T-bar row machine kopen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op februari 7, 2023

row-training-aparaat
row-training-aparaat

Een T-bar row machine is een uitstekend toestel om de rugspieren mee te trainen. Met name de bovenste rugspieren worden flink aangepakt.

De T-bar row machine is dus een geschikt apparaat voor het kweken van een sterke en dikke rug.

Wil je een T-bar row kopen? Op deze pagina bekijk je de beste mogelijkheden.

Wat is een T-bar row machine?

Een T-bar row machine is een apparaat dat het mogelijk maakt om de welbekende T-bar row oefening mee uit te voeren.

Wanneer je gebruik maakt van dit apparaat zal de oefening een stuk makkelijker uit te voeren zijn dan wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt van een landmine, of enkel een halterstang, waarover later meer.

row-toestel

Het is een verhoogt plateau met een bewegend frame, waar je de row beweging mee maakt. Wat ook een groot voordeel van de T-bar row machine is, is dat je de oefening uit kunt voeren met meerdere soorten grepen.

Soms is de greep verstelbaar en soms kun je deze verwisselen of zitten er meerdere soorten grepen aan.

Dit is erg belangrijk omdat je zowel kunt trainen met een smalle als een iets wijdere grip. Op deze manier heb je een volledige training van je gehele bovenrug.

De beste T-bar row machines

Hieronder kun je de beste T-bar row machines bekijken en vergelijken.

Body-Solid Pro Clubline

t-bar-row-machine

De machine van Body-Solid onderscheid zich van de meeste T-bar toestellen doordat je geen balk of stang tussen je benen hebt tijdens het uitvoeren van de oefening. Dit is namelijk meestal erg vervelend en kan pijnlijke situaties opleveren.

Bovendien zorgt het ook voor een ultieme bewegingsvrijheid. De voetplaten die zorgen ervoor dat je goede grip hebt en het is groot genoeg om te variëren in de manier van staan.ATX T-bar Row

De ATX T-bar row heeft verschillende gripvarianten en verstelbare grepen. Op deze manier kun je jouw complete rug trainen.

De hendels die zijn verstelbaar op 10 verschillende breedtes. Het heeft een solide frame, en voetplaten die voorzien zijn van een extra grip laag met ribbels erop. Klik op de knop voor meer specificaties van het toestel.De alternatieven

Je hoeft niet persé een T-bar row machine te bezitten om de oefening uit te kunnen voeren, hoewel dit het wel stukken gemakkelijker maakt.

Landmine

landmine

De landmine is misschien wel de meest voorkomende variant van de T-bar row. Dit is niet echt een machine, maar wel een erg handig stuk materiaal waarmee je de oefening kunt uitvoeren.

Het is een houder waar je de barbell in kunt stoppen. Deze houder die kan op en neer bewegen. Zodoende kun je de T-bar row oefening uitvoeren op een veilige en correcte manier.

Nadeel van de landmine is dat je de T-bar row handle (greep) los aan de barbell moet hangen. Hierdoor moet je steeds zoeken naar de goede positie. Als je een small grip onder een barbell plaatst dan is deze vaak niet helemaal recht op de stang, waardoor je niet optimaal kunt trainen.

Zo’n landmine die kun je kopen als één geheel, of je kunt deze koppelen aan je power rack.

Hoek van een muur

Als je geen landmine of T-bar row machine bezit hoef je nog steeds niet getreurd te zijn. Je kunt de oefening namelijk nog uitvoeren, hoewel dit niet de voorkeur geniet. Het is een duidelijk voorbeeld van ‘roeien met de riemen die je hebt’.

Wat je nodig hebt is een hoekje waar je de halterstang tegen de muur aan kunt laten leunen. Het moet een muur zien die stevig genoeg is en niet beschadigd kan worden door de stang. Een demonstratie hiervan is te zien in de video hieronder.


Andere rugtrainers

rugtrainer

Een T-bar row machine is niet de enige soort rugtrainer die er is, integendeel zelfs. Er zijn namelijk nog tal van andere fitness toestellen waarmee je jouw rug kunt trainen.

Zowel voor de bovenrug als voor de onderrug zijn er verschillende soorten apparaten verkrijgbaar. Klik op de blauwe knop om een compleet overzicht te bekijken van alle mogelijkheden.


T-bar row oefening

Je rug is erbij gebaat om getraind te worden met roeibewegingen. Je hebt hier verschillende soorten machines voor en ook kun je het uitvoeren met dumbbells en barbells.

De T-bar row is één van de beste oefeningen voor de bovenrug.

t-bar-row-toestel

Het is een oefening die al erg lang bekend staat als één van de beste massa bouwers voor de rug. Arnold schwarzenegger deed deze oefening in zijn gouden jaren al, met zeer hoge gewichten. Tegenwoordig is de oefening nog altijd erg geliefd.

Vaak wordt er hiervoor een landmine gebruikt of wordt de halterstang simpelweg in een hoek gelegd om de oefening te kunnen doen. Met een T-bar row machine wordt het echter veel gemakkelijker om de row oefening met de juiste techniek uit te kunnen voeren en zoveel mogelijk uit jouw training te halen.

In het filmpje hieronder kun je zien hoe de oefening uitgevoerd dient te worden.💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *