Bicep curl machine kopen? De aandachtspunten en verkooppunten

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op maart 6, 2023

bicep-machine
bicep-machine

Wil je een bicep machine kopen?

Op deze pagina leggen we uit wat voor bicep curl machines er zijn, waar je op moet letten en waar je deze kunt kopen. Lees dus snel verder om de beste koop te zoeken!

Bicep curl machine: welke zijn er?

Als je op zoek gaat naar een geschikte bicep machine is het goed om te weten dat er meerdere varianten van deze machine te verkrijgen zijn.

Hieronder lichten we de verschillen kort toe:

De preacher curl machine

preacher-machine

De preacher machine is een bicep apparaat waarbij je traint vanuit een zittende houding.

De stang waarmee je de beweging maakt bevindt zich voor je. Je legt jouw bovenarmen op een kussen en kunt vervolgens bicep curls maken.

Dit apparaat is in machine vorm te verkrijgen, maar het is ook mogelijk om een preacher curl bankje aan te schaffen, waarbij je gebruik maakt van een biceps curlstang.

Biceps curl machine (met leuning)

biceps-toestel-plate-loaded

En dan is er ook nog de biceps curl machine met leuning. Hierbij bevinden zich twee hendels aan de zijkanten van het apparaat. Deze kun je vastpakken om vervolgens curls mee te maken.

Deze machine komt net wat vaker voor in de sportscholen, maar is volgens velen wel net wat minder effectief dan de preacher machine.

Wat zijn de aandachtspunten bij een bicep curl machine?

Als je besluit een bicep curl machine te kopen zul je op zoek moeten gaan naar het meest geschikte toestel.

Maar hoe vind je die?

Wij helpen je graag op weg. Zodra je een keuze hebt gemaakt tussen de preacher machine en de bicep curl machine met leuning, dien je rekening te houden met de onderstaande aandachtspunten:

Plate loaded of gewichtsstapel

Met een plate loaded machine wordt er bedoeld dat je het gewicht kunt verhogen door middel van halterschijven. Een voordeel hiervan is dat je bijna onbeperkt gewicht kunt toevoegen.

Aangezien de biceps maar een kleine spiergroep zijn, kunnen deze minder gewicht dragen dan de grotere spiergroepen, zoals je borstspieren of beenspieren.

Het is dan ook vrijwel onmogelijk om aan je maximale gewicht te zitten, zodra je kiest voor een plate loaded machine.

Een bicep machine met gewichtsstapel zie je vaak terug bij de bicep machines met leuning. Je kunt het gewicht hierbij verstellen middels een insteekpin, welke je in de stapel bij het gewicht naar keuze kunt steken.

Professioneel of thuis gebruik

bicep-curl-machine

Zoek je een bicep curl machine voor professioneel gebruik? Dan heeft deze bepaalde eisen waar het aan moet voldoen.

In de productomschrijving van het apparaat kun je vrijwel altijd terugvinden of het daadwerkelijk geschikt is om professioneel in te zetten.

Als je de biceps machine thuis wilt gaan gebruiken, kun je hier in principe elk apparaat voor gebruiken.

Het hoeft niet zozeer aan bepaalde voorwaarden te voldoen, omdat het niet intensief gebruikt zal gaan worden.

Eigen gewicht en belastbaar gewicht

Hoe zwaarder de machine weegt, hoe stabieler het zal zijn tijdens je trainingen.

Daarbij is het ook een aandachtspunt om te letten op het maximaal belastbare gewicht van het bicep apparaat. Deze geeft namelijk een goede indicatie van de stevigheid.

Prijs van het bicep apparaat

Het goedkoopste bicep apparaat kost zo’n 200 euro, terwijl de duurdere (professionele) varianten al gauw in de duizenden euro’s lopen.

Je zult dus een goede keuze moeten maken binnen jouw budget. Uiteraard zijn de wat duurdere biceps apparaten meestal van wat betere kwaliteit dan de goedkopere.

Waar zijn de bicep machines te koop?

Nu je de belangrijkste aandachtspunten weet, kun je opzoek gaan naar de beste koop. Bekijk hieronder de beste verkooppunten:Andere machines om de biceps mee te trainen

Met een biceps machine bedoeld men vrijwel altijd een dergelijk apparaat waar we het tot nu toe over hebben gehad.

Maar er zijn ook ander soort toestellen waarop het mogelijk is om je biceps te trainen. Hieronder vind je de meest voorkomende alternatieven:

Krachtstation

Als je thuis je biceps wilt gaan trainen, maar óók de andere spiergroepen in je lichaam, dan is het niet per sé nodig om voor elke spiergroep een ander toestel te gaan aanschaffen.

Je kunt natuurlijk met losse gewichten gaan trainen, maar het is ook mogelijk om een alles-in-1 apparaat te kopen, oftewel een krachtstation.

Dit zijn meerdere machines in één, dus het kan ook als een bicep machine gebruikt worden.

Kabelstation

Een cable pulley is een apparaat waarmee je jouw biceps kunt trainen met behulp van een kabelsysteem.

Je kunt er een accessoire naar keuze aan bevestigen. Bijvoorbeeld een stang of een touw. Vervolgens kun je hier biceps curls mee maken, met één arm tegelijk of met beide armen tegelijk.

Dit zorgt weer voor een heel ander soort training dan op een bicep machine.

Trainen op een bicep curl machine

De biceps zijn een spiergroep die het nodig hebben om goed geïsoleerd te worden tijdens je training. Dit kun je op meerdere manieren doen.

Je kunt ze trainen met een halterstang, met dumbbells of met een kabelsysteem. Maar een machine is nog altijd de veiligste manier en bovendien de beste manier om je biceps volledig te isoleren.

Je kunt de beweging erg beheerst uitvoeren, wat zeer voordelig is bij het trainen van je biceps.

Andere krachtapparatuur

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan dit artikel en dat je de beste bicep curl machine hebt kunnen uitzoeken. Heb je nog vragen? Dan kun je een reactie onder dit artikel plaatsen.

Op onze website vind je nog veel meer informatie over trainingsmateriaal, waaronder krachtapparatuur.

Bekijk ook eens een van de onderstaande pagina’s:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *