Shoulder press machine kopen

Laatst bijgewerkt door Casper op juni 17, 2022

shoulderpress-machine
shoulderpress-machine

Shoulder press machine kopen? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over dit apparaat en waar je deze kunt kopen.

Wat is een shoulder press machine?

Een shoulder press machine is een fitnessapparaat dat de mogelijkheid biedt om je schouders op een veilige manier te kunnen trainen.

De shoulder presss oefening kan op meerdere manieren uitgevoerd worden. Zo is het mogelijk om deze met dumbbells, barbells of kettlebells te doen.

Met de machine krijgen je schouders echter de meeste stabiliteit. Het wordt met name veel gebruikt door beginnende krachtsporters of mensen met schouder klachten. Maar ook in een gevorderd trainingsschema is er plaats voor dit apparaat.

Welke soorten?

De machines zijn op te delen in 3 soorten:

Plate loaded: Hierbij wordt het gewicht wat je omhoog duwt bepaald door de halterschijven die je handmatig kunt toevoegen en verwisselen.

shoulder-press-machine


Insteek pin: dit is de meeste voorkomende uitvoering van de shoulder press machine. De weerstand wordt bepaald door een pin in het gewenste gewicht te steken.

machine-shoulderpress


Kabels: Dit is vrij zeldzaam en zie je niet vaak. Door met de kabels te trainen worden je schouderspieren weer op een andere manier belast.

shoulder-press-machine-kabels

Waar kopen?

Vergelijk het aanbod en de prijzen hieronder:

Fitness-seller.nlBekijk aanbod >>
Fitnesskoerier.nlBekijk aanbod >>
Fitnessapparaat.nlBekijk aanbod >>
Fitwinkel.nlBekijk aanbod >>Waar let je op bij de aankoop?

trainen-op-shoulder-press

Voordat je overgaat tot aankoop kan het handig zijn om een paar punten in de gaten te houden.

Allereerst is het natuurlijk handig om te weten met wat voor soort shoulder press machine je te maken hebt. Zoals je hebt kunnen zien kennen we 3 verschillende varianten.

Daarnaast is het maximale gewicht waar je mee kunt trainen van belang evenals de kwaliteit van de machine. Koop je een machine voor thuis, dan zal een shoulder press apparaat uit de categorie thuisgebruik voldoen.

Maar koop je echter een apparaat voor in jouw sportschool of professionele trainingsruimte, dan moet deze van professionele kwaliteit zijn.

Uitvoering machine shoulder press

De uitvoering van de shoulder press gaat als volgt:

stel het bankje in op de juiste hoogte. Je handen moeten lager dan schouder hoogte komen.

  • Stel het bankje in op de juiste hoogte. Je handen moeten lager dan op schouder hoogte uitkomen.
  • Stel het voor jou gewenste gewicht in. Start als beginner met een licht gewicht, je kunt het later nog altijd verhogen.
  • Ga met je rug stevig tegen de leuning aanzitten en duw je schouderbladen iets naar binnen. Leg je voetten plat neer en duw je hakken in de grond.
  • Duw het gewicht omhoog. Zorg er voor dat je polsen in één lijn onder je onderarm blijven. Dit kan polsklachten namelijk voorkomen.
  • Laat het gewicht vervolgens weer rustig zakken. Belangrijk is dat je het gewicht niet laat vallen maar gecontroleerd naar beneden brengt.


Lees ook:

Chest press machine >>

Power rack >>

Shrug machine >>

Pec deck machine kopen >>

Categorieën: Fitnessapparatuur

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.