Shrug machine / Trapezius machine kopen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op februari 13, 2023

shrug-machine
shrug-machine

Wanneer je jouw trapezius wilt trainen is de shrug één van de beste oefeningen. Deze kun je op meerdere manieren uitvoeren. Één van die manieren is door het gebruik van een shrug machine.

Dit apparaat draagt meerdere benamingen. Het kan bijvoorbeeld ook een leverage machine, trapezius trainer, deadlift machine, of lunge machine worden genoemd.

Wil jij een shrug machine kopen? Op deze pagina lees je hoe en waar.

Welke keuze heb ik?

Als je opzoek bent naar een shrug machine dan moet ik je allereerst telleurstellen. Er is namelijk niet erg veel keuze.

Omdat een shrug machine niet erg populair is in de gemiddelde sportschool en er maar weinig mensen zijn die gebruik maken van dit apparaat is het erg lastig om er een te kopen.

Eigenlijk heel zonde, want het is een fijn fitnessapparaat om kracht mee op te bouwen. Maar wees niet getreurd getreurd, er zijn namelijk wel mogelijkheden om een shrug machine te kopen:

FP Equipment Shrug – Deadlift – Lunge apparaat

Deze trainer heeft meerdere grepen en is uiterst stabiel. Je kunt je eigen kleur uitkiezen zodat het apparaat perfect past bij de overige uitrusting van jouw sportruimte. Het heeft poedercoating en is speciaal ontworpen voor commercieel gebruik.


Steelflex machine

Ook Steelflex heeft een goede shrug machine beschikbaar. Echter is dit apparaat voornamelijk bedoeld als een squat machine.

Wel heeft het grepen erop zitten zodat je er perfect shrugs mee kunt maken. Dit apparaat is ook geschikt voor commercieel gebruik en verdiend een mooi plekje in elke sportschool.hammer strength & Nautilus shrug machine

Hammer strength is een onderdeel van Life Fitness en is misschien wel de bekendste serie fitnessapparaten ter wereld op het gebied van krachttraining.

Ook Nautilus is een grote speler op het gebied van geavenceerde krachtapparatuur. Je zou van deze merken dan ook wel verwachten dat ze een shrug machine in het assortiment hebben.

Op het moment van schrijven is dit echter níet het geval. Je zult het dus moeten doen met de bovenstaande opties.

Waar kan de shrug machine nog meer voor worden gebruikt?

Je zou denken dat een shrug machine alleen maar voor shrugs gebruikt kan worden. Niks is echter minder waar. Dit is namelijk een multifunctioneel fitnessapparaat.

Trainen van de kuitspieren

De shrug machine is niet alleen een goed toestel om de trapezius mee te trainen, maar je kunt het ook uitstekend gebruiken als een kuitentrainer. Je kunt met behulp van het apparaat calf raises doen met een verzwaard gewicht.

Deadlift apparaat

Vaak zie je het gebruikt worden om de shrugs mee uit te voeren, maar je kunt met deze machine ook deadliften. De machine deadlift is een goed alternatief voor de barbell deadlift.

Lunges

Houd beide hendels vast en maak vervolgens een lunge beweging. Deze machine is hiervoor erg geschikt.

Als jij moeite hebt om de lunges te doen met losse gewichten of je wilt eens een keer wat anders proberen dan is deze machine hier makkelijk voor te gebruiken.


Andere manieren om shrugs uit te voeren?

Een shrug apparaat is een leuk toestel om erbij te hebben. Deze vind je vaak terug in de echte hardcore gyms.

Toch is de machine niet per sé nodig. Je kunt de shrugs namelijk ook uitvoeren op andere manieren. Je kan hier bijvoorbeeld ook een fitness stang, losse dumbbells of kettlebells voor gebruiken.

Eigenlijk alles wat je in twee handen kunt beetpakken dat kan gebruikt worden om voor shrugs. Echter is de shrug machine wel het enige toestel waarmee je jouw trapezius kunt isoleren.


Misschien ook interessant:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *