Pec Deck / Pec fly Machine Kopen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op januari 21, 2023

chest-fly-machine
chest-fly-machine

Een pec deck machine kopen? Het kan lastig zijn om hier de beste keuze voor te maken. In dit artikel helpen we je op weg.

Beste pec deck machines

Hieronder vind je de beste pec deck machines die te verkijgen zijn in Nederland:

Body solid Pec Deck

body-solid-pec-dec

De pec Deck machine van het fitnessmerk Body Solid is een erg degelijk apparaat en is het goedkoopste in de aanschaf.

Het biedt je genoeg stabileit om de chest fly zo goed als mogelijk uit te kunnen voeren. Het gewicht kun je toevoegen met halterschijven waardoor het met erg veel gewicht te verhogen is.

Wat een groot voordeel is van deze machine is dat het ook mogelijk is om er de reserve shoulder fly mee uit te voeren.

De hendels van ‘t apparaat kunnen namelijk beide kanten op bewegen, waardoor het ook mogelijk is om de achterkant van je schouderspieren te isoleren, in het filmpje hieronder kun je zien hoe dit in z’n werk gaat:ProDualLine

pec-dec-machine

Wanneer je opzoek bent naar een pec deck machine van iets duurzamere kwaliteit die geschikt is voor professioneel gebruik dan doe je er goed aan de machine van ProDuelLine aan te schaffen.

Ook dit apparaat is multifunctioneel te gebruiken, je kunt het dus ook gebruiken als reserve fly machine. Door deze multifunctionaliteit bespaar je ruimte én geld.

Het beschikt over een kabel die getest is op 1000 kg en heeft een gewichtsstapel die kan worden uitgebreid tot maar liefst 140 kg, wat in bijna alle gevallen meer dan genoeg is om de chestfly’s mee uit te voeren.Wat is een pec deck machine?

pec-deck-toestel

Een pec deck machine is een krachtapparaat dat in de meeste gyms terug te vinden is. Het is dan ook een veel gebruikt apparaat om de borstspieren mee te isoleren.

Borstspieren worden ook wel ‘pecs’ genoemd. Dit is een afkorting van de Latijnse benaming van de borstspieren: pectoralis major.

De pec fly, of chest fly wordt ook regelmatig uitgevoerd op een kabelstation. Maar met de machine kun je de oefening net wat gerichter uitvoeren en daarnaast zal het zorgen voor minder kans op blessures.

Techniek op de chest fly machine

De uitvoering van de oefening lijkt vrij simpel, toch is het belangrijk om het apparaat goed af te stellen en daarnaast ook goed op je techniek te letten.

Bij verkeerde uitvoering van de pec deck loop je namelijk (net zoals bij elke oefening) kans op blessures.

Voornamelijk de schouders kunnen het slachtoffer hiervan worden bij het niet correct uitvoeren, hier komt namelijk best wat druk op de staan. Belangrijk is dus om deze zoveel als mogelijk te ontlasten.

De uitvoering

Stel het bankje goed of op de voor jou gewenste hoogte, belangrijk is dat je je rug er goed tegenaan kunt houden.

  1. Druk je schouderbladen naar binnen tegen de leuning van het apparaat aan en plaats je armen op de daarvoor bedoelde steunen
  2. duw de armsteunen naar elkaar toe tot dit niet meer verder kan, houdt deze uitgangspositie voor enkele tellen vast waarbij je je borstspieren maximaal aanspant.
  3. Laat het gewicht nu weer rustig en gecontroleerd terugzakken, waarbij je de spanning op je borstspieren houdt.

Belangrijk is om tijdens het trainen op de pec deck goed op je ademhaling te letten, zodra je kracht gaat leveren adem je uit, en op de weg ‘terugweg’ als je armen weer van elkaar af gaan neem je weer een diepe ademteug.

Een goede ademhalingstechniek scheelt een hele hoop, dit geldt overigens niet alleen tijdens de pec deck fly maar voor elke krachtoefening.

Wanneer je je schouders voelt tijdens de chest fly betekend dit dat je de techniek niet goed uitvoert en is het raadzaam om iemand trainingservaring om advies te vragen voor het verbeteren van je techniek.

Andere benamingen

Er heerst doorgaans veel onduidelijkheid over de exacte benaming van dit apparaat. hieronder vind je de mogelijke benamingen voor deze machine:

  • Pec deck
  • Chest fly
  • Pec fly

Deze verschillende benamingen kunnen nog wel eens voor verwarring zorgen, maar het is goed om te weten dat hier meestal hetzelfde fitnessapparaat mee wordt bedoeld.

Andere apparaten voor de borstspieren

Andere apparaten waarmee je de borstspieren kunt trainen zijn o.a. de chest press machine en een bankdruk set.

Ook is het in sommige gevallen mogelijk om een pec deck trainingselement aan te schaffen om een krachtstation mee uit te breiden.

Uiteraard kun je ook kiezen voor een verstelbaar fitnessbankje in combinatie met verstelbare gewichten.

Train je liever met je eigen lichaamsgewicht? Dan zijn opdruksteunen of een opdrukbord goede opties.

Misschien ook intressant:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *