Van dun naar gespierd? Dit is hoe het werkt

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op mei 4, 2023

van-dun-naar-gespierd
van-dun-naar-gespierd

Wil jij van dun naar gespierd gaan? In dit artikel vertellen we jou hoe jij van dun naar gespierd kunt gaan en hoe je dit het beste aan kunt gaan pakken.

Ook vertellen we je hoelang dit ongeveer gaat duren en krijg je extra tips om goed aan de slag te gaan!

Waarom van dun naar gespierd?

Als jij momenteel dun bent en gespierd wilt worden, dan ben je niet de enige.

Samen met jou zijn er namelijk een hele hoop anderen die met ondergewicht kampen, of zichzelf simpelweg te mager vinden.

Maar wat is nu eigenlijk het voordeel van gespierder worden? Allereerst is het vaak vanuit esthetische beweegredenen waarom men meer spiermassa wilt kweken.

Dit kan namelijk leiden tot een zelfverzekerder gevoel en het leidt er vervolgens toe dat jij sterker in je schoenen gaat staan.

Daarnaast zul je doordat je gespierder wordt ook alsmaar sterker worden, wat tevens meerdere voordelen met zich meebrengt.

Van dun naar gespierd: hoe werkt dat?

Als jij van dun naar gespierd wilt gaan, zul je precies moeten weten hoe jij dit kunt gaan verwezenlijken.

Het is over ‘t algemeen namelijk niet heel erg eenvoudig en je moet dan ook goed rekening houden met een aantal zaken.

De 3 belangrijkste zaken zijn: training, voeding en rust.

Wanneer je deze 3 aspecten perfect op elkaar af weet te stemmen én dit weet vol te houden, dan is het een kwestie van tijd voordat jij van dun naar gespierd gaat.

Hoe je dan precies moet eten en trainen? Dat lees je in de rest van dit artikel.

Op welke manieren kun je van dun naar gespierd gaan?

grote-armen

Voeding is veruit het belangrijkste aspect. Zeker als jij net begint met trainen zal je voeding helemaal in orde moeten zijn, wil je kunnen aankomen in spiermassa.

Hierbij is het belangrijk dat je veel eet. Als jij momenteel denkt dat je al veel eet, maar toch niet gespierder wordt, dan is het advies eigenlijk heel simpel: namelijk, meer eten.

Een hele simpele manier is om simpelweg het dubbele te gaan eten dan dat je nu doet. Eet je nu bijvoorbeeld 3 boterhammen bij je ontbijt? Eet er vanaf morgen dan 6.

Als je deze regel op alles toepast van wat je eet, zal het al een stuk makkelijker worden om gespierd te worden.

Waar je overigens wel op moet letten, is dat je niet te veel in vetmassa gaat aankomen.

Als jij momenteel dun bent, is dat nu nog geen heel groot aandachtspunt, maar houdt dit wel goed in de gaten. Eet dus niet té veel boven je dagelijkse behoefte.

Het aankomen in spiermassa noemen we ook wel bulken. Als jij gaat bulken, dan kun je er voor kiezen om te gaan lean bulken of dirty bulken.

Het verschil is dat je bij dirty bulken véél meer eet dan je dagelijkse caloriebehoefte, waardoor je sneller in spiermassa aan zult komen, maar ook sneller in vetmassa.

Je kunt ook gaan lean bulken, waarbij je slechts zo’n 200 calorieën boven je dagelijkse onderhoud eet.

Met deze strategie zul je weliswaar wat minder snel gespierd worden, maar je zult ook minder snel aankomen in vetmassa.

Dit is waar jij op moet letten

Tot nu toe heb je gelezen wat de basis is om van dun naar gespierd te gaan. Maar wat zijn nou belangrijke dingen om op te letten?

Een schema volgen

Wij raden je aan om een goed schema te gaan volgen als je van dun naar gespierd wilt gaan.

Hierbij is zowel een voedingsschema als een trainingsschema gewenst. Qua voeding is het belangrijkste dat je veel eet en dat je ook genoeg eiwitten binnenkrijgt (2 gram per kilo lichaamsgewicht per dag).

Qua training kun je het beste een trainingsschema volgen, waarbij zowel spiergroei als kracht centraal staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het stronglifts 5×5 schema of het push/pull schema.

In de Spiermassa Kick-start vind je overigens een complete uitleg over hoe je het beste kunt eten en trainen om van dun naar gespierd te gaan, inclusief voorbeeld schema’s.

Volhouden

Wanneer je voeding en training goed op orde is, is het slechts nog een kwestie van volhouden.

Dit klinkt in theorie echter vrij gemakkelijk, maar in de praktijk zullen er ook dagen tussenzitten dat je misschien wat minder zin hebt om te gaan trainen of om veel te eten.

Juist op die dagen moet jij jezelf er tot toe zetten om tóch te gaan trainen. Het is dus heel belangrijk om de juiste instelling te hebben.

Maar het is ook belangrijk om over de juiste kennis en tools te beschikken, waardoor je cruciale beginnersfouten kunt voorkomen.

Lees jezelf van te voren dus goed in over het kweken van spiermassa.

Begin direct goed met de spiermassa kick-start!

Wil je direct goed van start gaan om van dun naar gespierd te gaan? Dan raad ik je aan om onze gratis Spiermassa kweken Kick-start te downloaden.

Dit E-book zal jou helpen om de meest gemaakte (beginners)fouten te voorkomen en je leert direct de basisprincipes van hoe je moet eten om gespierd te worden.

Download het E-book hieronder:

Gratis: de Spiermassa Kick-start

Wil jij snel en efficiënt spiermassa opbouwen, zonder onnodige fouten te maken? Klik dan hieronder:

cover-spiermassa-kickstart








💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Training

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *