Triceps touw / tricep rope

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 2, 2023

triceps-touw
triceps-touw

Op zoek naar een een goed triceps touw? Een triceps touw wordt ookwel triceps rope of fitness rope genoemd.

triceps-touw-man

Het dankt deze naam aan het feit dat dit touw grotendeels gebruikt wordt voor triceps oefeningen aan het kabelstation. Je bevestigd de touwen door middel van een musketonhaak.

Deze haak krijg je er niet altijd bijgeleverd. Let hier dus op. Als je nog geen haak hebt kun je deze er eventueel los bij bestellen.

Je kunt met het triceps touw overigens nog veel meer oefeningen uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan de bicep curl of de rope pull down. Maar ook kun je je schouders er mee trainen, denk bijvoorbeeld maar aan face pulls.

single-rope

double en single ropes

Meestal wordt er een double rope bedoeld. Je kunt het touw in dat geval met beide handen vastpakken. Maar je hebt ook single ropes. Dit kun je gebruik om één arm tegelijk te trainen.

Soorten

Je hebt verschillende soorten triceps touwen, veel hiervan zijn namelijk zelf geïmproviseerd. Maar de tricep touwtjes die je het meest tegenkomt zijn de welbekende zwarte dikke ropes met plastic bolletjes aan de uiteinden.

Deze plastic bolletjes zorgen ervoor dat je handen niet van het touw afglijden. Dit is zeker handig voor extra grip. Als je een ander soort touw gebruikt zorg dan voor knoopjes aan de uiteinden.

Waar koop het het beste triceps touw?

De touwen zijn in meerdere sportwinkels te kopen. Ze zijn allemaal nagenoeg hetzelfde. Ook zit er amper verschil in kwaliteit. Triceps ropes vallen doorgaans. onder de categorie fitness accesoires.

Hieronder kun je de prijzen met elkaar vergelijken:

Wil je meer reviews of artikelen over fitness apparatuur lezen? In de artikelen hieronder vind je onder andere handige trainings benodigdheden en apparaten. Ga naar deze artikelen via de links hieronder:

Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *