Shoulder press machine kopen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op maart 21, 2024

shoulder press machine
shoulder press machine

Shoulder press machine kopen? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over dit apparaat. Daarnaast ontdek je welke winkels het beste aanbod hebben.

Wat is een shoulder press machine?

shoulderpress-machine

Een shoulder press machine is een krachttraining apparaat waarop je de shoulder press op een veilige wijze kunt uitvoeren.

De shoulder presss oefening kan op meerdere manieren uitgevoerd worden. Zo is het mogelijk om deze met dumbbells, barbells of kettlebells te doen.

Met de machine krijgen je schouders echter de meeste stabiliteit. Het wordt met name veel gebruikt door beginnende krachtsporters of mensen met schouderklachten. Maar ook in een gevorderd trainingsschema is er plaats voor dit apparaat.

Welke soorten zijn er?

De machines zijn op te delen in 3 soorten:

Plate loaded: Hierbij wordt het gewicht dat je omhoog duwt bepaald door de halterschijven die je handmatig kunt toevoegen en verwisselen.

shoulder-press-machine


Insteek pin: dit is de meeste voorkomende uitvoering van de shoulder press machine. De weerstand wordt bepaald door een pin in het gewenste gewicht van de gewichtstapel te steken.

machine-shoulderpress


Kabels: Dit is vrij zeldzaam en zie je niet vaak. Door met de kabels te trainen worden je schouderspieren weer op een andere manier belast.

shoulder-press-machine-kabels

Waar kopen?

Vergelijk het aanbod en de prijzen hieronder:

Bol.comBekijk aanbod >>
Fitnesskoerier.nlBekijk aanbod >>
Fitnessapparaat.nlBekijk aanbod >>
Fitwinkel.nlBekijk aanbod >>


Waar let je op bij de aankoop?

trainen-op-shoulder-press

Voordat je overgaat tot aankoop is het handig om een paar punten goed in de gaten te houden.

Allereerst is het natuurlijk handig om te weten met welk soort shoulder press machine je te maken hebt. Zoals je hebt kunnen zien kennen we 3 verschillende varianten.

Daarnaast is het maximale gewicht waarmee je kunt trainen van belang. Evenals de kwaliteit van de machine.

Koop je een machine voor thuis, dan zal een shoulder press apparaat uit de categorie thuisgebruik voldoen.

Maar koop je echter een apparaat voor in jouw sportschool of professionele trainingsruimte? Dan kies je het best voor een professioneel apparaat.

Uitvoering machine shoulder press

De uitvoering van de shoulder press gaat als volgt:

  • Stel het bankje in op de juiste hoogte. Je handen moeten lager dan op schouder hoogte uitkomen.
  • Stel het voor jou gewenste gewicht in. Start als beginner met een licht gewicht, je kunt het later nog altijd verhogen.
  • Ga met je rug stevig tegen de leuning aanzitten en duw je schouderbladen iets naar binnen. Leg je voeten plat neer en duw je hakken in de grond.
  • Duw het gewicht omhoog. Zorg ervoor dat je polsen in één lijn onder je onderarm blijven. Dit kan polsklachten namelijk voorkomen.
  • Laat het gewicht vervolgens weer rustig zakken. Belangrijk is dat je het gewicht niet laat ”vallen” maar gecontroleerd naar beneden brengt.
Meer apparatuur:


Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *