Biceps Snel Laten Groeien? Lees hier hoe!

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op april 8, 2023

biceps-laten-groeien
biceps-laten-groeien

Wil jij je biceps snel laten groeien? Het kan zijn dat je biceps momenteel achterblijven ten opzichte van de rest van je lichaam, of misschien heb je überhaupt wel moeite met spiermassa opbouwen.

Hoe dan ook, in dit artikel vind je de praktische tips waarmee jij jouw biceps snel(ler) kunt vergroten!

Biceps snel laten groeien, hoe doe je dat?

gespierde-armen

De biceps zijn met name onder mannen een van de spiergroepen die het meest in ‘t oog springt. Samen met de borstspieren zijn de biceps dan ook voor velen de favoriete spiergroep om te trainen.

Maar wat nou als je biceps niet snel genoeg groeien, wat moet je dan doen? Misschien heb je al een aantal dingen geprobeerd om de spiergroei te versnellen, of misschien ben je wel radeloos en op zoek naar hulp.

Met onze tips kun je je armen binnen no-time weer laten groeien als kool en effectief werken aan grotere en bredere biceps!

De beste tips om je biceps sneller te laten groeien;

1. Heb je wel genoeg geduld?

Ben je nog niet begonnen met trainen? Dan zul je eerst een goed begin moeten maken voordat je kunt concluderen of jouw biceps wel snel genoeg groeien.

Als je pas net begonnen bent (lees een paar maanden) en je hebt het gevoel dat je biceps nog geen centimeter groter zijn geworden, dan is dit vermoedelijk het gevolg van een gebrek aan geduld.

Wees dus niet te snel met de uitspraak ”mijn biceps groeien niet”. Onderzoek eerst goed de oorzaak.

Je moet je goed beseffen dat spiermassa kweken een weg van de lange adem is. Als jij jouw voeding, training en rust allemaal goed op orde hebt, dan zullen je biceps met een nodige portie geduld vanzelf gaan groeien.

Als je echter al enige tijd traint, en je kunt met zekerheid zeggen dat je biceps niks gegroeid zijn, dan doe je vermoedelijk iets fout in je voedingspatroon of training.

2. Breng meer variatie in je oefeningen

Een hele goede manier om je biceps sneller te laten groeien is om variatie aan te brengen in je trainingen.

Als jij momenteel alleen maar dezelfde oefeningen doet voor je biceps, en ook nog eens in dezelfde volgorde, dan is het tijd voor verandering.

Uiteraard is het goed om een bepaalde routine een tijd lang vast te houden, zodat je steeds progressie kunt maken op de desbetreffende oefening.

Maar op een goed moment zit er nauwelijks progressie meer in en is het dus tijd om van routine en oefeningen te wisselen. Probeer dan ook eens andere biceps oefeningen uit voor een nieuwe trainingsprikkel.

Lees hierna: biceps oefeningen voor thuis

3. Hoevaak trainen om je biceps sneller te laten groeien?

Hoe vaak train jij momenteel je biceps? Dat is een goede vraag om jezelf te stellen als je je biceps, of welke spier dan ook sneller wilt laten groeien.

De biceps zijn een relatief kleine spiergroep, maar kunnen vrij zwaar belast worden. Dit betekent dat je jouw biceps prima 2, of zelfs 3 keer per week kunt trainen.

Uiteraard zul je wel je trainingsvolume (aantal sets) moeten aanpassen als je vaker per week gaat trainen.

Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je tussen het trainen van elke spiergroep minimaal 48 uur rust houdt voor optimaal herstel.

Vaak wordt elke spiergroep 2 keer per week trainen gezien als de optimale frequentie voor spiergroei, maar dit ligt natuurlijk volledig aan de rest van jouw trainingsschema.

4. Werk met supersets

We hadden het zojuist al over variatie in je trainingen om je biceps snel te laten groeien.

Een van de manieren om op een leuke en uitdagende manier variatie aan te brengen is door supersets te gaan doen.

Dit zijn oefeningen die je vlak na elkaar uitvoert. Je zou bijvoorbeeld 2 biceps oefeningen na elkaar kunnen doen.

Je krijgt hierdoor een extreem goede pomp en een heel ander soort belasting op je spieren, wat beide een goede aanzet kan zijn voor meer spiergroei.

5. Train je biceps niet na de rugtraining

Als je biceps achter lopen op de rest van je lichaam, of je wilt je biceps gewoon snel laten groeien, dan raad ik je aan om deze níet na het trainen van je rugspieren aan te pakken.

Je kunt je biceps oefeningen en oefeningen voor de rugspieren in dat geval het beste verspreiden over verschillende trainingsdagen, tenzij je met supersets werkt (zie tip 4).

Vrijwel alle rugspieroefeningen bevatten namelijk een zogenoemde pull beweging, waarbij je biceps secundair worden aangesproken.

Je biceps worden dus al flink aan het werk gezet bij het trainen van je rug en daarom zul je minder uit de isolatie oefeningen kunnen halen als je deze vlak erna doet.

Overigens is het ook afgeraden om je biceps vóór je rugspieroefeningen te doen. Je biceps zullen dan weliswaar sneller groeien, maar je rugspieren blijven achter.

Pak deze spiergroepen dan ook echt aan op verschillende trainingsdagen voor snellere spiergroei.

6. Eet meer en laat je biceps sneller groeien!

grotere-biceps

Tip nummer 6 is eigenlijk vrij simpel en behoeft dan ook weinig uitleg. Waarschijnlijk is het voor jou reeds bekend dat je genoeg zult moeten eten om spiermassa te kweken.

Als je biceps momenteel niet hard genoeg groeien, terwijl je ze wél goed traint, dan is de kans heel groot dat je simpelweg te weinig eet.

Het advies is dan ook: eet meer en je biceps zullen snel groeien. Uiteraard dien je wel te eten in een goede verhouding met eiwitten, koolhydraten en vetten. Dit noemen we ook wel bulken.

7. Ga omlaag in gewicht en focus je op maximale isolatie

preacher-curl-bank

Train jij je biceps momenteel met veel gewicht, maar groeien ze niet snel genoeg?

Ik raad je in dat geval aan om je eens wat minder op het gewicht te focussen waar je mee traint.

Natuurlijk snap ik dat het mentaal lastig kan zijn om te zakken in gewicht. Je zult je ego hier dan ook even voor aan de kant moeten schuiven.

Als je een lichter gewicht gebruikt, is de kans groot dat je je armen véél beter kunt isoleren. Dit geldt eigenlijk voor alle spiergroepen, maar met name voor bij je armen en schouders is dit belangrijk.

Bovendien is de kans op blessures ook nog eens minder, omdat je je beter kunt richten op het correct uitvoeren van de oefening.

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het isoleren van je biceps? Maak dan gebruik van een bicep blaster en laat je biceps groeien als kool!

8. Gebruik een trainingsschema

Als jij nu niet volgens een gedegen trainingsschema traint en eigenlijk elke training ”maar wat doet” en alleen de spiergroepen traint waar je die dag zin in hebt, dan zullen bepaalde spiergroepen achter kunnen blijven ten opzichte van de rest.

Wil jij jouw biceps dus snel laten groeien? Gebruik dan een goed trainingsschema voor spiergroei.

9. Meer focus op de excentrische fase

De ”excentrische fase” is een moeilijke benaming voor de ”terugweg” van een bepaalde oefening.

Bij een bicep curl is dit dan bijvoorbeeld het laten zakken van de curl stang of dumbbells.

Deze fase van de oefening mag je zeker niet onderschatten als jij je biceps snel wilt laten groeien.

Als jij je hier echt goed op gaat focussen is hier namelijk enorm veel spiergroei mee te behalen. Hierbij is een goede mind muscle connection van belang.

10. Meet je armomtrek

Hoe weet je nou of je biceps wel snel groeien, als je jouw progressie niet bijhoudt?

Als je jezelf elke dag in de spiegel ziet, zul je dan ook niet zien of je spieren wel of niet groter worden.

Je kunt dit natuurlijk meten aan de hand van shirtjes die strakker gaan zitten, maar dit is bij een groei van een paar centimeter vaak nog niet te merken.

Het beste kun je daarom jouw armomtrek meten. Noteer de omtrek en meet vervolgens na een maand of twee wederom de omtrek.

Aan de hand hiervan kun je erachter komen of je biceps snel groeien, of dat ze wellicht achterblijven.

Hierbij moet overigens wel bij gezegd worden dat de groei van je tricep ook invloed heeft op de omtrek van je arm, houd hier dus rekening mee.

Bonus tip: Download Gratis de Spiermassa Kick-start!

gegroeide-spierbal

Tot slot een exclusieve bonus tip.

Als jij al mijn tips hebt gelezen, dan betekent dit dat jij gemotiveerd bent om aan de slag te gaan om je biceps snel te laten groeien.

Wat jou hierbij kan helpen is mijn Gratis E-book: de ”Spiermassa Kick-start”.

Hiermee word je goed opweg geholpen om (meer) spiermassa te kweken en jouw biceps (nog) sneller te laten groeien!

Download hier de Gratis Spiermassa Kick-startMisschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Training

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *