Gespierde armen kweken

Laatst bijgewerkt door Tibor Wouda op februari 20, 2024

gespierde armen trainen
gespierde armen trainen

Wil jij gespierde armen trainen? Dan ben je niet de enige. Er zijn namelijk veel mannen en vrouwen die grotere armen willen.

Op deze pagina ben je op de goede plek! We gaan namelijk alles bespreken wat er bij het trainen van gespierde armen komt kijken.

Na het lezen van dit artikel heb je dan ook alle kennis om direct goed aan de slag te gaan en je armen te laten groeien!

In het kort

  • Hoe snel je armen gespierder worden is afhankelijk van je voeding, training, rust en genetische aanleg.
  • Met de juiste training en voeding kun je gespierdere armen kweken. Richt je hierbij op de basisprincipes voor spiergroei.
  • Consistent zijn is hierbij de sleutel tot succes.
  • Focus je niet alleen op het trainen van je armspieren als je deze wilt laten groeien. Ook de rest van de spiergroepen dient getraind te worden.

Gespierde armen kweken: is het echt zo moeilijk?

gespierde-armen

Misschien ben je al een tijdje begonnen met trainen en zie je nog geen, of naar jouw zin te weinig resultaat aan je armen qua spiergroei.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je er nog tegenop ziet om gespierdere armen te gaan kweken, omdat je bang bent dat het te moeilijk zal zijn.

De grote vraag luidt dan ook: is het nou écht zo moeilijk? Of is het eigenlijk voor iedereen mogelijk om de armspieren te laten groeien?

We zouden graag zeggen dat het niet moeilijk is, toch komt er nog aardig wat kijken bij het kweken van gespierde armen.

Hier komt bijvoorbeeld de juiste manier van trainen bij kijken, maar ook voeding speelt hier een grote rol in.

Daarnaast zal jouw motivatie en doorzettingsvermogen ook meespelen. Maar ook niet geheel onbelangrijk is het beschikken over de juiste kennis om gespierde armen te ontwikkelen.

Er zijn namelijk nog altijd enorm veel mannen en vrouwen die hun armspieren willen vergroten, maar dit willen gaan starten zonder doordacht plan.

In de sportschool wordt er bijvoorbeeld ”op gevoel” getraind en op de voeding wordt amper gelet.

Zoals je kunt lezen, komt er dus nog behoorlijk wat bij kijken. Laat je hier echter niet door tegenhouden, in dit artikel vertellen we je namelijk álles wat je moet weten om je doel te bereiken!

Ten slotte geven we aan het eind dit artikel nog een bonus tip om direct goed van start te gaan.

Waar moet je rekening mee houden als je gespierde armen wilt?

grote-armen

Zoals we je nu al een aantal keren hebben verteld komen gespierde armen er niet vanzelf.

Waar je nou precies allemaal rekening mee moet houden? Dat vertellen we je hieronder.

Wees consistent

Consistentie is de sleutel naar succes. Dit geldt overigens niet alleen bij het trainen van je armen, maar dit is op meerdere dingen in het leven van belang.

Als jij aan je armspieren wilt werken én resultaten wilt gaan zien, dan zul je consistent moeten gaan trainen.

Het is verstandig om aan de slag te gaan met een trainingsschema voor spiergroei en je hier ook echt aan te houden.

Wanneer je consistent op de juiste manier blijft trainen én rekening houdt met de andere aspecten waar we het over gaan hebben, dan kan het niet anders dan dat jouw armen op den duur zullen gaan groeien als kool!

Wees bewust van het belang van je voeding

Je voeding is minstens net zo belangrijk als je training, in feite zelfs belangrijker.

Voeding en spieropbouw zijn dan ook onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Ook al train je consistent én voer je alle oefeningen uit je trainingsschema goed uit, zonder de juiste voeding zul je nooit de gewenste fysieke resultaten behalen.

In de basis geldt voor je voeding dat je een goede verhouding eiwitten, koolhydraten en vetten moet eten om spiermassa op te bouwen.

Je kent de uitdrukking ”je bent wat je eet” misschien wel. Dit is dan ook zeker van toepassing als je spieren wilt opbouwen.

Je spieren moeten namelijk goed kunnen herstellen van je trainingen én je hebt voldoende energie nodig om je trainingen uit te voeren.

Het eten met als doel spieropbouw wordt ook wel de bulkfase genoemd.

Train je volledige armen

onderarmen-trainen

Voor het geval je dit nog niet wist: je bovenarmen bestaan uit twee spiergroepen; De biceps en triceps.

Beide spiergroepen moeten worden getraind wil je op een effectieve wijze gespierdere armen kweken.

Hoewel de bovenarmen voor twee derde uit de triceps bestaat, dien je de biceps minstens net zoveel aandacht te geven in je trainingen.

Daarnaast moet je ook zeker niet vergeten dat je óók nog onderarmspieren hebt. Wanneer je gespierdere armen wilt, is het verstandig om deze ook mee te trainen.

Hoewel deze bij het merendeel van de biceps en triceps oefeningen worden meegetraind, kan het zeker verstandig zijn om ze ook los daarvan te isoleren.

Je kunt hier aparte oefeningen voor doen, of trainen met behulp van een onderarmtrainer.

Lichaamsbouw en genen

We hadden het eerder al over de rol die je genen spelen in het verkrijgen van gespierde armen.

De rol van je genen mag je dan ook zeker niet onderschatten, aangezien het voor een groot deel genetisch bepaald zal zijn hoe snel je spieren zullen groeien.

Als je de lichaamsbouw hebt van een ectomorf en moeite hebt met aankomen, dan zal het vanzelfsprekend wat langer duren. Ook zul je wellicht harder moeten trainen en meer moeten eten, dan iemand die er minder moeite mee heeft.


Aanvullende tips voor gespierde, grote armen

Nu je weet wat er allemaal komt kijken bij het trainen van gespierdere armen, geven we je graag wat extra tips die jij direct kunt toepassen!

Het is belangrijk om met onderstaande zaken goed rekening te houden om je gewenste resultaat te behalen, lees ze dus goed door!

Train niet alleen maar je armen

Als je grotere armen wilt, is het natuurlijk verleidelijk om alleen maar je armspieren te gaan trainen en de rest van de spiergroepen te laten voor wat het is.

Dit kunnen we je echter sterk afraden en wel om de volgende reden: Als je ál je spiergroepen traint zullen je armen juist sneller groeien.

Hoe dit komt? Omdat er bij het trainen van bijvoorbeeld je benen allerlei stoffen door je lichaam worden aangemaakt die de spiergroei bevorderen.

Misschien ken je de uitdrukking never skip leg day wel, hiermee wordt bedoeld dat je nooit je benen training over mag slaan, ook al ligt je focus op gespierde armen krijgen!

Grijpkracht verbeteren

sets-en-reps

We hadden het eerder al over het trainen van je onderarmen en dat het aangeraden is om deze ook te trainen.

Doordat je jouw onderarmen óók traint, zal je grijpkracht dusdanig toenemen dat dit ten goede zal komen voor al je armspieroefeningen.

Hoe meer grip je namelijk op de gewichten hebt, hoe meer resultaat je uit de oefeningen kunt halen.

Train je armen apart van de andere spiergroepen

Als je graag de volledige focus wilt leggen op je armspieren, dan kun je er voor kiezen om een trainingsdag in te plannen waarbij je alleen je armen traint.

Dit soort trainingsdagen kun je overigens prima combineren met het trainen van je schouders.

Waarom een aparte dag voor je armen?

Als je de armspieren combineert met de grotere spiergroepen, zullen deze ook secundair getraind worden bij de compound oefeningen.

Bijvoorbeeld; bij het trainen van je rug, train je bijvoorbeeld indirect je biceps mee. En bij het trainen van je borst, train je indirect je triceps mee.

Doordat je armen bij dit soort oefeningen ook kracht moeten leveren, zal er uiteindelijk minder kracht overblijven voor de isolatie oefeningen.

Als je je armspieren op een losse dag traint heb je meer kracht en haal je meer resultaat uit deze oefening.

Gebruik supersets

Supersets kunnen uitstekend gebruikt worden bij het trainen van je armen. Hiermee wordt een reeks van herhalingen bedoeld van één bepaalde oefening, gevolgd door een reeks van herhalingen van een andere oefening.

Je kunt supersets doen met tegengestelde spiergroepen, bijvoorbeeld door een biceps oefening en een triceps oefening met elkaar af te wisselen.

Maar je kunt ook supersets doen specifiek voor je triceps of biceps. Zo kun je bijvoorbeeld oefeningen voor je biceps vlak na elkaar doen. Dit zorgt voor een nieuw soort trainingsprikkel wat weer kan zorgen voor meer spiergroei.

Supersets kunnen voornamelijk van pas komen als je al een tijdje traint, maar die gespierde armen nog altijd op zich laten wachten.

Wees je bewust van de mind-muscle connection

Heb je wel eens gehoord van de mind-muscle connection? Hiermee wordt de verbinding tussen je hersenen en je spieren bedoeld.

Het is goed om je hier bewust van te zijn tijdens het trainen van je armen, zodat je zowel je biceps als je triceps gericht kunt isoleren.

Isolatie van je armspieren is van groot belang voor spiergroei en daarom mag een goede mind-muscle connection niet ontbreken in jouw trainingen.

Goede nachtrust

Een goede nachtrust is een basisprincipe voor spiergroei, om welke spiergroep het dan ook gaat.

Tijdens je nachtrust herstel je het meest en ook vind de meeste spiergroei plaats tijdens je slaap.

Als jij gespierde armen wilt trainen zul je je nachtrust dan ook serieus moeten nemen.

Probeer elke nacht minimaal 7 uur te slapen voor optimaal herstel.

Meer is niet altijd beter

armen-trainen

We willen je graag op het hart drukken dat meer niet altijd beter is als het draait om gespierdere of sterkere armen ontwikkelen.

Hierbij doelen we zowel op het trainingsvolume van je trainingen, ofwel de hoeveelheid reps en sets.

Maar we doelen hierbij ook op de hoeveelheid gewicht die je gebruikt.

Bedenk goed dat het gebruiken van de juiste techniek nog altijd belangrijker is dan de grootte van het gewicht waar je mee traint.

Wil je je triceps en biceps snel laten groeien? Dan zul je moeten zorgen voor een goede techniek.

Beste oefeningen voor gespierdere armen

Wat zijn nou de beste oefeningen voor gespierde armen?

Het is lastig om een paar oefeningen als daadwerkelijk het ”beste” te verklaren, maar er zijn wel een aantal goede oefeningen die we sterk aanraden:

Voor de biceps:

Voor de triceps:

Gespierde armen thuis trainen

Het voordeel van armen trainen is dat je de meeste oefeningen ook prima bij jou thuis uit kunt voeren.

De enige benodigdheden die hierbij handig zijn, zijn eigenlijk gewichten voor thuis.

Maar zelfs zonder gewichten kun je aan de slag, door bijvoorbeeld oefeningen te doen met een weerstandsband, of met je eigen lichaamsgewicht.

Gespierde armen voor vrouwen

gespierde-armen-vrouw

Voordat we je onze ultieme bonus tip geven, willen we het allereerst nog even hebben over gespierde armen ontwikkelen voor vrouwen.

Want hoe zit dat nu eigenlijk voor vrouwen? Moeten die anders trainen om brede armen te krijgen, of anders eten?

In feite gelden alle tips die we in dit artikel hebben gegeven zowel voor mannen als voor vrouwen.

Aangezien fitness voor vrouwen steeds populairder wordt, zijn er ook alsmaar meer dames die spieren willen kweken.

Meer informatie hierover vind je in het artikel: spiermassa opbouwen als vrouw.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaat zie?

trots-op-grotere-armen

Hoe lang duurt het eigenlijk voordat je resultaat ziet en je armen daadwerkelijk groter ziet worden?

Dat is eigenlijk een vraag waarbij het antwoord per persoon sterk zal verschillen.

Zoals je hebt kunnen lezen kan dit namelijk van enorm veel zaken afhangen.

Het feit is wel dat een goede mentaliteit en inzet uiteindelijk allesbepalend zullen zijn of je (snel) gespierde armen gaat kweken of niet.

Exclusieve bonus tip

De bonus tip die we je graag willen meegeven is om direct goed te beginnen en onnodige fouten te voorkomen.

Hoe je dit kunt doen? Uiteraard door alle tips uit dit artikel goed toe te passen.

Maar ook door direct goed te beginnen en te starten met de Spiermassa Kick-start. Hierin onthullen we de meest gemaakte fouten bij het kweken van grotere armspieren. Download hem dus hieronder.

Wil je gespierde armen? Download dan onze Gratis Spiermassa Kweken Kick-start en begin direct goed!

spiermassa-kickstart-vierkant💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Training

Tibor Wouda

Tibor Wouda is werkzaam bij Fit Voor Alles als auteur en Tibor Training als (online) personal trainer. Tibor is 28 jaar en al sinds zijn 15e fanatiek bezig met krachtsport. Zijn missie is om jou te begeleiden en te ondersteunen bij het behalen van je fysieke doelen.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *