Hoe krijg ik grotere armen in 4 weken? 7 tips

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op oktober 30, 2023

In 4 weken grotere armen krijgen
In 4 weken grotere armen krijgen

Wil jij grotere armen in 4 weken krijgen? In dit artikel vertel ik je of dit mogelijk is en wat voor resultaten je kunt verwachten.

Daarnaast geef ik je 7 extra tips die jij vandaag nog kunt toepassen om gespierdere armen te krijgen.

Kan ik in 4 weken grotere armen krijgen?

grotere-armen-4-weken

Laten we direct beginnen met de vraag; is het überhaupt wel mogelijk om in 4 weken tijd mijn armen groter te trainen?

Zoals je misschien wel weet is het transformeren van je lichaam vaak een langdurig proces. Je zult niet zomaar van de ene op de andere dag gespierd worden als je dun bent.

Nee, hier gaat nu eenmaal wat tijd over heen. Ook moet je natuurlijk op de juiste manier trainen en eten om überhaupt resultaat te gaan zien.

Om op de vraag terug te komen; ik heb goed nieuws én minder goed nieuws voor je.

Het goede nieuws is dat het wel degelijk mogelijk is om jouw armen te vergroten in 4 weken tijd.

Wat is dan het minder goede nieuws? Dat dit niet enorm veel zal zijn. Zeker als je al een tijdje traint moet je denken aan maximaal een paar centimeter.

Vaak valt het verschil met het blote oog dan ook niet direct op te merken. Echt grote progressie boeken en je armen aanzienlijk vergroten zal nu eenmaal wat langer duren dan slechts één maand.

Vraag het maar aan een willekeurige bodybuilder met massieve armen. Grote kans dat hij al járen lang traint. Ieder jaar zullen de armen weer wat groeien indien je goed traint, eet en slaapt.

Staar je dan ook niet te veel blind op de kortere termijn van 1 maand. Vraag jezelf liever af wat er in een jaar mogelijk is.

Ik weet het, dit klinkt misschien wat veel en kan je dan wellicht ook afschrikken. Maar het transformeren van je lichaam is nu eenmaal iets dat tijd nodig heeft.

Natuurlijk is het goed mogelijk om in 3 maanden een gespierder lichaam te krijgen. En ook kun je op korte termijn je spiergroei aanzienlijk versnellen, waardoor de resultaten sneller komen.

Maar de grote en blijvende resultaten zullen pas na langere tijd aanwezig zijn.

Hoeveel verschil zal ik na 4 weken zien?

Hoeveel verschil zal er dan zijn na 4 weken tijd? Is het al zo dat ik nieuwe shirts moet gaan kopen?

Nee, na 4 weken zal er zoals gezegd een verschil zijn van maximaal een paar centimeter. Hoeveel groter jouw armen daadwerkelijk zijn geworden hangt af van jouw voedings- en trainingsschema.

Ook hangt het grotendeels van je genen af. Bij sommigen zullen de armen nu eenmaal sneller groeien dan bij anderen.

Blijf dus consistent trainen op het moment dat de resultaten tegenvallen na 1 maand. Ga niet direct op zoek naar extreme spiergroei middelen of ”shortcuts”.

Om je progressie te meten dien je de omtrek van je armen te meten. Doe dit met een meetlint. Belangrijk is dat je op het moment van meten niet recent getraind hebt.

Tijdens het trainen ontstaat er namelijk een pomp, aangezien er dan meer bloed naar de armspieren wordt gepompt, waardoor ze groter zullen zijn.

Tips voor grotere armen in 1 maand

Wil jij je armspieren vergroten in 4 weken? Onderstaande tips kun je vandaag nog toepassen voor maximaal resultaat.

1. Overweeg een ”arm day”

Als je jouw armen traint nadat je klaar bent met de grotere spiergroepen, zullen je armen minder kracht overhebben voor de isolatie oefeningen.

Dit geldt zowel voor de biceps als voor de triceps.

Met de meeste oefeningen voor je rugspieren spreek je bijvoorbeeld indirect je biceps aan. En bij veel oefeningen voor je borst en schouders train je indirect ook je triceps.

Je zult begrijpen dat je armspieren een stuk vermoeider zijn als je ze pas op het eind van je training aanpakt. Aan de andere kant wil je jouw armen ook niet vermoeien voordat je begint met de grotere spiergroepen.

Overweeg daarom om een ”arm day” in je trainingsschema op te nemen. Dit is een dag dat jij je puur richt op het trainen van je biceps en triceps. Eventueel kun je ook de schouderspieren meetrainen.

2. Minder herhalingen, hoger gewicht

Wil jij je triceps of biceps sneller laten groeien? Dan heb ik een simpele tip voor je; ga trainen met meer gewicht.

Om spiergroei te stimuleren is het zaak om voornamelijk de type II spiervezels aan te spreken. Dit doe je door relatief weinig herhalingen te maken (ongeveer 6-8).

3. Vergeet je triceps niet

Wat we maar al te vaak zien is dat men zich enkel focust op het trainen van de biceps. En dat terwijl ongeveer 2/3e deel van je bovenarmspieren uit je triceps bestaan.

Geef deze dus beide evenveel aandacht en je zult je armen explosief laten groeien in een maand.

4. Train ook je onderarmen

Uiteraard mag je ook je onderarmen niet vergeten te trainen. Allereerst zodat alles goed in verhouding blijft wanneer je armen groter worden.

Maar daarnaast zorgen sterke onderarmen ook voor een betere gripkracht, wat je armspieroefeningen weer ten goede komt.

5. Blijf je armspieren verrassen

Het is belangrijk om je armspieren zo nu en dan flink te verrassen en te prikkelen. Dit doe je enerzijds met zware workouts, anderszijds is het belangrijk om gevarieerd te blijven trainen.

Train bijvoorbeeld eens met drop sets of met supersets.

6. Train je hele lichaam

Wil je sneller gespierd worden? Dan is het aanbevolen om je héle lichaam te trainen. En dus niet alleen maar je armen, of alleen je bovenlichaam.

Nee, alle spiergroepen zijn belangrijk. Bovendien komt het de spiergroei van je armen ook ten goede als jij je beenspieren traint. Dit komt onder andere vanwege de verhoogde aanmaak van testosteron en het groeihormoon.

Dus never skip leg day!

7. Download de Spiermassa Kickstart

Tot slot nog één gouden tip voor effectieve én blijvende spieropbouw. Ik raad je aan om even de Gratis Spiermassa Kickstart te downloaden.

Hierin leer je de basis van spiermassa kweken en voorkom je de meest gemaakte fouten. Claim dus direct je gratis download als je snel grotere armen wilt:

Gratis: de Spiermassa Kick-start

Wil jij snel en efficiënt spiermassa opbouwen, zonder onnodige fouten te maken? Klik dan hieronder:

cover-spiermassa-kickstart

💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Training

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *