T-bar row handle: Welke soorten & waar te koop?

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op november 16, 2023

t-bar-row-grip
t-bar-row-grip

Een T-bar row handle is essentieel als je de T-bar row oefening uit wilt kunnen voeren. Maar waar let je op bij het kopen van zo’n handle? En welke soort T-bar row grips zijn er allemaal? Het antwoord op deze vragen vind je in dit artikel.

Welke soorten handles zijn er?

Om je een idee te geven welke T-bar handles er allemaal zijn vind je hieronder de verschillende soorten grepen.

Klassieke T-bar

klassieke-greep

Meestal wordt er met een T-bar row handle de klassieve (en tevens T-vormige) greep bedoelt. Je traint met name de buitenkant van je rug met deze greep. Er zitten wel veel verschillen tussen deze handles. De één die zal bijvoorbeeld een wijdere greep hebben dan de andere.

Small grip (triangle grip)

small-landmine-handle

De small grip heeft meerdere benamingen. Het wordt ook wel eens de triangle grip of rowing handle genoemd. Deze handle is dan ook erg geschikt om row oefeningen mee uit te voeren.

Vaak wordt dit gedaan op een kabelsysteem, echter komt zo’n grip ook erg goed tot z’n recht wanneer het gebruikt wordt als een T-bar row handle. Na de klassieke T-bar wordt de smalle greep dan ook het vaakst gebruikt om deze oefening mee uit te voeren.

Multi grip

t-bar-greep

Kies je voor een multi grip, dan heb je zowel een smallere greep als een wijdere greep tot je beschikking. Het grote voordeel is dat je kunt afwisselen en dus maar één T-bar row handle nodig hebt.

t-bar-multigrip

Er zijn varianten waar de smalle en breede greep van elkaar gescheiden zijn (onder en boven) en er zijn varianten waar de smalle greep zich in het midden bevindt van de T-bar row handle, zoals ook het geval is op de afbeelding hieronder.

Club grip

club-grip

Dan de minst bekende vorm van alle T-bar row handles is de club grip. Deze heeft een bolvormige greep. Je kunt deze handle om de sleeve van de barbell bevestigen.

Bij een T-bar row kun je deze bijvoorbeeld gebruiken als je de oefening met één arm uitvoert. Maar deze greep komt vooral goed tot zijn recht bij de landmine press.

Waar te koop?

Afhankelijk van wat voor soort greep je wilt kun je deze bij meerdere winkels kopen. De smalle greep zal doorgaans op meer plekken verkrijgbaar zijn, omdat deze tevens dient als een kabel accessoire.

De organieke T-bar row handle is bij minder shops te koop.

Hieronder vind je een overzicht van alle verkooppunten van de grepen:

GorillasportsGa naar aanbod >
FitnesskoerierGa naar aanbod >
BetersportGa naar aanbod >
Fitness-sellerGa naar aanbod >

Welke handle kan ik het best gebruiken?

t-bar-met-barbell

Welke landmine handle jij het beste kunt gaan gebruiken dat hangt er vanaf waar bij jou de focus op ligt.

Met de smalle grip kun je bijvoorbeeld beter de binnenkant van je rug trainen en focus jij je meer op de dikte van je bovenrug.

Gebruik je een wijdere grip dan zul je de buitenkant van je rug meer aanspreken en zodoende werken aan de breedte van je rug. Hiermee creëer je de welbekende V-shape in je lichaam.

Kabel accessoires

Je kunt ook gebruik maken van de kabel accessoires, welke je normaal gesproken aan de pulley van een functional trainer hangt. Je kunt bijvoorbeeld een handvat of een triceps touw gebruiken voor de T-bar row.

T-bar zonder handle (machine en stang)

Een T-bar row handle is ideaal voor het uitvoeren van de oefening, maar niet persé nodig om de row te kunnen doen. Ook zonder greep kun je de oefening namelijk uitvoeren.

Je kunt de barbell namelijk ook gewoon vastpakken bij de sleeve. Echter is dit niet ideaal en maak je dan ook het beste gebruik van een handle.

Verschillende benamingen

Een T-bar row handle draagt verschillende benamingen. Dit kan nog wel eens vervelend zijn als je op internet opzoek bent naar zo’n handle.

Zo kan het bijvoorbeeld ook een van de volgende benamingen hebben:

  • T-bar row grip
  • Landmine row grip
  • T-bar attachment


Lees ook de volgende relevante onderwerpen:

T- bar row machine

T- bar row landmine

Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *