Arm blaster voor maximale biceps isolatie – Meer spiergroei?

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op maart 20, 2024

arm blaster kopen
arm blaster kopen

Een arm blaster, ook wel bicep blaster genoemd, is een hulpmiddel om je armen stil te houden tijdens het doen van bicep curls.

Maar de blaster kan ook gebruikt worden tijdens tricep pushdowns en extensions. In dit artikel lees je over het nut en belang van dit trainingshulpje.

Terug van weggeweest

arm-blaster

De blaster is in de jaren ’70 door niemand minder dan Arnold Schwarzenegger bedacht. Maar sindsdien is het langzamerhand in de vergetelheid geraakt.

Lange tijd hebben we ze niet meer kunnen aanschouwen in de sportscholen. Maar de arm blaster is nu weer helemaal terug van weggeweest. En dat is natuurlijk niet voor niets.

Laten we een kijkje nemen naar de voordelen van deze tool.

Hulpje bij het trainen

arm-blaster-tunturi

Het blijft altijd lastig om de bovenarmen zo stil mogelijk te houden tijdens het doen van bicep curls. Ook tijdens de triceps pushdown kan dit lastig zijn.

Hoe meer jij je armen beweegt tijdens de biceps curl, hoe minder kracht jouw biceps zullen moeten leveren. Daarom is het ook zo belangrijk om je ellebogen zo stil mogelijk te houden tijdens het uitvoeren van deze oefening.

Hoe vaak zien we wel niet iemand die tijdens het curlen zijn hele lichaam meebeweegt? Dit is niet alleen erg slecht voor je rug, maar het is ook nog eens verre van effectief voor je biceps.

En dát is waar de armblaster komt kijken. Het dient als extra steun voor je bovenarmen, waardoor je ze zonder moeite stilhoudt tijdens het trainen.

De arm blaster zal niet alleen zorgen voor snellere spiergroei, maar kan ook vervelende blessures voorkomen.

Bicep curl met de arm blaster

Aan de arm blaster zit een riempje dat je om je nek heen kunt hangen. Je armen zullen nu automatisch in een positie komen te staan waarin je ze niet meer naar achteren kunt halen.

Ze staan nu dus muurvast. Het is niet meer mogelijk om te cheaten.

Dit hulpje maakt het dus mogelijk om het maximale uit je training te kunnen halen. Het is qua beweging vergelijkbaar met curls op een preacher curl machine.


Triceps push down met de arm blaster

Bij de triceps push down is het ook belangrijk dat je je bovenarmen stil houdt en dus komt de armblaster hierbij ook erg van pas.

Druk je bovenarmen strak tegen de arm blaster aan en trek het gewicht naar beneden met bijvoorbeeld een tricep rope aan een kabelstation.

Het voorbeeld vind je in het filmpje hieronder.


Arm blaster kopen?

Wil jij ook grotere armen kweken met behulp van de arm blaster? Verstandige keus!

Je kunt deze kopen voor een niet al te hoge prijs. De prijzen variëren meestal tussen de 30 en de 50 euro.

Klik op de knop hieronder en bekijk het beste aanbod:

Lees ook:


Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *