Preacher curl machine / biceps bankje kopen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op maart 20, 2024

preacher curl machine kopen
preacher curl machine kopen

Met een preacher curl machine (ook wel biceps curl bankje) kun jij je biceps optimaal trainen. In dit artikel lees jij alles wat je moet weten over dit toestel.

Hoe kun je ermee trainen en waar koop je een goed biceps bankje?

Lees snel verder en kom erachter!

Preacher curl machine vs biceps bankje

preacher-curl-machine

De preacher curl machine verschilt van het biceps bankje.

Een biceps bankje is officieel een toestel waarbij getraind kan worden met een EZ bar of een dumbbell. Dit is dus alleen het bankje en geen machine

Een preacher curl machine maakt dezelfde oefening mogelijk, alleen hier het gewicht bepalen met de gewichtstapel of halterschijven.

Het beschikt dan over een eigen handgreep waarmee jij het gewich omhoog kunt curlen.

Meestal worden met al deze benamingen hetzelfde bedoeld. Bij sommige toestellen is het mogelijk om zowel machinaal als met de losse stang te trainen.

Waar kopen?

Vergelijk het aanbod preacher curl machines en biceps bankjes hieronder:

Gorillasports.nlBekijk aanbod >>
Fitnesskoerier.nlBekijk aanbod >>
Bol.comBekijk aanbod >>


Over de preacher curl machine

De preacher curl machine is in het leven geroepen om de biceps zo goed mogelijk te isoleren.

Het is bij de curl oefeningen namelijk de bedoeling om je ellebogen zo stil als mogelijk te houden. Op deze manier isoleer je de biceps volledig.

Je ziet vaak dat mensen momentum halen vanuit de rest van het lichaam, of de ellebogen te ver naar buiten laten wijzen. Dit kan zorgen voor blessures en minder progressie.

Een goede tip om je lichaam staand zo stil mogelijk te houden is door je bovenlichaam ietsjes naar voren te laten zakken.


Voordelen van biceps bankje & preacher curl machine

Hoewel de biceps curl er makkelijk uitziet, is deze oefening voor veel beginners vrij lastig om uit de voeren met de goede techniek.

Daarom kan de preacher curl machine beginners een enorme dienst bewijzen.

Maar ook voor gevorderde is de preacher curl een erg goede oefening. Je weet namelijk zeker dat je alle kracht uit je biceps haalt zonder te smokkelen.

biceps-curl-bankje

Daarnaast is het altijd goed om je biceps met meerdere oefeningen aan te pakken en niet alleen het ‘reguliere curl werk’ te doen. Hierdoor zullen je biceps sneller groeien.

Alternatief voor biceps bankje

Je kunt er ook voor kiezen om een verstelbaar trainingsbankje rechtop te zetten, er achter te gaan staan en je arm vervolgens op de leuning laten steunen.

Dit is ook een vorm van de preacher curl en je hebt er geen aparte bench voor nodig.

Uitvoering preacher curl

De preacher curl voer je als volgt uit:

  1. Neem plaats op het zitvlak en stel het af in de goede hoogte.
  2. Pak een dumbbell, stang of de handgrepen van de machine en plaats je ellebogen stevig op het kussen voor je.
  3. Druk je bovenarmen krachtig tegen het bankje aan zodat je zeker weet dat deze stil blijven liggen.


Aandachtspunten bij een preacher curl bankje kopen

preacher-curl-bank

Als je een preacher curl bank gaat kopen hou er dan rekening mee dat je het beste kunt kiezen voor een toestel met een dikke pad (kussen) erop. Dit kussen beschermd namelijk je bovenarmen en ellebogen.

Wanneer je een preacher curl machine hebt met een dun kussentje kan je last gaan krijgen van je ellebogen en bovendien voelt dit niet echt comfortabel.

Wat verder belangrijk is bij de aankoop is dat het voldoende stabiliteit heeft en dat het idealiter in hoogte verstelbaar is.

Als je het zitvlak namelijk niet hoger of lager kunt instellen dan gaat dit ten kosten van de effectiviteit van je training omdat je jouw biceps niet vanuit de juiste hoek kunt trainen.

Ook is het wenselijk dat je de stang voor je kan neerleggen tussen de setjes door.

Nu je weet waar je op moet letten kun je direct het aanbod met elkaar vergelijken om tot de beste keuze te kunnen komen.
💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *