in ons land is Technogym het bekendste merk onder de professionele crosstrainers.

In dit artikel richten wij onze aandacht op deze bijzondere apparaten. We bespreken wat je ervan kunt verwachten, wat de crosstrainers van Technogym zo bijzonder maken en waar je ze zoal kunt kopen.

Heb je dus interesse om een crosstrainer van dit merk aan te schaffen? Lees dan zeker even verder.

Technogym crosstrainer review

Laten we eerst eens een blik werpen op deze apparaten. Wat maakt de varianten van Technogym zo speciaal en populair onder sportschool eigenaren en zelfs thuissporters?

Vooral voor professioneel gebruik

Om te beginnen is het goed om te weten dat Technogym zich voornamelijk richt op de ontwikkeling van professionele fitnessapparaten.

Het is niet voor niets dat de Technogym apparatuur in zoveel gyms staat. Dat komt omdat het speciaal ontworpen is voor commercieel gebruik. Dit betekent dat het gemakkelijk meerdere uren per dag belast kan worden, zonder dat er slijtage optreedt.

Er zijn enkele crosstrainers voor thuisgebruik in het assortiment van Technogym, maar hier ligt niet de focus op.

Uiteraard kun je ook een professionele crosstrainer thuis gebruiken. Echter moet je dan wel rekening houden met een fors prijskaartje.

Forse aanschafprijs

Over het prijskaartje gesproken.. Hoe zit het daarmee?

Nou, laten we vooropstellen dat een gemiddelde Technogym crosstrainer nou niet bepaald goedkoop is.

Als we een kijkje nemen tussen de nieuwste modellen op de officiële website van Technogym, dan zien we veel variërende prijzen.

De ”goedkoopste” van het stel heeft een kostprijs van 3590 euro. Het gaat hier om de Synchro Forma, een crosstrainer ontworpen voor thuis.

De professionele modellen kosten nog een stukje meer. Het apparaat met de hoogste aangegeven prijs kost een kleine 16 duizend euro.

En dan zijn er ook nog een aantal crosstrainers waar geen prijs bij staat. Je moet daarvoor eerst een offerte aanvragen.

Ze zijn dus zeker niet goedkoop. Je moet er een bedrag voor overhebben. Toch hebben veel sportschool ketens deze bedragen er met alle plezier voor over. Het gaat immers wel om zo ongeveer de hoogste kwaliteit die er is.

Het is tegenwoordig overigens ook mogelijk om deze crosstrainers te leasen of te huren. Dit kan voor sommigen mogelijk interessant zijn. Echter gaat het dan vaak wel om de oudere modellen.

Gigantisch veel verschillende modellen

Dat Technogym crosstrainers er in verschillende soorten en maten zijn, dat wordt nog maar eens duidelijk als we het aanbod onder ogen krijgen.

Zoals gezegd zijn ze er in veel verschillende prijsklassen. Maar de verschillen tussen de apparaten zijn dus ook groot.

De ene heeft bijvoorbeeld een vliegwiel aan de voorkant en de ander aan de achterkant. Ook de bouwkwaliteit en de vorm van de crosstrainers verschilt enorm. Om over de trainingsmogelijkheden nog maar te zwijgen.

Het kan dus nog best een uitdaging worden om het meest geschikte model voor jou te vinden tussen het aanbod.

Bekijk hier het huidige aanbod Technogym crosstrainers >>

Meestal voorzien van een fors LCD scherm

Wat verder kenmerkend is aan een Technogym crosstrainer, is het feit dat de meeste modellen uitgerust zijn met een gigantisch LCD scherm.

Vrijwel altijd gaat het om een touchscreen met helder beeld en felle kleuren. Vanaf dit scherm is het mogelijk om je training te regelen, maar meestal ook om entertainment te bekijken. Je kunt er dan bijvoorbeeld apps op downloaden.

Relatief veel trainingsprogramma’s

Ook mag je behoorlijk wat trainingsprogramma’s verwachten. Het aantal trainingsprogramma’s is voor veel mensen een belangrijk punt.

Hoe meer keus er is, hoe doelgerichter je sport en ook hoe groter de kans dat er een programma bij zit dat perfect aansluit op jouw fysieke prestaties.

Aangezien er in sportscholen door veel verschillende mensen gebruik wordt gemaakt van de crosstrainers, is dit dus een zeer gewenste eigenschap.

Op de nieuwere crosstrainers van Technogym is het in veel gevallen ook mogelijk om de live console te gebruiken, waarbij er een personal trainer voor je klaarstaat. Ook kun je hiermee virtueel trainen.

Fors gebouwd en zeer intensief belastbaar

technogym_artis_synchro_crosstrainer

Als je een Technogym crosstrainer op het eerste gezicht ziet, is het direct duidelijk dat het gaat om erg stevige apparaten. De bouwkwaliteit is bovengemiddeld hoog.

Dat is ook wel nodig wanneer zo’n apparaat 10 jaar (of zelfs langer) op dagelijkse basis voor urenlang belast wordt.

Dit maakt ze wel wat groter en lomper, maar elk voordeel heeft natuurlijk z’n nadeel.

Een aantal bijzondere modellen

Als we het aanbod bekijken, zien we een aantal bijzondere modellen ertussen zitten. Zo is er de TechnoGym lateral trainer, die zich kenmerkt door de unieke beweging.

Het is geen standaard loopbeweging die je op dit apparaat maakt. Nee, het lijkt meer op een schaatsbeweging.

En dan is er nog de Technogym Artis Synchro. Een crosstrainer met excentrieke biomechanica. De lengtepas hierop is een stuk langer dan op de gemiddelde crosstrainer.

Wat is het aanbod?

Zoals gezegd is het aanbod dus groot. We maken hierbij onderscheid tussen de verschillende Technogym series:

  • De Vario serie
  • De Wave serie
  • De Synchro serie

Waar koop ik een crosstrainer van Technogym?

Crosstrainers van Technogym zijn in Nederland niet op veel plekken verkrijgbaar. Je kunt het beste terecht op de website van Technogym, of bij een van de weinige officiële dealers zoals Fitness24.

Ook kun je uiteraard kiezen voor een tweedehands crosstrainer. Dit geniet voor veel mensen de voorkeur, aangezien de kostprijs dan stukken lager is.

Wel is het in dat geval natuurlijk goed opletten dat je wel een goede koop doet. Het is belangrijk om te weten hoe oud de crosstrainer is en hoe intensief het gebruikt is. Bij voorkeur dien je het apparaat dan ook uitvoerig te testen.

Vaak zien we dat grote hoeveelheden tweedehands Technogym toestellen aangeboden worden na een faillissement van een sportschool.

Over het merk Technogym

Het merk bestaat ondertussen al ruim 35 jaar en is ondertussen de standaard in veel sportscholen. Zowel in Nederland als ver daarbuiten.

Technogym is van origine een Italiaans merk. Het begon ooit als een hobbyproject in een kleine garage. Tientallen jaren later is het dus uitgegroeid tot een gerenommeerd merk, wat voor velen zelfs de standaard is.

Naast crosstrainers biedt Technogym nog veel meer apparatuur aan, zowel voor cardio apparaten als apparatuur voor krachttraining.

Zo zijn er bijvoorbeeld:

Zijn er goede alternatieven?

Het kan natuurlijk dat de crosstrainers van Technogym toch net wat boven je budget liggen. Dat zou niet zo gek zijn, aangezien het merk niet bepaald goedkoop is.

Mocht je crosstrainers van soortgelijke kwaliteit zoeken, dan zijn crosstrainers van het merk Matrix een uitstekend alternatief.

Zoek je een kwalitatief alternatief voor thuisgebruik? Dan raden we je aan om eens een kijkje te nemen tussen de Proform crosstrainers of de NordicTrack crosstrainers.
💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *