Preacher curl machine / biceps bankje kopen

Laatst bijgewerkt door Casper op juni 17, 2022

preacher-curl-bench
preacher-curl-bench

Met preacher curl machines (ook wel biceps curl bankje) kun jij je biceps optimaal trainen. In dit artikel lees jij alles wat je moet weten over dit toestel.

Hoe kun je ermee trainen en waar koop je het biceps bankje?

Over de preacher curl machine

preacher-curl-machine

De preacher curl machine verschilt van de curl bench:

De preacher curl bench wordt ookwel bicep curl bench genoemd. Dit is een bankje waarbij getraind kan worden met een EZ bar of een dumbbell. Dit is dus alleen het bankje en geen machine

Een preacher curl machine is van hetzelfde concept alleen hier kun je zelf het gewicht aanhangen in de vorm van schijven. Het beschikt dan over een eigen handgreep waarmee jij de schijven omhoog kunt curlen.

Meestal worden met al deze benamingen hetzelfde bedoeld. Bij sommige toestellen is het mogelijk om zowel machinaal als met de losse stang te trainen.

Waar kopen?

Hieronder kun je het aanbod preacher curl machines/bankjes van verschillende webshops met elkaar vergelijken:

Gorillasports.nlBekijk aanbod >>
Fitnesskoerier.nlBekijk aanbod >>
Bol.comBekijk aanbod >>


Waarom trainen met preacher curl machine

De preacher curl machine is in het leven geroepen om de biceps op een zo compleet mogelijke manier te trainen. Het is bij de curl oefeningen namelijk de bedoeling om de ellebogen zo stil als mogelijk te houden.

Op deze manier isoleer je de biceps namelijk volledig. Je ziet namelijk vaak dat mensen momentum halen vanuit de rest van het lichaam of de ellebogen te ver naar buiten laten wijzen.

Een goede tip om je lichaam staand zo stil mogelijk te houden is door je bovenlichaam ietsjes naar voren te laten zakken.


Waarom de preacher curl machine?

Hoewel de curl er erg makkelijk uitziet is de oefening voor veel beginners vrij lastig om uit de voeren met de goede techniek. Daarom kan de preacher curl machine beginners een enorme dienst bewijzen.

Maar ook voor gevorderde is de preacher curl een erg goede oefening. Je weet namelijk zeker dat je alle kracht uit je biceps haalt zonder te smokkelen.

biceps-curl-bankje

Daarnaast is het altijd goed om je biceps met meerdere oefeningen aan te pakken en niet alleen het ‘reguliere curl werk’ te doen.

Je kunt er ook voor kiezen om een verstelbaar trainingsbankje rechtop te zetten, er achter te gaan staan en je arm vervolgens op de leuning laten steunen. Dit is ook een vorm van de preacher curl en je hebt er geen aparte bench voor nodig.

Uitvoering

De oefening voer je als volgt uit:

  1. Neem plaats op het zitvlak en stel het af in de goede hoogte
  2. Pak een dumbbell, stang of de handgrepen van de machine en plaats je ellebogen stevig op het kussen voor je.
  3. Druk je bovenarmen krachtig tegen het bankje aan zodat je zeker weet dat deze stil blijven liggen tijdens de preacher curl.Aandachtspunten bij een preacher curl bankje kopen

preacher-curl-bank

Als je een preacher curl bank gaat kopen hou er dan rekening mee dat je het beste kunt kiezen voor een toestel met een dikke pad (kussen) erop. Dit kussen beschermd namelijk je bovenarmen en ellebogen.

Wanneer je een preacher curl machine hebt met een dun kussentje kan je last gaan krijgen van je ellebogen en bovendien voelt dit niet echt comfortabel.

Wat verder belangrijk is bij de aankoop is dat het voldoende stabiliteit heeft en dat het idealiter in hoogte verstelbaar is.

Als je het zitvlak namelijk niet hoger of lager kunt instellen dan gaat dit ten kosten van de effectiviteit van je training omdat je jouw biceps niet vanuit de juiste hoek kunt trainen.

Ook is het wenselijk dat je de stang voor je kan neerleggen tussen de setjes door.

Nu je weet waar je op moet letten kun je direct het aanbod met elkaar vergelijken om tot de beste keuze te kunnen komen.

Lees ook:

Biceps trainen thuis >>

Leg curl machine >>

Categorieën: Fitnessapparatuur

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.